Kokoa ihana pääsiäiskimppu leikkokukista

Keltainen ei kuulu lempiväreihini kukissa, mutta melkoisen upealta näyttää keltaisista leikkokukista koottu pääsiäiskimppuni. Narsissien ja tulppaanien lisäksi monet muutkin leikkokukat sopivat hienosti koristamaan pääsiäiskotia – sesonkia voi korostaa pelkällä keltaisella värillä.

Joka pääsiäinen kaivan esiin apteekin kipsisiteistä jätti-ilmapallon avulla tekemäni kipsimunan ja laitan siihen esille pääsiäiskimpun. Muna on niin kookas, että sisälle mahtuu hyvin iso maljakko tai ruukku. Tänä vuonna sinne sujahti maljakossa kimppu, joka koostui isoista krysanteemeista, keltaisista Afrikan tähdikkeistä, komeista kengurun käpälistä sekä nipusta nuokkuvia oliivipuunoksista.

Koko komeus oli sen verran massiivisen kokoinen, ettei sitä oikein voinut laittaa pöydälle. Lattia ei ole vaihtoehto kissojemme takia, joten laitoin asetelman itsetehdyn sisustuspodiumin päälle. Siihen se istuikin kivasti ja on samalla turvassa kissojen mahdollisilta maisteluilta.

Näyttävää kengurun käpälä -kasvia on totuttu näkemään hehkuvan punaisena tai punaoranssina, mutta tässä kimpussa se loistaa kirkkaan keltaisena.

Kaikki kimppuun valitsemani kukat kestävät maljakossa hyvin. Leikkaamalla kukkien varsiin uudet imupinnat muutaman kerran viikossa varmistan, että kukat säilyttävät vedenimukykynsä ja pysyvät kauniina pitkään. Käytän terävää veistä uusien vinojen imupintojen leikkaamiseen ja vaihdan samalla kukille raikkaan veden.

Hyvää pääsiäistä kaikille!