Helsingin parhaat asuinalueet sinkuille

Helsinki vetää jatkuvasti puoleensa muuttajia muualta Suomesta sekä ulkomailta. Opiskelu- ja työpaikkojen perään lähdetään usein yksin – peräti neljäsosa helsinkiläisistä asuu yhden hengen taloudessa. Kokosimme listan asuinalueista, joissa kaupunkisinkut viihtyvät.

Kallio, sinkkujen kiistaton suosikki

Kallion menevä alue trendikkäine kahviloineen ja kuppiloineen houkuttelee ihmisiä vuosikymmenestä toiseen. Yksin asuva kaipaa sosiaalista kuhinaa ympärilleen, ja sitä Kalliosta löytyy. Kallion alue lähiseutuineen on tunnettu rennosta ja yhteisöllisestä ilmapiiristä, kuten esimerkiksi Rakastu Kalliossa -ryhmä todistaa.

Sinkku löytää Kalliosta ja viereisestä Alppiharjusta paljon yksinasuvalle sopivia koteja, sillä pienten asuntojen määrä on entisessä työväen kaupunginosassa suuri. Kätevät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin tekevät Kallion seudusta loistavan kotipesän sinkkuelämästä nauttimiselle.

Deittivinkki: ikoniset Kallio-treffit vietetään tuopin äärellä yhdessä alueen lukuisista kuppiloista.

Oletko haaveillut omasta kodista Kalliosta? Katso alueen myytävät ja vuokrattavat kohteet.

Itä-Helsingin nouseva tähti Myllypuro 

Metropolia AMK:n uusi, noin 6000 opiskelijan kampus muuttaa Myllypuron keskustaa. Ensimmäiset opiskelijat muuttivat kampukselle tammikuussa 2019 ja kampuksen myötä keskustaan rakentuu lisää asuntoja korkeakouluopiskelijoille. Opintojen perässä Helsinkiin muuttava sinkku voikin yhä suuremmalla todennäköisyydellä löytää uuden kotipaikkansa Myllypurosta.

Vilkastuvasta Itä-Helsingin keskuksesta löytyy jo nyt kaikki tarvittava. Mukavasti metroaseman vieressä sijaitsevalla uusitulla ostarilla on kaksi isoa ruokakauppaa sekä useita ravintoloita. Urheilukeskus Liikuntamyllyssä vapaa-aikaa voi viettää monenlaisten harrastusten parissa, tai vain lähteä kävelylle vehreään Alakivenpuistoon. Opiskelijaa Myllypurossa ilahduttaa myös hieman kantakaupunkia maltillisempi vuokrataso.

Deittivinkki: keilailuilta Myllypuron keilahallissa.

Löytyykö uusi kotisi idästä? Tarkista Myllypuron myytävät ja vuokrattavat kohteet.

Romanttisen rauhallinen Töölö

Töölön puistomaiset kadut ja läheinen merenranta ovat kuin tarkoitettuja romanttisille kävelyille. Töölössä city-sinkku saakin nauttia kaupunkiluonnosta ydinkeskustan palveluiden läheisyydessä.

Töölöläiset yksiöt korkeine huoneineen ja leveine ikkunalautoineen ovat haluttuja koteja esimerkiksi keskustassa työskentelevälle. Rauhalliselta alueelta löytyy paljon somia kahviloita, hyviä ravintoloita ja runsaasti harrastuksia, joissa sinkun kelpaa viettää aikaa ystävien kanssa ja kenties tutustua uusiin ihmisiin.

Deittivinkki: Varma liike on kahvihetki idyllisessä Cafe Regattassa.

Haaveiletko omasta töölöläiskodista? Vai etsitkö vuokra-asuntoa alueelta? Kurkista Oikotiellä vapaana olevat kohteet.

Kaupungin vilkas solmukohta Pasila

Pasilaan on helppo saapua mistä tahansa päin Helsinkiä ja koko Suomea. Ankeaksikin väitetty kaupunginosa elää renessanssiaan, kun Triplan kortteleiden Mall of Tripla -ostoskeskus avautui viime vuoden syksynä ja uudet asuin- ja toimistotalot valmistuivat vanavedessä.

Pasila tarjoaa seikkailunhaluiselle sinkulle myös loistavia harrastusmahdollisuuksia. Vanhalla ratapihalla pääsee kokeilemaan voimiaan boulderkiipeilyn parissa, ja Itä-Pasilan betonikorttelit ovat parkour-harrastajien vakituinen treenipaikka. Länsi-Pasilasta avautuvat Keskuspuiston loputtomat lenkkipolut ja talvisin hiihtoladut.

Deittivinkki: tee katutaidekierros Itä-Pasilan upeita muraaleja ihailemaan.

Haluatko oman kodin Helsingin toisesta keskustasta? Vai onko vuokra-asunto Pasilasta sinulle sopiva vaihtoehto?

Luonnonläheisen sinkun koti löytyy Haagasta

Puistojen täplittämä Haaga on oiva asuinpaikka rauhaa ja vehreyttä arvostavalle sinkulle. Haagan alueella on runsaasti pienkerrostaloja, joten vapaita asuntojakin löytyy melko tiuhaan. Huopalahden asemalta pääsee kulkemaan raiteita pitkin helposti niin Espooseen kuin Vantaallekin työn tai opiskelujen niin vaatiessa.

Lenkkipoluilla tai vaikka koiraa ulkoiluttaessa tapaa varmasti muitakin sinkkuja – Haaga on yksi suurimmista yksinasuvien keskittymistä kantakaupungin ulkopuolella Helsingin kaupungin tietokeskuksen mukaan.

Deittivinkki: suojaa räntäkeleiltä tarjoaa klassikkoravintola Frendi. Alppiruusupuisto taas on kukinta-aikaan romanttisten kävelyiden ykköskohde.

Harkitsetko jo muuttoa Haagaan? Katso alueen myytävät ja vuokrattavat asunnot Oikotien kohdehausta.