Turun Linnakaupunkiin rakentuu uusia, urbaaneja vuokrakoteja historialliseen miljööseen

Kaupallinen yhteistyö: Colliers Finland

Turku on panostanut voimakkaasti Linnakaupungin uudisalueen kehittämiseen, josta on rakentumassa ympärivuotinen kaupunkikulttuurin keskus palveluineen, rantaan asti ulottuvine kävelykatuineen sekä viehättävine asuinalueineen. Onhan alueen sijaintikin aivan poikkeuksellinen; Turun linna antaa alueelle arvokkaan leiman ja satamasta avautuva meri portin ainutlaatuisen saariston kokemiseen.

Toisaalta Linnakaupunki edustaa keskusta-asumista parhaimmillaan; ydinkeskustaan kulkee jalan lyhyessä ajassa vaikkapa viehättävää jokirantaa pitkin.

Kirstinpuisto

Kirstinpuiston Solina 9:ssa panostetaan ekologisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Joukkoliikenne on sujuvaa, pyörätiet johtavat niin palveluiden kuin virkistysalueiden luo. Uudiskohteista löytyy niin hyötypuutarhoja, viljelylaatikoita kuin myös asukkaiden yhteisessä käytössä oleva ulkokuntoilualue.

Herttuankulma

Herttuankulman korttelista löytyy puolestaan hurmaava uudiskohde, Turun Ritari, jossa asukkaiden käytössä on kaksi pihasaunaa sekä kerhotila. Molempien uudiskohteiden sisustuksessa on käytetty luonnollisia ja maanläheisiä värejä, jotka tuovat koteihin pehmeän, rauhallisen ja ajattoman tunnelman.

Kysyimme turkulaiselta asumisen asiantuntijalta Janette Merisaarelta, miksi Linnakaupungin alue on nousemassa yhdeksi halutuimmista asuinalueista Turussa.

”Alueen sijainti jokirannan ja sataman tuntumassa on uniikki. Aiemmin alueella ei ole ollut vastaavan kaltaista asutusta, vaan nyt rakennetaan kokonaan uudenlaista urbaanien asuinkortteleiden kokonaisuutta Turun keskustan tuntumaan. Alue sopii etenkin henkilöille, jotka nauttivat kaupungin sykkeestä mutta joille sopii ekologinen ja huoleton elämäntapa.”

Tutustu tarkemmin Turun Linnakaupungin helmiin ja löydä oma kotisi alueelta, jonne jo muinaiset suomalaiset valitsivat rakentaa yhden vanhimmista ja merkittävimmistä linnoituksistamme Suomessa; Turun linnan 1200-luvulla.

Tutustu ja ihastu uudiskohteisiimme Turun Kirstinpuisto Solina 9 ja Turun Ritari.