Uusissa trenditapeteissa kukoistavat värikkäät kasvit ja eläimet

Tapetit ovat tulleet takaisin entistä ehompina ja valmistajat esittelevät tänä vuonna toinen toistaan upeampia mallistoja. Kuten muutenkin sisustuksessa, tapeteissa näkyvät nyt värit ja orgaaniset kuviot. Graafisen mustavalkoisuuden tilalle ovat tulleet koristeelliset kasvi- ja eläinaiheet – mitä näyttävämpi, sen parempi.

Erityisen mielenkiintoisia ovat suurikuvioiset, muraalityyppiset ja maalaukselliset tapetit. Useasta tapettivuodasta koostuva kuva skaalataan valmistusvaiheessa haluttuun kokoon ja näin kuva toistuu tapetissa juuri oikeassa koossa. Vaikka varsinaisten tehosteseinien ajan sanotaankin olevan ohi ja huoneet tapetoidaan nyt kauttaaltaan, voi muille seinille muraalitapetin pariksi valita maalisävyn tapetin kuviosta.

Kasvit ja erilaiset kasviaiheet ovat olleet sisustajien suosiossa jo useita vuosia, eikä trendin laantumisesta näy merkkejä vieläkään. Moni valmistaja tarjoaa vihreitä banaani- ja peikonlehtitapetteja – raikkautta tuovat kasvit ovatkin ihanteellinen aihe. Valitse palmu, viidakko tai trooppinen banaaninlehti ja saat kotiisi palan kasvitieteellistä puutarhaa.

Valokuva- ja imitaatiotapetilla voi muokata tilaa tehokkaasti varsin pienellä vaivalla. Voit tapetoida huoneeseesi hetkessä tiili- tai betoniseinän, tuoda ikkunattomaan tilaan ikkunat, tai lisätä pieneen huoneeseen tilan tuntua.

Tapetilla on luotu pimeään, ikkunattomaan tilaan illuusio valoisasta neuvotteluhuoneesta, jonka seiniä kiertävät ikkunat.

Miamin sävyjä ja tunnelmaa henkivä Cole & Sonsin tapetti on samalla hempeä, mutta myös leikkisä. Tapetin pastellisävyt vievät ajatukset 50-luvun Miamin art deco-tunnelmiin.