Näin asumiseen panostetaan uudella vuosikymmenellä

Kaupallinen yhteistyö:

Asumisen unelmat siirtyivät uudelle vuosikymmenelle vuonna 2020. Millaisesta kodista sinä haaveilet? Ekologisuus, kompakti tilankäyttö sekä joustavat asumisratkaisut kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän.

Asuntomarkkinat muuttuvat ja haaveet unelmakodista vaihtelevat. Kun vielä kymmenen vuotta sitten haaveiltiin suuresta omakotitalosta, nyt halutaan toimivia neliöitä ja ekologisesti sekä energiatehokkaasti rakennettuja koteja hyvällä sijainnilla. Vuosi 2020 onkin hyvä aika toteuttaa omannäköiset asumisen unelmat.

– Asunnon kunnon merkitys on kasvanut, ja ostajia kiinnostaa entistä enemmän millaisilla materiaaleilla mahdolliset remontit on tehty. Kierrätys ja ympäristöystävälliset valinnat ovat monelle tärkeitä. Esimerkiksi vanhoissa, remontoiduissa omakotitaloissa kiinnitetään huomiota ovatko valitut materiaalit hengittäviä ja ekologisia. Painovoimainen ilmanvaihto on samoin jälleen kasvattanut suosiotaan, aluejohtaja Saara Murtovaara Bo LKV:ltä sanoo.

Ekologisuus on iso tekijä myös asuntomarkkinoilla

Sijainti on edelleen ykkössijalla asuntoa valitessa. Pääkaupunkiseutu ja lähialueet, kasvukeskukset, hyvät liikenneyhteydet ja palvelut kodin lähellä herättävät ostajan kiinnostuksen. Asumisen arvoja määrittävät uudella vuosikymmenellä yhä enemmän ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Vaikka omistusasunto on yhä useamman tavoite, myös vuokra-asuminen lisääntyy etenkin nuorten keskuudessa.

– Joustava asuminen onkin tämän päivän trendi asumismuodosta riippumatta. Ostajaryhmät ovat hyvin erilaisia. Yksineläjiä on aiempaa enemmän ja samaan aikaan perheen käsitys on muuttunut uusioperheiden yleistymisen myötä. Tätä kautta asumisen tarpeet ovat laajentuneet. Panostamme jatkuvasti asiakaskohtaiseen palveluun ja huomioimme erilaisten asiakkaiden tarpeita, Murtovaara summaa.

Myytävissä asunnoissa huomio kiinnittyy tällä hetkellä raikkaaseen yleisilmeeseen ja toimiviin neliöihin. Kun asunto päätetään laittaa myyntiin, suureen remonttiin ei useinkaan kannata lähteä. Asunnon ilmettä voi raikastaa pienillä päivityksillä, esimerkiksi maalaamalla kuluneita pintoja ja järjestämällä paikkoja.

Luota ammattilaiseen ja toteuta asumisen unelmasi

Asunnon ostoon ja myyntiin liittyy paljon vastuita. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä on myynti- ja kaupantekotilanteessa arvokas apu.

– Asunnon osto on yksi elämän suurimpia hankintoja, joten siihen voi liittyä myös pelkoja. Ovatko kaikki kohteeseen liittyvät asiat tiedossa? Onko juuri tämä asunto turvallinen sijoitus? On tärkeää, että voimme vahvistaa omalla ammattitaidollamme ostajan turvallisuuden tunnetta, selvittää kaikki kohteeseen liittyvät seikat ja vastata hänen kysymyksiinsä, Saara Murtovaara muistuttaa.

Bo LKV on tunnettu huippuvälittäjistään, mutta myös sisustuslehtitasoisista myyntikuvista, jotka erottuvat asuntoportaaleissa edukseen. Välittäjien lisäksi tiimiin kuuluvat alan lahjakkaimmat valokuvaajat, stailaajat ja markkinoinnin ammattilaiset.

Stailauksen tarkoituksena on korostaa kodin parhaita puolia. Stailauksessa karsitaan henkilökohtaiset elementit ja suositaan pehmeää, neutraalia ilmettä. Näin ostajan on helpompi kuvitella asunto tulevaksi kodikseen. Kattavimmillaan Bo LKV voi kalustaa tyhjän asunnon kokonaan.

– Esittelemme koteja myös virtuaalisen 3D-kalustuksen avulla. On tärkeää tarjota ostajalle todenmukainen kuva asunnosta, mutta tuoda samalla esiin ne mahdollisuudet, joita ei välttämättä tyhjästä asunnosta heti ensi näkemältä huomaa.

Tiesitkö, että Bo LKV voi myös etsiä unelmakodin juuri sinulle? Voit jättää asuntounelmasi ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän käsiin ja hän etsii sinulle sopivan kodin Bo Match -palvelun avulla.

 

Asumisen megatrendit 2020-luvulla:

  1. Ajattomuus: Ajattomat, kestävät materiaalit tuovat kotiin seesteisen yleisilmeen. Kiireisen arjen keskellä kodin merkitys rauhoittumispaikkana korostuu.
  2. Helppo arki: Sijainti on asuntoa valitessa ratkaisevassa asemassa.
  3. Sopivasti tilaa: Kompaktit, toimivat neliöt – tilaa vain tarpeeseen.
  4. Ympäristöystävällisyys: Ekologisuus ja kierrätys rakennus- ja sisustusmateriaaleissa.
  5. Perinnerakentaminen: Vanhoja koteja remontoidaan pieteetillä ja energiaratkaisuihin panostetaan.

 

Löydä oma unelmiesi asunto: http://www.bo.fi/asunnot/

 

Teksti: Riikka Hollo Kuvat: Bo LKV