Top 10 asuntoerikoisuudet: Haluatko hobitinkolon tai rokkiluolan?

Top 10 asuntoerikoisuudet Oikotieltä.

Tällä hetkellä asuntoilmoitusten katsotuimpien kohteiden listalta löytyy sekä ökykalliita luksusasuntoja että mielikuvitusta kutkuttavia kummallisuuksia. Tarjolla on muun muassa hobitinkolo, rokkiluola, kivilinna, höyryveturi pihamaalla, merinäkymät Helsingistä Tallinnaan ja hirsihuvila 1600-luvulta. Alla on listattuna 10 uniikeinta kaupan olevaa asuntoa. Oikotien asuntohakua käyttää viikoittain yli miljoona yksittäistä kävijää.

Asuisitko rockhenkisessä luolassa tai kivilinnassa vai onko haaveissasi ruohokattoinen hobitinkolo? Tarjolla olisi myös loft-asunto, jonka pihamaalla seisoo oikea höyryveturi. Alla on lista erikoisimmista tällä hetkellä myynnissä olevista asunnoista. Asuntojen myynti-ilmoituksia luetaan vilkkaasti, vaikka aktiivinen asuntokauppa on edelleen verkkaista. Markkinoilla ollaan selvästi odottavissa tunnelmissa. Nyt katsotuimpien asuntoilmoitusten kärjessä ovat kalliit luksusasunnot tai erikoiset kohteet.   

1. Ruohokattoinen hobitinkolo Porissa:

Hobitinkolon kaltainen omakotitalo.

Tässä olisi oiva kotikolo oman elämänsä hobiteille. Porin maaseudun rauhassa sijaitseva asumus on kuin Hobittilan Repunpää. Ulospäin suurta perunakellaria muistuttavan kodin holvikaaren muotoisia ikkunasyvennyksiä kehystävät rosoiset luonnonkivilohkareet ja ruohoa kasvava viherkatto.

2. Rokkiluola Tampereen keskustassa: 

Aivan tavallinen kerrostalo kätkee sisälleen synkistelevän ja rockhenkisen luolan. Esittelykuvien sisutuksessa näkyy poronkarvaa, luonnonkiveä, pääkalloja ja kitaroita. Jos huoneiston sisustusratkaisut ovat liikaa, asunto on remontoijan unelmakohde.

3. Kivilinna Kangasniemellä:

Kangasniemen kivilinna.

Tällaista kotia ei varmasti ole kenelläkään muulla Suomessa. Jyhkeäseinäinen kivilinna Puulan rannalla odottelee linnanherraa ja/tai -rouvaa. Tämä koti tekee lähtemättömän vaikutuksen illanistujaisten vieraisiin. 

4. Pihamaalla oikea höyryveturi Tampereella:

No nyt on korkeutta! Punatiiliseen tehtaaseen rakennetussa loft-asunnossa on valtavat ikkunat ja huonekorkeus on huikeat 8,6 metriä. Yllättävä piirre löytyy kuitenkin pihamaalta, jossa nököttää oikea höyryveturi.

5. Näkymät Helsingin Kalasatamasta Tallinnaan:

Näkymät Kalasatamasta Tallinnaan.

Kiikaroi olohuoneesta Tallinnaan! Kaksiosta ylhäällä korkeuksissa avautuu ainutlaatuinen näköala merelle. Kalasataman tornitalo Majakan asunnosta on avarat näkymät Helsingin keskustaan, Suomenlinnaan ja Harmajalle. Kirkkaina talvi-iltoina ikkunasta voi nähdä Tallinnan valot.

6. Asunto vankilassa Turussa:

Graniittilinnan paksujen kiviseinien sisällä olo tuntuu turvalliselta. Tässä jylhässä linnassa toimi aikoinaan pahamaineinen Kakolan vankila. Nyt muurien sisälle kaipaavia onnistaa, sillä vankilasta on myynnissä useita asuntoja.

7. Kartano Mathildedalin ruukkikylässä Salossa:

Kartano ruukkikylässä.

Haaveiletko kartanoelämästä? Voit lopettaa haaveilun, sillä nyt on myynnissä vuonna 1852 valmistunut Matildankartano keskellä Mathildedalin ruukkikylää. Kauppaan kuuluu kartanomiljöö kukkivine niittyalueineen. Tässä kodissa voi kätevästi yhdistää työn ja vapaa-ajan. Tiloissa toimii nimittäin kahvila-ravintola, jonka toiminnan uusi kartanonomistaja voi ostaa itselleen.

 8. Kotimaisen arkkitehtuurin helmi Helsingin Kuusisaaressa:

Nyt myydään ainutlaatuinen kotimaisen suunnittelun aarre, jollaisia  tulee vastaan hyvin harvoin. Myynnissä on arkkitehti Aarne Ervin perheelleen huolella suunnittelema Villa Ervi. Alvar Aallon ja Toivo Paatelan arkkitehtitoimistoissa työskennellyt arkkitehti loi myynnissä olevaan rakennukseen levollisen ja harmonisen tunnelman.

9. Historiallinen villa Turun Ruissalossa:

Historiallinen Villa Ruissalossa.

Villan kaari-ikkunat ja pastellin vihreä väri hivelevät silmää. Silmää hivelevä on myös arvokkaan rakennuksen edessä avautuva merimaisema. Verannalta tai yläkerran parvekkeelta voi ihastella satumaisen kaunista näkymää sekä ohi lipuvia laivoja. 

10. Oikotien iäkkäin kohde Mänttä-Vilppulassa:

Oikotien vanhin kohde on Kolhon kylässä sijaitseva kaksikerroksinen hirsirakennus, joka on rakennettu vuonna 1680. Kohteesta tekee mielenkiintoisen myös lähellä sijaitsevan rannan maisema, jonka Eero Järnefelt on ikuistanut maalaukseensa Pyykkiranta 1889.