Helsinki Design Week, Habitare ja muut viikon herkut

Pääkaupunkimme hemmottelee kuluvalla viikolla kaikkia muotoilusta, arkkitehtuurista, muodista ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneita designin ystäviä olan takaa, kun 6.9. alkanut Helsinki Design Week jatkaa monialaisella ohjelmallaan. Poimin ohjelmasta muutamia herkullisia tärppejä, joissa aion itse vierailla!

Erilaisissa pop-upeissa on helppo piipahtaa työpäivänkin jälkeen inspiroitumassa. Aion käydä katsastamassa ainakin ABL-Laattojen pop-up pisteen Uudenmaankatu 4–6:ssa, jonne on koottu ko­koel­mien kau­neim­mat ja ajankohtaisimmat kivet ja keraamiset laatat. Näyttelyn on koonnut Maria Silvast, jonka eri­koi­sa­laa ovat muun muassa ke­ra­mii­kan uusien suun­taus­ten tun­nis­ta­mi­nen.

Osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa on myös Marimekon Forumin myymälässä järjestettävä WST:n pop-up -shop, jossa voi tehdä upeita second-hand -löytöjä. Esillä on uutta omistajaa etsiviä Marimekkoja viime sesonkien mallistoista sekä aarteita vuosien, tai jopa vuosikymmenten takaa. Myyntiin voi tuoda myös omia hyväkuntoisia Marimekko-vaatteita. Valikoima päivittyy päivittäin, kun uusia aarteita tulee myyntiin.

Heti ovien avautuessa keskiviikkona 12.9. suuntaan tietysti Suomen suurimpaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtumaan, Habitareen! Tänä vuonna Habitaren teema on Roots – pintaa syvemmälle, joka nostaa esiin alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta. Samaan aikaan Habitaren kanssa Messukeskuksessa järjestetään myös Antiikki-, Hifi- sekä Habitare Pro -tapahtumat.

Loppuviikolla toivon ehtiväni poiketa vielä Annankadulla katsastamassa Lokalin nuorten näyttelyn BLOOMin, joka koostuu alle 30-vuotiaiden taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksista. Näyttely järjestetään nyt viidettä kertaa ja esillä on Aalto Yliopiston, Aallon taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, Lahden Ammattikorkeakoulun sekä Muotoiluinstituutin opiskelijoiden töitä.