Hyvää elämää Matinkylä-Olarissa

Kaupallinen yhteistyö: EKE-Rakennus

Espoon Matinkylä ja Olari tarjoavat monipuolisia elämisen mahdollisuuksia arkeen ja vapaa-aikaan. Palvelut, meri ja luonto ovat lähellä – mikä lisää elämisen laatua.

Merellinen ja luonnonläheinen Matinkylä-Olarin -alue Espoossa houkuttelee monipuolisten palveluiden ja harrastemahdollisuuksien ansiosta kaikenikäisiä, monipuolista arkea arvostavia asukkaita. Elämisen laatu ja hyvän olon lisääminen onnistuvat vaikkapa merenrannoilla nauttien tai lähimetsissä liikkuen.

Olari sijaitsee noin 15 kilometriä Helsingin keskustasta länteen, Länsiväylän ja Matinkylän pohjoispuolella. Olari kuuluu Suur-Matinkylän alueeseen – ja Olarin lisäksi siihen kuuluvat Friisilä, Kuitinmäki ja Olarinmäki.

Merellistä, luonnonläheistä aktiivielämää

Matinkylä-Olarin alue tunnetaan erittäin monipuolisista harrastus- ja luonnossa liikkumisen mahdollisuuksistaan. Merellisyys on espoolaiseen tapaan läsnä kaikkialla.

Vesibussit kulkevat kesäisin Espoon idylliseen saaristoon ja Friisinkallion luonnonsuojelualue tuo luonnon lähelle. Myös Olarin keskuspuisto on suosittu ulkoilu- ja lenkkeilypaikka. Frisbeegolfradalla aika kuluu kuin siivillä.

Meri antaa alueelle omaleimaisen, raikkaan tuulahduksen. Matinkylän uimaranta täyttyy kesäaikaan kaikenikäisistä uimareista ja auringonpalvojista. Rantaraittia pitkin voi kävellä, juosta tai pyöräillä pitkiäkin matkoja.

Nuorison mieleen ovat skeittipuistot ja lintubongari viihtyy Suomenojan lintualtailla. Matinkylään avataan myös uusi uimahalli tänä vuonna. Luonnossa liikkumisen jälkeen Matinkylä-Olarin alueella kutsuvat myös moninaiset kulttuuririennot, teatterit ja museot sekä konsertit ja muut tapahtumat ovat espoolaista kulttuurielämää parhaimmillaan.

Kauppakeskus Iso Omena on palkittu useita kertoja parhaana kauppakeskuksena ja sinne tullaan ostoksille pidemmästäkin matkasta. Kauppakeskuksessa voi nauttia shoppailun lisäksi elokuvista ja monipuolisista makuelämyksistä. Duudsonit Activity Park puolestaan tarjoaa vauhdikasta tekemistä kaikenikäisille.

Miksi Olari/Matinkylä?

 • Merellinen luonto ja lähimetsät lähellä
 • Monipuoliset harrastusmahdollisuudet (mm. frisbeegolfrata, Suomenojan lintualtaat ja skeittipuisto)
 • Hyvät palvelut ja liikenneyhteydet
 • Vesibussilla Espoon saaristoon
 • Upeat uimarannat
 • Iso Omenan elokuvateatteri
 • Duudsonit Activity Park
 • Runsaasti ravintoloita moneen makuun
 • Hyvät lenkkimaastot ja pyöräilyreitit
 • Monipuolista kulttuuria kaikenikäisille
 • Rauhallista ja sopivasti aktiivista asumista, joka lisää elämänlaatua.

Etsitkö uutta kotia tältä alueelta?

EKE-Rakennuksella on tarjolla moderneja kerrostalokoteja suositussa Piispanportin korttelissa, joka sijaitsee huippupaikalla Olarin ja Matinkylän loistavien palveluiden vieressä. Tutustu tarkemmin monipuoliseen tarjontaan ekerakennus.fi/asunnot.