9 syytä, miksi Turkuun on helppo rakastua

9 syytä rakastua Turkuun

Turku erottuu Suomen kuudesta suurimmasta kaupungista vetovoimaisuudellaan. Turussa halutaan asua keskustassa – mutta asuntokysyntää on myös kaupungin ulkopuolella. Värikäs historia, upeat merimaisemat ja rikas kulttuurielämä tekevät Turusta monipuolisen ja halutun asuinpaikan. Tässä 9 syytä, miksi rakastua Turkuun.

1. Ruissalo ja meri

Turussa kaupungin tomut on helppo karistaa jaloistaan mykistävän kauniissa saaristossa. Ruissalo tarjoaa merelliset puitteet kesäpäivän piknikille vain viiden kilometrin päässä keskustasta. Ruissalossa luontopolut risteilevät laidunmaiden, vanhojen peltojen, villiniittyjen, tammimetsien ja hiekkarantojen lomitse. Rantoja koristavat kauniit puutarhat ja 1800-luvun pitsihuvilat.

2. Suomen paras opiskelijakaupunki?

Turussa joka neljäs kaupunkilainen on opiskelija. Turun kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa on lähes parisataa koulutusvaihtoehtoa ja kymmeniätuhansia  opiskelijoita. Turkua kuuleekin usein kehuttavan Suomen parhaaksi opiskelijakaupungiksi, eikä syyttä – asuntojen vuokrataso on kohtuullinen ja opiskelijabileitä riittää vuoden jokaiselle viikolle.

3. Turun historia elää

Suomen vanhimpana kaupunkina ja entisenä pääkaupunkinamme Turku ansaitsee erityismaininnan historiastaan. Kaupungin nähdään syntyneen jo 1200-luvulla, kun paavi Gregorius IX antoi luvan siirtää piispanistuimen nykyisen Turun alueelle. Sittemmin Turku koki kovia muun muassa tulipalon seurauksena, mutta historia on edelleen läsnä vanhoissa rakennuksissa ja useissa tapahtumissa.

Maistiaisia historiasta saa vaikkapa Turun linnan kierroksella tai keskiaikaisilla markkinoilla

Turun linna

4. Herkkusuiden Turku

Turku on herkuttelijan mekka – ja kaupungista löytyykin toinen toistaan herkullisempia ravintoloita, kahviloita ja viinibaareja, pubeja ja leipomoita.

5. Föli – turkulainen klassikko

Turussa aikaa ei kulu paikasta toiseen siirtymiseen, vaan perille pääsee nopeasti kävellen, pyörällä tai Fölillä. Föli eli Turun seudun joukkoliikenne kuljettaa kuuden kunnan alueella yhden lipun hinnalla. Käytössä ovat perinteiset bussit, kaupunkipyörät ja vesibussiyhteys Turun keskustasta Ruissaloon. 

6. Hurmaavat puutaloalueet 

Haaveiletko narisevista lautalattioista, puisista ruutuikkunoista ja ikiomasta kakluunista? Turussa voi asua aivan keskustassa tai sen tuntumassa ja saada silti osansa puutaloidyllistä. MarttiPort Arthur eli PortsaPohjolaKähäri ja Nummi ovat esimerkkejä Turun lukuisista puutaloalueista. 

7. Idyllinen jokiranta

Aurajoenranta on turkulaisten ja turistien ”olohuone”. Jokirannan penkoille, jokilaivoille ja ravintoloiden terasseille kokoonnutaan kesäisin istumaan iltaa ja tapaamaan tuttuja. Kaupunkilautta Föri kuljettaa maksutta ”tois puol jokke” ja sen kyydissä voi ihailla kaupunkia joelta käsin.

Turun idyllistä jokirantaa.

8. Toriparkki helpottaa keskustaelämää

Vaikka Turun tämän hetken kymmenestä suosituimmista omistusasuntoalueesta Oriketo, Paattinen, Yli-Maaria ja Uittamo ovat kantakaupungin ulkopuolella, keskustassa on edelleen vetovoimaa. Uusi Toriparkki on helpottanut autolla keskustaan saapumista ja tuonut eloa entisestään vireään yliopistokaupunkiin. 

9. Juhlavuosi lähestyy

Turku täyttää vuonna 2029 komeat 800 vuotta! Kaupunki on valmistautunut suureen juhlavuoteen perustamalla Turku 2029 -säätiön, jonka tavoitteena on tehdä Turusta vieläkin parempi paikka elää. Lähivuosina keskitytään esimerkiksi Turun keskustan, kampuksen ja tiedepuiston kehittämiseen sekä datan ja digitalisaation hyödyntämiseen.

Kummalle puolelle jokea? Katso Turun myytävät ja vuokrattavat asunnot.