Asuntokaupat muuttuvat poikkeustilanteessa

Koronapandemia on mullistanut myös asuntokauppoja. Uskaltaako asuntonäyttöön mennä? Hoituvatko asuntokaupat etänä? Lue tästä, miten asuntokaupat onnistuvat myös poikkeustilanteessa.

Asuntokaupat jatkuvat edelleen, mutta kaupanteon välineet mukautuvat tilanteeseen. Asuntonäytön voi järjestää myös etänä. Etänäytön voi pyytää omalta kiinteistönvälittäjältä, ja monet näitä jo hyödyntävätkin. Virtuaalisesti voi myös tarkistaa asunnon ja sen lähellä olevien palveluiden sijainnin sekä suunnitella reitin vaikka työpaikalle tai harrastuksiin.

Etänäyttö tai yksityisnäyttö

Etänäytön lisäksi asuntoesittely voidaan edelleen järjestää yksityisesti, mutta ohjeiden noudattaminen on tällöin erityisen tärkeää. Yksityisessä esittelyssä ei ole paikalla muita kuin sinä ja kiinteistönvälittäjä. Esittelyssä noudatetaan tarkkaa koronahygieniaa: muistetaan turvaväli, ei kätellä eikä kosketa pintoihin. Voit esittää lisäkysymyksiä suoraan välittäjälle ja saada vastauksenkin useimpiin kysymyksiin heti. Ethän tule yksityisnäytölle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita tai olet muuten kipeä.

Digiloikka yhteydenpitoon

Vaikka yleisiä asuntonäyttöjä tai kaupantekotilaisuuksia ei korona-aikana järjestetä, teknologia mahdollistaa monenlaisen yhteydenpidon kiinteistönvälittäjän, myyjän ja ostajan välillä. Kaikki asunnonvaihtoon liittyvät keskustelut – jopa kaupanteko – voidaan hoitaa esimerkiksi Teamsin tai Skypen avulla. Myös perinteinen puhelu on toimiva keino pitää yhteyttä.

Asuntokaupat digitaalisesti

DIAS-asuntokauppa onnistuu digitaalisesti. DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa. Se on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, jossa mukana ovat kaikki merkittävät asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit. DIAS mahdollistaa asuntokaupan tekemisen digitaalisesti. On hyvä muistaa, että digitaalinen asuntokauppa onnistuu, vaikka osakekirja olisi paperinen. Helppoa ja nopeaa asuntokauppaa – vaikka omalta kotisohvalta!

Oikotieltä löydät monipuolisen asuntovalikoiman myös poikkeustilanteessa. Etsitpä sitten vuokrattavaa-, myytävää– tai loma-asuntoa. Tavoitamme asunnonvaihtajia myös mobiilissa ja appin kautta. Hyviä asuntokauppoja!