Menossa Asuntomessuille? Poikkea myös täällä!

Vieraillessani reilu viikko sitten Porin Asuntomessuilla poikkesin samalla Porin naapurissa sijaitsevassa Ulvilassa. Siellä Friitalan vanhassa nahkatehtaassa majaansa pitää persoonallinen sisustusliike Sisustus Sagan.

Sagan on tällä hetkellä mielestäni eittämättä yksi Suomen kiinnostavimmista sisustusliikkeistä ja samaa mieltä on näemmä ollut Unelmien Kesäpuodit -lehti, joka esittelee tutustumisen arvoisia sisustusputiikkeja ympäri Suomen. Lehti on nostanut Saganin viiden parhaan sisustusliikkeen joukkoon, eikä ihan suotta. Näin ajattelin, kun katselin ympärilleni liikkeessä, jossa vanha kohtaa uuden tyylikkäästi ja harkitusti.

Tämä uuden ja vanhan yhdistäminen onkin se asia, mikä nostaa Saganin ihan omaan kastiinsa ja tekee myymälästä viehättävän persoonallisen. Useiden muidenkin sisustusliikkeiden valikoimiin kuuluvien merkkien, kuten Eva Solon, Nicolas Vahen, Durancen, Pappelinan, Missoni Homen ja Seraxin tuotteet nousevat esiin ihan uudella tavalla, kun ne on sommiteltu esille vanhan viereen ikään kuin osaksi kotia. Kerrassaan herkullista!

Saganin myymiin merkkeihin kuuluu myös pieni valikoima huolella valittuja vaatteita ja kenkiä, ja niin siinä taas kävi, että omakin garderobi sai täydennystä. Vaikka mitään en oikeastaan tarvitse!

Myös liikkeen miljöö on mainitsemisen arvoinen.  Friitalan vanhan nahkatehtaan koko seinän kokoiset ruutuikkunat, punatiiliseinät ja ilmava, korkea tila sekä rujot, näkyvissä olevat ilmastointiputket tukevat hienosti liikkeen ilmettä.

Ulvila ja Friitala sijaitsevat vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Porin asuntomessualueesta, joten samalla reissulla kannattaa käydä tutustumassa myös tähän ihastuttavaan sisustusliikkeeseen. Ja asuntomessuista puheenollen: messukohde nro 6, Designtalo Noste, on sisustettu pääosin juuri Saganin tuotteilla.