Syksyn 2018 sisustustrendejä hallitsevat 70-luvun värit ja materiaalit

Murretut punaisen ja ruskean sävyt, pyöreät muodot, pehmeys ja persoonallisuus – siinä tiivistettynä syksyn sisustustrendit. Tänä syksynä minimalismi väistyy runsauden ja värien tieltä ja yksilöllisyys nousee yhä enemmän arvoonsa.

Väreistä erityisen pinnalla ovat ruskean eri sävyt, vaaleista beeseistä tummaan suklaanruskeaan. Myös oljen- ja sinapinkeltaisen sekä terrakotan, poltetun oranssin ja punasaven sävyt tuovat lämmintä tunnelmaa syksyiseen kotiin.

Kuva: Marimekko

Samettiset kankaat hehkuvat niin sohvissa, verhoissa kuin sisustustyynyissäkin. Piensisustustavaroissa puu, kivi, savi ja nahka nousevat vahvasti muovin ja muiden keinoaineiden tilalle. Väripaletin lisäksi myös materiaalit ovat kunnianosoitus luonnolle. Heinät ja oksat sujahtavat käsintehdyn näköisiin savimaljakkoihin ja keittiöastiat taas näyttävät siltä, kuin ne olisi itse valmistettu kansalaisopiston keramiikkakurssilla.

Tumma puu teakista pähkinään ja palisanteriin nousee vaaleiden puiden rinnalle. Kalusteiden muotokieli lainaa menneestä – jugendin joutsenkaarilinja näkyy sekä Gubin että Jotexin peileissä.  Sohvat ja nojatuolit ovat pehmeitä ja kaarevia, kuten uusrokokoon ammesohvat 1850-luvulla. Puurimoitusta näkyy niin seinäpaneloinneissa kuin kalusteiden viimeistelyissäkin.

Sisustustrendit seuraavat muita maailmalla vallalla olevia ilmiöitä. Ympäristö ja sen kestävä kehitys ovat avainasemassa myös tulevaisuuden kodeissa – toivottavasti pysyvänä trendinä.