Myyrmäki – urbaania ja luonnonläheistä asumista

© Tietoa Finland Oy

Kaupallinen yhteistyö: Hartela

Vantaan Myyrmäessä yhdistyvät urbaanin kaupunkiasumisen edut ja luonnonläheisyyden moninaiset mahdollisuudet.

Myyrmäki on rakentunut vuosien saatossa urbaaniksi ja yhteisölliseksi asuinalueeksi. Luonnonläheinen joenuoma on houkutellut asukkaita Myyrmäkeen aina 1600-luvun esihistoriallisista ajoista lähtien. Hyvien palveluiden ja rouhean kaupunkiasumisen keskittymä alkoi rakentua 1960-luvulla, ja läheisen Martinlaakson radan rakentaminen 1970-luvulla lisäsi alueen vetovoimaa edelleen.

Lähes koko elämänsä Myyrmäessä asunut 43-vuotias asiantuntijana työskentelevä Timo on vannoutunut kotiseutunsa puolestapuhuja.

–  Olen asunut Vantaalla lähes koko ikäni. Myyrmäessä asumisessa parasta on se, että kun tänne kerran muuttaa, täältä ei ole syytä lähteä pois, Myyrmäessä asuva Timo sanoo.

Timon mukaan arki Myyrmäessä on helppoa. Alueella on runsaasti palveluja, kuten kauppoja ja ravintoloita, Kauppakeskus Myyrmanni, hyvät liikenneyhteydet junalla, bussilla ja omalla autolla sekä paljon urheilumahdollisuuksia.

–  Arvostan myös alueen omaa ominaistunnelmaa, johon sekoittuu sopivasti rouheutta ja yhteisöllisyyttä. Myyrmäestä pääsee kätevästi liikkumaan ympäri pääkaupunkiseutua niin julkisilla liikennevälineillä kuin omalla autollakin. Junalla liikkuminen on nopeaa: pääsen kotiovelta lentokentän turvatarkastukseen 27 minuutissa. Myös Helsingin keskustaan pääsee kätevästi, Timo summaa.

Palvelut ja luonnonläheisyys tasapainossa

Timo muistaa jo lapsuudestaan Myyrmäen upeat liikuntamahdollisuudet. Jääkiekkoa pelattiin ulkojäillä ja uimahallissa, urheilupuistossa sekä palloilukentillä liikuttiin aktiivisesti.

–  Myyrmäen vahvuus ovat ehdottomasti myös hyvät pyörätiet ja lenkkeilyreitit. Täällä pääsee luontoon helposti ja nopeasti – mutta on silti palveluiden lähellä. Koska alue on vanha, täällä on koko infra valmiina eli kouluja, päiväkoteja ja muita peruspalveluja löytyy kaikille. Alue myös kehittyy jatkuvasti, Timo listaa.

Keskustakortteli eläväiseen Myyrmäen ytimeen

Myyrmäen keskustaan rakentuu tulevaisuudessa noin 600 nykyaikaista ja viihtyisää asuntoa. Asunto Oy Vantaan Myyrin Terra on Hartelan Keskustakorttelin ensimmäinen asuntokohde. Talossa on tarjolla asuntoja eri elämäntilanteisiin aina yksiöistä perheasuntoihin. Alueelle on suunnitteilla jatkossa myös kivijalkaliiketiloja, jotka tuovat lisää palveluja ja mukavia kohtaamispaikkoja asukkaille, esimerkiksi kahviloissa ja ravintoloissa.

Kaikissa asunnoissa on kiinnitetty erityishuomiota toimivaan pohjaan ja niissä on joko ranskalainen parveke, parveke tai terassi. Korttelien yhteiskäyttöisestä autohallista pääsee suoraan porrashuoneisiin.

– Monilla asuinalueilla autopaikan saaminen voi olla vaikeaa. Myyrmäessä on vielä toistaiseksi riittänyt autopaikkoja, mikä on hyvä asia, Timo kertoo.

Uudistuvassa Myyrmäessä Paalutori palvelee torikauppiaineen ja Myyrmäenraitin varrelle muodostuu lisäksi uusi pieni aukio, Ruukkutori, jonne on suunnitteilla kahviloita ja terasseja. Paalukylän puiston metsikön harventamisen myötä näkymät avartuvat. Puistoon perustetaan lisäksi oleskelunurmi ja leikkipaikka. Suositut Silokalliot säilytetään upeana luonnonelementtinä.

– Onneksi Myyrmäen vehreys halutaan säilyttää parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka palveluja, torialuetta ja tapahtumia tulee lisää. On myös hieno juttu, että Helsingin seudun vyöhykeuudistuksessa Myyrmäki pääsi samaan vyöhykkeeseen Helsingin kanssa. Juna- tai bussilippu Myyrmäkeen maksaa saman verran kuin juna- tai bussimatka Helsingistä Pasilaan, Timo muistuttaa.

Hartela osallistui Vantaan kaupungin järjestämään Myyrmäen keskusta-alueen suunnittelukilpailuun yhteistyössä Kojamon ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön HOAS:in kanssa. Työryhmän I ♥ Myyrmäki -suunnitelma voitti kilpailun. Hartela rakentaa Myyrmäkeen uuden Asunto Oy Vantaan Myyrin Terran, joka on näyttävä, nykyaikainen kahdeksankerroksinen kerrostalo aivan Myyrmäen keskustassa juna-aseman ja monipuolisten palveluiden vieressä. 85 asunnon talo tarjoaa kaupunkiasumisen edut, mutta mahdollistaa samalla monen kaipaaman luonnonläheisyyden. Tutustu!