Espoon upeat luonnonläheiset asuinalueet lapsiperheille

Perheen kasvaessa moni suuntaa Espooseen. Tilava omakotitalo rannan tai metsäisen lenkkipolun läheisyydessä kutsuu ruuhkavuosiaan eläviä Espooseen – lähes 30 prosenttia asukkaista on lapsiperheitä. Listasimme Espoon houkuttelevimmat luonnonläheiset asuinalueet.

Lapsiperheiden kasvava kylä, Kauklahti

Kylämäisen viehättävällä asuinalueella perheen ainoa lapsikin löytää hiekkalaatikkoseuraa. Kauklahden asukkaista yli 40 prosenttia on nimittäin lapsiperheitä. Espoonjoen ja Mankinjoen suistossa sijaitsevan Kauklahden upeat luontomaisemat tarjoavat samottavaa, ja vanha Kuninkaantie suo kesäisin tammenlehvien varjoa.

Alue kasvaa vilkkaasti nuorten lapsiperheiden ansiosta. Erityisesti Kauklahti on perheenlisäystä saaneiden paluumuuttajien suosiossa. Upean luonnon lisäksi perheellisiä houkuttelevat Kauklahteen kohtuullisen hintaiset asunnot ja hyvät palvelut. Sijainti rantaradan varressa ja oma lukio takaavat, ettei lasten tarvitse heti lähteä koettelemaan siipiään muualle.

Tekemistä lapsen kanssa: 1700-lukulainen Espoonkartano ja sen tiluksilla seisova Suomen vanhin kiviholvisilta tarjoavat mukavan retkikohteen koko perheelle.

Kaipaatko lapsiperheiden suosimaan Kauklahteen? Katso kylämäisen alueen myytävät ja vuokrattavat kohteet.

 

Turvallinen ja luonnonkaunis Oittaa

Bodomjärven eteläpäässä lepää aktiivisen perheen ihanneasuinalue Oittaa. Täältä ei puutu harrastusmahdollisuuksia lapsille tai lapsenmielisille. Pääkaupunkiseudun ainoa ulkolatu kutsuu pakkasilla hiihtämään, ja kesällä perhe voi viettää koko päivän yhdellä Espoon suosituimmalla rannalla. Golfkenttä, harrastusvälineitä lainaava ulkoilukeskus sekä ravintolapalvelut tarjoavat tekemistä kypsempään makuun.

Oittaa on turvallinen alue lapsiperheelle, joka arvostaa oma rauhaa luonnon helmassa. Alueelle väljästi rakennetut maalaukselliset puutalot ja modernit paritalot kohoavat vehreän luonnon keskellä.

Tekemistä lapsen kanssa: Vastikään nousseeseen merirosvoteemaiseen Angry Birds -puistoon voi tutustua ilmaiseksi isommankin lapsikatraan kanssa.

Haluatko kodin järvenrannasta? Tarkista Oittaan harvoin tarjolla olevat myytävät ja vuokrattavat kohteet.

 

Kulttuurin kehto, Tapiola

Moni mieltää Tapiolan kulttuurin ja palveluiden keskukseksi, mutta harvempi muistaa tämän puistokaupunginosan kupeessa sijaitsevan Silkkiniityn. Niityn kaltaiset viheralueet kukittavat Tapiolan keskustan itäpuolen venesatamaan asti.
Talvisin alueen urheiluhalleissa voi polskia, keilata, pelata tennistä tai vaikkapa miekkailla. Tapiolan palvelut ovat kahden liikekeskuksen ansiosta kävelyetäisyydellä, kuten myös hyvämaineiset koulut kasvavien lasten tarpeisiin.

Tapiola tunnetaan 50–60-luvun arkkitehtuuristaan, jonka ansiosta se on nimetty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Uudistettavaan liikekeskukseen on kuitenkin luvassa moderneja asuntoja ainakin 2000 ihmiselle.

Tekemistä lapsen kanssa: Vauhtia kaipaava perhe voi kokeilla miekkailun perhekurssia Espoon miekkailijoissa.

Kutkuttaako oma koti Tapiolan sykkeessä? Vai onko vuokra-asunto sinua varten?

 

Huvilaelämää Laaksolahdessa

Laaksolahti on perinteisesti tunnettu rauhallisena ja luonnonkauniina hyvätuloisten perheiden huvila-alueena. Alueella asutaan edelleen enimmäkseen tilavissa omakotitaloissa Pitkäjärven rannoilla.

Suojaisa omakotitaloalue sopii luonnonläheistä ja mukavaa asumista kaipaavalle lapsiperheelle. Perheen pienimmille alueella on päiväkoti, kirjasto ja uimaranta. Isompien lasten kanssa on mukava viettää reippaita iltapäiviä jäähallissa ja jalkapallokentällä. Juoksurata, tennis- ja sulkapallohalli sekä nuorisotalo taas tarjoavat viihdykettä perheen nuorisolle.

Tekemistä lapsen kanssa: Sulkapallon nelinpeliin lapsetkin voivat osallistua Laaksolahden sulkapallohallilla.

Haaveiletko Laaksolahden huvilasta? Katso kauneimmat myytävät ja vuokrattavat kohteet.

 

Laajalahden luonnonsuojeltu poukama

Laajalahden suojeltuja maisemia arvosti jo aikoinaan kansallismaalarimme Akseli Gallen-Kallela, jonka koti on nykyisin päiväretken arvoinen museo. Laajalahden asuinalue meren ja Ruukinrannan venesataman äärellä on myös lapsiperheelle sopiva asuinalue.

Villa Elfvikin luonnonsuojelualue, Laajalahden luontopolku ja erityisesti Muolaansuo tarjoavat lapsiperheelle unohtumatonta tekemistä yhdessä. Perheen kanssa on sunnuntaisin mukava tehdä kävely suojellulle Natura 2000 -alueelle ihailemaan merenpoukamaa, jossa korret kätkevät suojiinsa harvinaisten lintujen pesiä.

Merenrantakodista haaveilevaa ilahduttaa, että asuinalueen hintakehitys on hitusen jäljessä Espoon keskiarvosta.

Tekemistä lapsen kanssa: Lähde bongaamaan kaulushaikaroita Natura 2000 -alueen merenrannassa.

Kiehtooko koti merenrannassa? Jos vastasit kyllä, Laajalahden myytävät ja vuokrattavat kohteet ovat sinua varten.