Pientä pintaremonttia – Osa II

Viime viikolla esittelin muutokset kahden aikuisen elegantin kodin olohuoneessa, ruokailuhuoneessa sekä keittiössä. Tänään vuorossa ovat yläkerran makuuhuone ja alakerran vierashuone sekä takkahuone, joka muutettiin talon isännän musiikki- ja oleskeluhuoneeksi eli man caveksi!

makuuhuone

Makuuhuoneen remontti aloitettiin seinien pintakäsittelyllä, jossa vanha kuviollinen tapetti vaihtui rauhallisempaan maalipintaan. Sävyksi valikoitui tummanruskean intensiivinen sävy, joka toimii kontrastina valkoiselle katolle, nostaen esiin sen kauniin ja monimuotoisen arkkitehtuurin. Vanha linoleumlattia sai päällensä hotellimaisen ja ylellisen kokolattiamaton, jolle on mukava laskea jalkansa aamuisin. Vanhat kaappirungot säilytettiin, mutta niihin vaihdettiin valkoiset sileät ovet vanhojen mäntyovien tilalle.

Makuuhuoneeseen teetettiin valtava, melkein koko seinän levyinen sängynpääty, joka piilottaa seinän pienet ikkuna-aukot ja rauhoittaa päätyseinän ilmeen. Upeat kaari-ikkunat nousevat nyt esille ihan toisella tavalla, kun tapahtumaa seinällä on vähemmän. Päädyn taakse jäävä sähköpatteri siirrettiin kokonaan toiselle seinälle.

Ennen remonttia alakerran vierashuoneen seiniä koristivat tummat puupaneelit sekä vihertäväkuvioinen tapetti. Puupaneeli päätettiin säilyttää seinässä, mutta se maalattiin harmaaksi. Tapetti vaihtui astetta vaaleamman harmaaksi maaliksi ja huoneen vanha laattalattia päällystettiin makuuhuoneen lattian tavoin kokolattiamatolla. Vierashuoneen maton sävyksi valikoitui tummempi harmaa, jolloin saavutetaan harmaan sävyjen liukuma alaspäin mentäessä.

Alakerran avoin huonetila jäsenneltiin kokonaan uudelleen siirtämällä sinne niin saunatilat kuin pesu- ja pukuhuonekin. Toiseen päähän saatiin järjestettyä isännän musiikkiharrastustila lukuisine kitaroineen ja pianoineen. Myös sadoille kirjoille piti löytää säilytystilaa, ja tänne nekin saatiin hienosti sovitettua.

Vaaleanpunertava laattalattia maalattiin laattamaalilla harmaaksi ja valkoiset tiiliseinät osittain tunnelmallisella tiilenpunaisella, jolloin tilaan saatiin huomattavasti lisää kotoisuutta ja viihtyisyyttä. Asukkaiden vanhat kalusteet saatiin sovitettua tilaan kivasti, eikä uusia tarvinnut hankkia. Pintaremontilla selvittiin sekä vierashuoneessa että harrastetilassa!