Opiskelija, elä leveästi Turussa

Turussa joka neljäs vastaantulija on opiskelija. Asuntomarkkinat käyvätkin kuumina varsinkin loppukesästä, kun 40 000 opiskelijaa metsästää edullista yksiötä. Listasimme Turun alueet, joissa vietät omannäköistä ja hauskaa opiskelijaelämää.

 

Aitoa kampuselämää Ylioppilaskylässä

Turun kaksi yliopistoa ja neljä korkeakoulua houkuttelevat opiskelijoilta kaikkialta Suomesta ja ympäri maailmaa. Opiskelijoiden ylivoimaisesti suosituin asuinalue on tietenkin Ylioppilaskylä, joka on Suomen suurin opiskelija-asuntojen keskittymä. Ylioppilaskylästä pyöräilee yliopistolle muutamassa minuutissa kaunista Aurajoen rantaa pitkin.

Kampushenkinen asuinympäristö houkuttelee erityisesti ulkomailta muuttaneita ja ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Asunnon kerroskeittiössä voi kokkailla ja ystävystyä naapuriensa kanssa. Alle 300 euron kuukausivuokrasta jää rahaa myös opiskelijarientoihin, kuten Tinatuopissa vierailuun.

Opiskelijan menovinkki: Uiminen rentouttaa lukemisesta kiristyneet hartiat. Kuun alussa houkuttaa Caribian kylpylä, kuun lopussa taas Turun monet uimahallit. Lähde polskimaan yksin tai porukalla viettämään aikaa.

Ylioppilaskylän asuntoja haetaan Ylioppilaskyläsäätiön kautta. Jos oma asunto Turun yliopiston lähellä kutkuttaa, kurkkaa Oikotien tarjonta.

 

Hipsteri viihtyy historiallisessa Portsassa

Urbaanien citynuorten suosikki Port Arthur eli Portsa sijaitsee lähellä satamaa. Aluetta on verrattu Helsingin Kallioon. Entinen työläiskaupunginosa tunnetaan idyllisistä, suojelluista puutaloistaan ja lähellä kuhisevasta yöelämästä.

Erityisesti Taideakatemian, konservatorion ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille Portsa on sijaintinsa puolesta nappivalinta. Asunnot ovat alueella hinnoissaan, mutta jos hellahuone satavuotisessa talossa kuulostaa täydelliseltä, Portsa voi olla sinun valintasi.

Opiskelijan menovinkki: Portsalaiset käyvät ahkerasti koulussa ja Koulussa eli suositussa panimoravintolassa Hansakorttelin kupeessa.

Kiinnostaako oma koti Port Arthurin historiallisessa miljöössä? Vai toivotko löytäväsi hellahuoneen vuokralle? Oikotieltä löytyy molempia.

 

Idylliseen Marttiin jää opintojen jälkeenkin

Martti tarjoaa idyllisen puutaloalueen tenhoa aivan Samppalinnan urheilupuiston kupeessa. Etäisyyden yliopistolta korvaa vieressä virtaava Aurajoki, jonka rannalla voi viettää vapaa-aikaa tai päntätä kevätauringossa tenttiin.

Alueen vuokrat ovat viime vuosina nousseet, mutta 50-luvun kerrostaloista löytyy vielä opiskelijan kukkarolle sopivia yksiöitä ja kaksioita. Förillä eli lautalla pääsee keskustaan iltamenoihin, mutta suosittu Hugo-baari on myös monien marttilaisten valinta.

Opiskelijan menovinkki: Piknik Samppalinnan urheilupuistossa päättyy tietenkin petanque-erään.

Haaveiletko omasta kodista Martissa? Oikotieltä löydät myös puutaloalueen vuokra-asunnot.

 

Yllättävän hyvä Nummi

Edullinen yksiö puutaloalueelta, kiitos! Aivan Ylioppilaskylän eteläpuolelta löytyy hyvä kilpailija, Nummi. Nummen kauniissa puutaloissa vuokrat ovat pysyneet varsin edullisina alueen keskeisestä sijainnista huolimatta.

Turku houkuttelee opiskelijoita noin 15 % muita opiskelupaikkakuntia halvemmalla vuokratasolla ja opiskelijoita huomioivilla palveluilla. Nummen alueen kirjasto on suosittu paikka ennen tenttejä. Kiipeilyhallin vieressä kohoavat lisäksi sairaala ja apteekki – joita ei toivottavasti tarvitse käyttää samalla reissulla.

Opiskelijan menovinkki: Haasta käsivoimasi ja kokeile kiipeilyä! Bouldertehtaalla pääsee boulderoimaan ilman aiempaa kokemusta tai omia välineitä.

Oikotieltä löydät Nummen kivoimmat asunnot omaksi. Myös idyllisissä vuokra-asunnoissa on valinnanvaraa.

Onnellisten lähiö – Varissuo

Moni opiskelija päätyy Varissuolle halvan asunnon perässä. Harva tietää, että Varissuon asukkaat ovat tutkitusti Turun onnellisimpien joukossa. Suomen monikulttuurisimmaksi kutsutun lähiön asukkaista yli 40 % on vieraskielisiä. Keväisin Varissuon asukkaita tanssittaakin ilahduttava Etnofest.

Talot ovat 70-luvun kunnianhimoista punatiiliarkkitehtuuria, joka nykyisin yhdistetään lähinnä lähiöihin. Asemakaava varmistaa, että palveluihin ja ympäröivään kallioiseen luontoon pääsee kätevästi kävellen.

Opiskelijan menovinkki: Kasvata pennosten loppuessa palstaviljelyalueella syksyn juurekset itse.

Viehättääkö Varissuon oma koti? Vai tarvitsetko edullisen vuokra-asunnon? Katso Oikotien vapaat kohteet.