Tutustu Turun persoonallisiin sisustusliikkeisiin

Vietä päivä viehättävässä Turussa tutustuen kaupungin monipuolisiin sisustusliikkeisiin ja hyviin ravintoloihin. Lounasta uudessa kalaravintolassa ja nappaa päivän päätteeksi upea kimppu kukkia kotiin viemisiksi!

Tyttö ja Vuohi

Poikkeuksellisen värikkäitä ja tervetulleen persoonallisia sisustus- ja käyttöesineitä myy Yliopistonkadulle isompiin tiloihin muuttanut Tyttö ja Vuohi. Liike nostaa esiin kehitysmaiden kädentaitoja ja kaukomaiden perinteitä – myynnissä on muun muassa kulhoja, jakkaroita, vilttejä, koreja sekä käyttöesineitä, joiden juuret ja tekijät löytyvät esimerkiksi Nairobin slummien pikkupajoista. Jokainen tekijä on saanut työstään kunnon palkan, aidon arvostuksen ja ennen kaikkea uskoa tulevaan työn ja toimeentulon myötä.

Näin liikkeen nettisivuilla kuvataan valikoimaa: ”Kaunista, uniikkia, iloista ja juuri sopivasti etnistä. Nättiä ja reilua. Pieniä eriä ja parhaita paloja. Fuusio kotimaista selkeyttä ja runsaita kuvioita, luonnonsävyjä ja värien loistoa, puuta ja metallia, karheaa ja pehmeää, punosta ja kudosta. Jokaiselle jotakin.”

Yliopistonkatu 11

 

Sisustuksen Koodi

Sisustuksen Koodi on Turun keskustassa toimiva sisustussuunnittelutoimisto ja laadukkaiden designkalusteiden myymälä. Kahteen kerrokseen levittäytyvä Koodi myy modernia kotimaista sekä ulkomaista designia, uutuuksia ja trendikästä pientavaraa, mutta myös taattuja klassikoita. Lisäksi liikkeestä löytyy kattava tapetti- ja kangasvalikoima.

Linnankatu 19
 

Avelia

Ruissalon telakka-alueella, 1890-luvun vanhassa telakkarakennuksessa sijaitsee Mari Håkansin luotsaama Avelia. Aveliasta löytyy ihastuttavia huonekaluja, laadukasta lasitavaraa, valaisimia, mattoja, kynttilöitä, pellavaa, vaatteita sekä piensisustustuotteita. Tuotemerkeistä ovat edustettuina muun muassa kotimainen Balmuir, TineK home, Tolix sekä Menu ja House Doctor.

Liikkeen yhteydessä sijaitsevassa Avelia Cafessa voi ostosten lomassa istahtaa hetkeksi alas nauttimaan kupillisen kahvia tai lasin viiniä sekä ihailemaan upeaa merimaisemaa ja ohi lipuvia laivoja. Kesällä virvokkeensa voi nauttia myös ulkoterassilla.

Hevoskarintie 23
 

Ravintola Bassi

Turun ravintolatarjonnan uusimpia tulokkaita on kala- ja äyriäisruokiin erikoistunut Bassi. Aurajokirantaan avautunut Bassi on ravintoloitsija ja Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiilin toteutunut unelma, jonka linja on fine diningin sijaan fun dining – iloa ja sosiaalista syömistä!

Ruokalista on kasvis-, kala- ja äyriäispainotteinen, jonka kohokohta on upea äyriäisvati. Ravintola Bassi on auki sekä lounasaikaan että iltaisin. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva 150-paikkainen ravintolasali jakautuu useampaan kokonaisuuteen ja kabinetteihin.

Läntinen Rantakatu 9
 

Kukkakauppa Piia Jaala

Pieni, mutta persoonallinen ja monipuolinen Kukkakauppa Piia Jaala sijaitsee Linnankadulla lähellä jokirantaa. Liikkeestä löytyvät niin perinteiset ruusut ja neilikat kuin trendikkäät pampaheinätkin. Kukkien sidontatyylissä kunnioitetaan kukkien omaa muotokieltä ja Piia kutsuukin tyyliään omaksi kukkafilosofiakseen.

Kukkakauppa Piia Jaalalta saa myös viikonloppuisin valmiiksi sidottuja viikonloppukimppuja, joiden hinta on aina sama 15€. Kimpuissa käytettävät kukat vaihtelevat joka viikonloppu sesongin mukaan.

Linnankatu 9b
 

 
Älä unohda näitä:

Turun Taidemuseo – Mielenkiintoisia näyttelyitä ja upea rakennus.
Aurakatu 26

Dots Turku – Kauneutta, laatua, muotia, elämyksiä.
Linnankatu 9-11

Cafe Art – Taidekahvila Aurajoen rannalla.
Läntinen Rantakatu 5