Yhteydenotot asuntokohteista lisääntyivät vuonna 2018 yli neljänneksen

Viime vuosi oli Oikotie Asunnoille vahvan kasvun aikaa, vaikka asuntokaupan hiljenemisestä on uutisoitu pitkin vuotta.

Asuntokohteita koskevien yhteydenottojen määrä kasvoi yli neljänneksen. Kesäkuussa julkaistua uutta Oikotie-sovellusta on ladattu jo yli 200 000 kertaa, mikä tekee siitä Suomen suosituimman asunto- ja työpaikkasovelluksen.

Asuntokaupan hiljeneminen ei ole näkynyt Oikotie Asuntojen kävijämäärissä, vaan se on pysynyt entisellä tasolla ja tasaisena läpi vuoden. Esimerkiksi heinäkuussa ei enää ole merkittävää pudotusta kävijämäärissä. Asunnonvaihdossakin sesongit ovat selkeästi poistumassa.

”Uusien myytävien kohteiden määrä oli vuonna 2018 lähes samalla tasolla kuin edellisenä vuonna, mutta kiinnostava muutos asunnonostajien käyttäytymisessä oli se, että yhteydenotot kohteista ovat samaan aikaan kasvaneet 26 prosenttia. Yhteydenottojen kasvuluvussa näkyy varmasti se, että harkitaan useampaa vaihtoehtoa ja arvioidaan laajemmin tarjontaa”, Oikotie Asuntojen johtaja Katri Tenström toteaa.

”Asunnonvaihtajat kaipaavat nyt enemmän tietoa, rohkaisua ja tukea löytääkseen itselleen parhaan asumisen vaihtoehdon. Tähän kehitämme Oikotiellä jatkuvasti uusia keinoja.”, Tenström jatkaa.

Myytäviä asuntoja etsittiin vuoden 2018 aikana eniten Helsingistä, Espoosta, Turusta, Lahdesta ja Vantaalta. Vuokrattavia kohteita puolestaan haettiin eniten Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lahdesta ja Espoosta.

Haaveissa uusi koti? Tutustu Oikotien tarjontaan >>