Sarvvik – merellistä asumista luonnon keskellä

Kaupallinen yhteistyö:

Kirkkonummen luonnonläheinen, merellinen Sarvvik kasvaa ja kehittyy. Alueella on jo kaksi Hartelan kohdetta ja uusia on suunnitteilla.

Jo opiskeluajoista toisensa tunteneet ystävykset Saara ja Kaisa asuvat Kirkkonummen Sarvvikissa naapureina. Hartelan rakentamasta Sarfvikin Kalliosta löytyi molemmille sopiva koti.

– Asuin pitkään Espoossa ja etsin sijoitusasuntoa. Veljeni vinkkasi Kirkkonummen Sarvvikissa sijaitsevista asunnoista. Menin tutustumaan alueeseen ja sijoitusasunnon sijaan löysinkin itselleni kodin aivan kuin sattumalta, Saara kertoo.

Myös Saaran ystävä Kaisa kiinnostui Sarvvikista – saisihan hän sieltä sopivaan hintaan uuden ja suuremman kodin kuin Espoossa asuessaan.

– Lähdin Saaran mukaan katsomaan aluetta ja innostuin hyvin nopeasti itsekin. Vaikka asunto ei ollut vielä valmis, pystyin kuvittelemaan uuden kotini alueelle. Asunnot varattiin reilua vuotta ennen valmistumista ja kaupat tehtiin keväällä 2017. Muuttamaan pääsimme kesäkuun lopulla 2018, Kaisa kertoo.

Metsä ja meri – erityiset valtit

Saara ja Kaisa arvostavat Sarvvikin luonnonläheistä, merellistä sijaintia. Molemmille hyvät ulkoilumaastot, uimaranta ja metsä ovat tärkeitä.

– On ollut hienoa löytää uusia luontokohteita myös Kirkkonummen puolelta. Täällä on meren lisäksi myös järvi lähellä. Kuljen rantaraitin upeissa maisemissa polkupyörällä töihin Espooseen keväästä syksyyn, Kaisa kertoo.

Myös Saara liikkuu ja lenkkeilee mielellään. Hän kiitteleekin aktiivista lenkkikaveriaan Kaisaa, joka tsemppaa liikkeelle, jos sohva alkaa houkuttaa liikaa. Lisäksi Espoon saaristo on lähellä ja suppailua voi harrastaa ”omassa rannassa”.

– On todella hieno juttu, että ystävä asuu lähellä. Hän auttaa tarvittaessa erilaisissa arjen asioissa, kuten kukkien kastelussa ja viljelylaatikon hoidossa. Iso ilo naapuriavusta on ollut myös silloin, jos on ollut sairaana eikä petipotilaana ole itse päässyt kauppaan tai apteekkiin, Saara kiittelee.

Saara ja Kaisa kokkaavat myös mielellään yhdessä. Vaikka molemmilla on oma arki, toisinaan on mukava syödä yhdessä.

Ihmisen kokoinen koti

Sarfvikin Kallio kätkee sisäänsä ihmisen kokoisia koteja, joissa on toimivat pohjaratkaisut ja suuret parvekkeet. Saara asuu 43 neliöisessä kaksiossa, jossa on 13 neliön parveke aamuaurinkoon ja näkymät pitkälle Espoonlahden taakse.

– Nautin kodistani joka päivä. Arjen toimivuus, rauhallisuus ja hyvät yhteydet Saunalahden ja Kivenlahden palveluihin tekevät asumisesta sujuvaa. Kuljen työmatkat Espooseen autolla, mutta myös julkisen liikenteen yhteydet toimivat. Matkaa Espoon puolelle on ainoastaan kilometri, Saara valottaa.

Kaisan koti on muutaman neliön suurempi 52 neliöinen kaksio, jossa on iso parveke etelään. Kaisa iloitsee etenkin omasta työhuoneesta ja toimivasta keittiöstä sekä säilytystilasta, jota on pienessäkin asunnossa yllättävän paljon.

– Asuin aiemmin Espoossa, jossa minulla oli pienempi asunto. Sarvvikissa sain makuuhuoneen lisäksi työhuoneen ja tilavan, toimivan keittiön olohuoneen yhteyteen. Pääsin vaikuttamaan materiaaleihin lattioiden, laattojen ja keittiökalusteiden osalta ja sain itselleni mieleisen kodin. Olen tosi tyytyväinen, Kaisa summaa.

Sarvvikissa asuu vasta hyvin vähän lapsiperheitä. Saaran ja Kaisan mukaan alueelle on muuttanut etenkin nuoria pareja, sinkkuja ja eläkeläisiä. Monipuolinen asukasrakenne onkin alueen vahvuus.

–  Sarvvik kasvaa ja kehittyy koko ajan ja sitä on mukava seurata. Rakentamisessa huomioidaan luonnon monimuotoisuus – ja toivon mukaan saamme nauttia jatkossakin vuodenaikojen vaihteluista ja oman pihamme viljelylaatikoista, jotka ovat mahdollistaneet pienimuotoisen kesäviljelyn ja lisänneet taloyhtiön yhteisöllisyyttä, Kaisa hymyilee.

Hartelalta on suunnitteilla merelliseen ja luonnonläheiseen Kirkkonummen Sarvvikiin kaksi uutta kohdetta: Asunto Oy Sarfvikin Viheriö Kirkkonummen sekä Asunto Oy Sarfvikin Kaari Kirkkonummen. Alue tunnetaan viehättävästä luonnostaan sekä Sarfvikin Golfkentästä ja vierasvenesatamasta, jossa voi vuokrata kesäisin esim. vesiskoottereita.

Tutustu lisää.