Lujatalo rakentaa kestäviä koteja

Kaupallinen yhteistyö:

Lujatalo on suomalainen perheyritys. Lujatalo on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Se rakentaa vuosittain tuhansia koteja ympäri Suomen. Uusimmista kohteista Asolan Viidakkokissa ja Puolarmetsän Aries ja Sirius houkuttelevat erilaisuudellaan.

Lujatalolla suunnittelu lähtee aina toimivuudesta. Laadukkaat, varmat ja kestävät betonirungot ovat elinkaarirakentamisen edellytys. Tällä hetkellä yksinomaan pääkaupunkiseudulla on rakenteilla 3000 asuntoa.

– Pyrimme vastaamaan markkinoiden tarpeisiin perinteisillä, varmoilla ja kestävillä rakenneratkaisuilla. Rakennamme niin, että tarjonta kohtaa kysynnän. Vaikka kysyntä painottuukin nyt enimmäkseen pieniin asuntoihin, rakennamme myös suurempia perheasuntoja, suunnittelujohtaja Janne Sihvonen sanoo.

Kiinteistöjen suunnittelussa panostetaan nyt erityisen paljon tilaohjaukselliseen toimintaan.

– Perhekokojen muuttuessa lastenvaunuvarastojen ja yhteistilojen sekä saunatilojen kokoa – ja toisaalta myös autopaikkojen määrää on syytä miettiä. Tavoitteenamme on kuitenkin aina suunnitella toimivia ja monenlaisia tarpeita palvelevia pohjaratkaisuja, Sihvonen valottaa.

Sijainti ykkösenä

Rakentamisessa olennaista on sijainti. Asukkaiden kannalta uuden kodin sijainnissa painavat myös palveluiden läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet sekä ulkoilumahdollisuudet.

– Uusimmissa kohteissamme tulevat hyvin esiin erilaisten asukkaiden tarpeet. Asolan Viidakkokissa on korttelirakentamisen kohde, joka sijaitsee Vantaalla hyvien liikenneyhteyksien päässä, radanvarrella ja palvelut ovat lähellä. Espoossa sijaitsevat Puolarmetsän Aries ja Sirius vetoavat luonnonläheistä asumista arvostaviin. Vehreä asuinalue sijaitsee palveluiden lähellä ja toimivien kulkuyhteyksien päässä, myyntipäällikkö Sari Lähde summaa.

Lujatalolla rakennetaan kestävästi, ekologisuus huomioiden. Koko konsernissa on henkilöstöä noin 1700. Työmailla on lisäksi paljon aliurakoitsijoita, jotka ovat olennainen osa rakennusprojekteja.

–Olemme kestävän rakentamisen edelläkävijä niin betoni- ja kuivatuotteiden valmistajana kuin uudis- ja korjausrakentajana. Hyödynnämme teknologiaa ja seuraamme tulevaisuuden trendejä. Esimerkiksi Viidakkokissassa on hidaslatauspistevalmius sähköautoille, Janne Sihvonen kertoo.

Laadukasta, ekologista asumista

Asolan Viidakkokissan ennakkomarkkinointi on parhaillaan käynnissä. Loistava sijainti junaradan ja aivan palvelujen ääressä helpottaa arkea. Asunto-osakeyhtiön 41 asuntoa ovat kooltaan kompakteja ja toimivia 21,5-76,5 m2:n asuntoja. Talossa on yhdeksän kerrosta ja se valmistuu alkuvuodesta 2022.

– Viidakkokissan asunnot sopivat hyvin pienten perheiden, sinkkujen tai ikäihmisten kodeiksi. Talo sijaitsee hyvien palvelujen – kuten Citymarketin ja S-marketin vieressä. Myös Peijaksen sairaala on lähellä, Sari Lähde sanoo.

Nykypäivän rakentamisessa korostuu sijainnin lisäksi toimivuus. Vaikka asunnossa olisi vähemmän neliöitä, pohjaratkaisut on suunniteltu niin, että huoneistoissa on tilantuntua.

– Tilankäyttö on asia johon panostetaan rakentamisessa yhä enemmän. Ihmiset haluavat toimivia neliöitä, eivät hukkatilaa, Sari Lähde kiteyttää.

Espoossa sijaitseva Puolarmetsä on tunnettu rauhallisesta ja luonnonläheisestä sijainnistaan. Aries ja Sirius valmistuvat huhtikuun lopussa 2020.

– Puolarmetsä on luonnonläheinen asuinalue, josta pääsee helposti keskuspuistoon ja kauppakeskus Iso Omenaan. Kohta valmistuvissa nelikerroksisissa taloissa on 20 asuntoa, kooltaan 38,5-63 m2:tä, Sari Lähde kertoo.

Myyntipäällikkö Sari Lähteen mukaan ihmiset ovat yhä valveutuneempia ekologisuuteen ja näihin asioihin on panostettu myös Lujatalon rakentamisessa. Asiakas onkin kaikessa Lujatalon tekemisessä aina keskiössä.

– Jätteiden kierrätys, sähköautojen latausmahdollisuus, parvekkeet ja yhteispihat kiinnostavat asukkaita. Sen sijaan huoneistokohtaiset saunat ovat vähentyneet. Laadukkaat, skandinaavisen raikkaat materiaalit, asumisen mukavuus, turvallisuus ja toimivat neliöt ovat asiakkaillemme tärkeitä.

– Teemme säännöllisesti asiakastyytyväisyystutkimuksia ja olemme pärjänneet niissä hyvin. Lisäksi olemme osallistaneet tulevan asuinalueen asukkaita suunnittelemaan kanssamme asuntoja. On tärkeää kuunnella asiakasta myös muuton jälkeen. Järjestämme uusissa kohteissa asiakasiltoja noin kahden kuukauden kuluttua muutosta, Sari Lähde kertoo.

Lujatalo – toimialan paras maine

Lokakuussa 2019 julkistetun T-median suuren mainetutkimuksen mukaan Lujatalolla on jo toista vuotta  peräkkäin toimialan paras maine. Maine on parantunut joka vuosi viimeisen viiden vuoden ajan. Rakennusalan omassa tutkimusaallossa tutkittiin yhteensä 23 Suomessa rakennusklusterilla toimivan yrityksen maine suuren yleisön keskuudessa Luottamus & Maine -mallilla.

www.lujatalo.fi