Oikotie vauhdittaa asuntokauppaa ostotoimeksiantojen avulla

Oikotie Asuntojen uusi Ostotoimeksianto-palvelu tuo uusia mahdollisuuksia asuntokauppaan. Ostotoimeksiannon avulla ostaja voi löytää unelmien kodin, vaikka se ei olisikaan julkisesti myynnissä.

Ostotoimeksiantojen suosio on kasvanut viime vuosina. Kiinteistönvälittäjät ovat toimineet tyypillisesti apuna asunnon myynnissä ja nyt ammattiosaamista halutaan hyödyntää myös asunnon ostamisessa. Aina unelmien kohde ei löydy markkinoinnissa olevista kohteista ja silloin välittäjän verkostot voivat olla avain onneen.

Ostotoimeksiannot tuovat uuden tavan ostaa ja myydä. Jo ennestään laaja Oikotien asuntovalikoima monipuolistuu niiden myötä entisestään.

Kenelle palvelu on suunnattu?

Kiinteistönvälittäjät ovat toivoneet jo pitkään mahdollisuutta julkaista ostotoimeksiantoja asuntoportaaleissa.

– Ostotoimeksiantojen määrä on kasvanut kiinteistönvälittäjien työssä. Aiemmin välittäjät ovat markkinoineet ostotoimeksiantoja muun muassa sosiaalisessa mediassa, suoramainoksilla ja kotisivuillaan, mutta tehokasta, suuren ja oikean kohderyhmän kattavaa kanavaa ostotoimeksiannoille ei ole aiemmin ollut. Oikotien avulla myyjät ja ostajat tavoittavat toisensa tehokkaasti – ja kauppa käy, Oikotie Asuntojen tuotepäällikkö Anna Leinonen sanoo.

Asunnon ostajat haluavat yhä useammin tilata unelmakohteen etsimisen kiinteistönvälittäjältä palveluna. Esimerkiksi sijoittajat ja ensiasunnon ostajat kaipaavat usein ammattilaisen apua asunnon ostossa. Kohteen erikoisvaatimukset tai esimerkiksi ulkomailta Suomeen tai toiselle paikkakunnalle muuttaminen voivat olla myös syitä ostotoimeksiannon käyttämiseen. Tällöin ostaja valtuuttaa asunnon etsimisen kiinteistönvälittäjän tehtäväksi. Monilla ostajilla on tarkat kriteerit siitä, millaista asuntoa he etsivät, mutta kiinnostavimmat kohteet eivät välttämättä ole julkisesti myynnissä.

– Ostotoimeksiannon avulla sopiva asunto löytyy helpommin. Hyödynnämme suuret kävijämäärämme edistääksemme ostotoimeksiantoja vastaavien kohteiden löytymistä, Anna Leinonen sanoo.

Asunnon myyjä saa myytyä asuntonsa helpommin, kun mahdollinen ostaja on valmiina. Myyjä hyötyy ostotoimeksiannosta säästymällä monelta käytännön asialta, kuten asunnon valokuvaamiselta, siivoamisilta ennen näyttöjä ja julkiseen myyntiin laittamiselta. Ostotoimeksiannoissa ostaja maksaa välityspalkkion, joten palvelu on myyjän näkökulmasta houkutteleva. Oikotiellä ostotoimeksiannolla etsittäviä asuntoja on mahdollista selata kootusti. – Moni selvittää asuntonsa kysyntää jo ennen varmaa myyntiaietta ja voikin aktivoitua asunnon myyntiin, kun huomaa, että mahdollinen ostaja olisi ostotoimeksiannon myötä valmiina, Leinonen muistuttaa.

Tervetuloa tutustumaan Oikotien Ostotoimeksianto-palveluun!

Oletko välittäjä?

Yrityksen pääkäyttäjänä voit julkaista ostotoimeksiantoja helpon käyttöliittymämme kautta kirjautumalla Oikotielle yritystunnuksillasi. Testaamme palvelua ensimmäisten kuukausien aikana ja tänä aikana voit julkaista ostotoimeksiantoja täysin maksutta.

Oletko harkinnut asuntosi myyntiä?

Käy testaamassa olisiko sinun kodillesi jo ostaja valmiina ja jos on, ilmianna kotisi välittäjälle.