Vallila
Helsinki
Kuvan lähde: Petri Pietikäinen / Vastavalo.net

Vallila – eloisa asuinalue keskellä Helsinkiä

Vallila on kaupunkiasujan paratiisi. Kesällä asukkaat nauttivat Vallilan suuresta viheralueesta, josta löytyy myös idyllinen siirtolapuutarha. Syksyllä lehdet putoilevat pihojen ja katujen arvokkaista, kaupungin historiaa nähneistä puista. Puu-Vallila värikkäine taloineen ja sievine sisäpihoineen tuntuu kylältä Helsingin sisällä. Toisaalta Vallila on aito osa Helsingin sykkivää keskustaa. Julkisilla liikennevälineillä pääsee liikkumaan vikkelästi ja Pasilan asema kauppakeskuksineen on kävelymatkan päässä. Vallilassa on asuntoja niin suurille kuin pienille perheillekin sekä kauniita asuntoja yksinasuville. Vaihtaisitko Vallilaan?

Millaista on asua Vallilassa
Olin vielä opiskelija, kun muutimme mieheni kanssa Vallilaan neljä vuotta sitten. Etsimme silloin isompaa asuntoa, johon voisimme muuttaa yhdessä. Asuin ennen Kalasatamassa ja viihdyin siellä hyvin, ja halusin pysyä lähialueella keskisessä kantakaupungissa. Vallila viehättää vanhoine puutaloineen ja 1950-luvun kerrostaloineen. Varsinkin Puu-Vallilassa on rauhallinen, vähän muumilaaksomainen tunnelma. Vallilassa on puistoja ja vanhoja puita sekä sopivasti kauppoja ja ravintoloita. Se on lähellä keskustaa ja hyvät yhteydet vievät joka puolelle kaupunkia. Pihoilla tutustuu naapureihin ja kesällä omasta pihasta tulee olohuoneen jatke. Tällä hetkellä nautin eniten läheisestä leikkipuistosta, jossa käymme poikani kanssa melkein joka päivä.
Laura, 35

Tietoa alueesta

  • Erinomaiset liikenneyhteydet
  • Nopeat siirtymät valtateille
  • Puistoja lähellä
  • Yhteisöllisiä tapahtumia
  • Nuorten suosiossa
  • Monipuoliset liikuntamahdollisuudet
  • Lapsiperheiden suosiossa

Alueen aktiiviset välittäjät

Alueen neliöhintoja & markkinointiaikoja

Asunnot
Huoneita Neliöhinta Markkinointiaika
1 h 6922 €/m² 75 vrk
2 h 6510 €/m² 82 vrk
3 h 6482 €/m² 90 vrk
4 h 6615 €/m² 92 vrk
5+ h 6282 €/m² 65 vrk
Uudisasunnot
Huoneita Neliöhinta Markkinointiaika
1 h 8801 €/m² 55 vrk
2 h 7301 €/m² 741 vrk
3 h 7730 €/m² 47 vrk
4 h 7071 €/m² 861 vrk
5+ h - -
Alueen neliöhinnat ja markkinointiajat perustuvat Oikotielle ilmoitettujen kohteiden tietoihin.

Oikotie on osa Schibsted Marketplaces -konsernia. Schibsted News Media AB ja Schibsted ASA vastaavat tietojesi käsittelystä tällä sivustolla. Lue lisää