Hygge ja mys asuvat syksyyn puetussa kodissa

Hygge, mys, kotoilu – you name it! Sateiset ja pimeät kuukaudet ovat taas edessä ja siinä missä kulinaristi lahjoo itseään herkuilla selvitäkseen taas yhdestä harmaasta päivästä, hemmottelee sisustaja itseään ja kotiaan koristelemalla sen upeasti syksyyn.

Ylellinen sametti, upottavat matot, pehmeät torkkupeitteet ja lempeä kynttilävalo kannattelevat sisustajan kohti pimeneviä iltoja ja saavat kaamoksenkin tuntumaan siedettävämmältä.

Menun Carrie-pöytävalaisin hurmaa paitsi pelkistetyllä olemuksellaan, myös funktionaalisuudellaan. Ladattava ja himmennettävä LED-valaisin sopii johdottomana niin kotiin kuin mukaan mökille, piknikille tai iltakävelyllekin. Lyhtyä muistuttava Carrie-pöytävalaisin on omiaan kodikkaan tunnelman luomiseen.

Jotexin pyöreälinjainen ja kutsuvan näköinen RICHMOND-nojatuoli on upea yhdistelmä retroa ja modernia suunnittelua. Sen pehmeä samettiverhoilu saa värit hehkumaan ja pinta houkuttaa koskettamaan. Menun nerokas lämmitin ja pannu pitävät teen lämpimänä tuntikausia – mainio pari sohvalle ja kirjalle.

Valo ja etenkin kynttilänvalo ovat tärkeä osa sisustajan syksyä. Menun pyöreän, seinään kiinnitettävän Pov-kynttilänjalan muoto näyttää muuttuvan katselukulmasta riippuen. Messinkisen Precious-kynttilänjalan on suunnitellut Ilse Crawford. Ajan kuluessa messingin väri patinoituu kauniisti.

Just Rightin uudelleen lanseeraama STOFF-kynttilänjalka on alun perin suunniteltu 1960-luvulla. Kolmijalkainen kynttilänjalka pinoutuu veistoksellisiksi sommitelmiksi ja vangitsee katseen kynttilöiden kera tai ilman.

Suomalaisen Anno-sisustusbrändin juuret ovat syvällä skandinaavisessa elämäntavassa.
Luonnonmateriaalit – villa, pellava ja puuvilla – ovat valikoiman perusta ja ne istuvat saumattomasti suomalaiseen kotiin. Syyskodin valaisemiseen sopivat kevyet riisipaperivalaisimet ja pehmeä Lauha-matto tuntuu lohdulliselta jalan alla.

Finarte ja Habitare julkistivat messuilla Saanan ja Ollin suunnitteleman uuden ryijymäisen, kierrätyspuuvillaisen Tie-maton. Upea salmiakkikuvioinen matto toimii sekä lattialla mattona että seinällä ryijynä.

Marimekon Urna-vaasi sopii niin näyttävien kukka-asetelmien pariksi kuin trendikkäiden heinienkin maljakoksi. Upea ruskeankeltainen väri sopii syksyyn. Ruskea Tiiliskivi-huopa lämmittää harteilla, kun syysmyrsky viuhuu nurkissa.