Kestävän kehityksen rakentamista

Kaupallinen yhteistyö:

JM Suomi Oy toteuttaa ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa Joutsenmerkittäviä kerrostalokoteja omistusasumiseen. Joutsenmerkki-talon rakentaminen on prosessi, joka vaikuttaa koko hankkeeseen suunnittelusta tuotantoon ja valmiiseen rakennukseen asti.

JM Suomi Oy panostaa laadukkaaseen, kestävän kehityksen ja elinkaariajattelun huomioivaan rakennustapaan. JM Suomen uusin askel kohti kestävämpää rakentamista on kuluttajalle tuttu Joutsenmerkki. Joutsenmerkin avulla pyritään kirkastamaan kestävän kehityksen toimenpiteitä.

– Joutsenmerkki vaatii rakennusalan yritykseltä kokonaisvaltaista laadunhallintaa, jossa kestävä kehitys on huomioitu rakentamisen jokaisessa vaiheessa. Prosessimme on Joutsenmerkkiä Suomessa hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomi Oy:n tarkastama ja auditoima; noudatamme tarkasti Joutsenmerkin kriteerin asettamia vaatimuksia mm. materiaalihankinnoissa, kehityspäällikkö Emma Suokas sanoo.

Koti on elämän tärkeimpiä investointeja

Siirtyminen Joutsenmerkki-rakentamiseen koskee koko JM AB konsernia, joka toimii Suomen ohella Ruotsissa ja Norjassa. Yli 70 vuotta vanhassa konsernissa on jo pitkään panostettu kehitykseen ja elinkaariajatteluun. Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki ja tunnettu kaikissa Pohjoismaissa, joten sen käyttöönotto oli luonteva jatkumo koko konsernissa.

– Koska koti on ihmisen suurimpia investointeja, siihen liittyy paljon tunteita. Joutsenmerkki on konkreettinen tapa vastata tämän ja huomisen haasteisiin ja se tarjoaa kodinostajalle mahdollisuuden kestävämpään elämään, markkinointipäällikkö Anni Sirén sanoo.

Ensimmäinen Joutsenmerkittävä talo valmistuu keväällä 2020

Vuodesta 2018 eteenpäin JM Suomi Oy siirtyi suunnittelemaan asuntotuotantonsa Joutsenmerkin kriteerien mukaan.

– JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkkiä hakeva kerrostalo, Asunto Oy Helsingin Höyhensaari, valmistuu Pasilaan keväällä 2020. Myös mm. Espoon Leppävaaraan on rakenteilla ja Herttoniemeen tulossa Joutsenmerkkiä hakevia kohteita, Emma Suokas kertoo.

Suomalaiset tuntevat Joutsenmerkin hyvin, mutta asuntorakentamisessa se on monelle vielä uusi asia. Mitä asukas hyötyy siitä, että hänen kotitalollaan on Joutsenmerkki?

– Kuluttajien vaatimustaso kasvaa ja ympäristöasiat kiinnostavat. Rakentajana on tärkeää vastata asumiseen liittyviin toiveisiin. Joutsenmerkki-rakentaminen mahdollistaa asukkailleen hyvinvointia tukevan ympäristön, samalla parantaen koko rakennetun ympäristön laatua, joka säilyttää arvonsa vielä vuosien päästä, Anni Sirén toteaa.

Miksi Joutsenmerkki on niin tärkeä rakentamisessa?

  1. Joutsenmerkki-rakentamisen vaatimukset ovat tiukempia kuin alalla yleisesti. Ympäristöystävällisyys on huomioitu kautta linjan.
  2. Joutsenmerkki kertoo rakentamisen vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä. Asukkaalle se tarkoittaa varmempaa hankintaa elämänsä suurimmassa investoinnissa.
  3. Aitoa mahdollisuutta asua ympäristöystävällisemmin.
  4. Energiatehokkuus nyt ja tulevaisuudessa, Joutsenmerkki-rakennukset kuuluvat parhaaseen energiatehokkuusluokkaan A.
  5. Turvallinen valinta.

Lue lisää aiheesta.

 

Teksti: Riikka Hollo Kuva: JM Suomi Oy