Pientä pintaremonttia – Osa I

Tämänkertaisena sisustuskohteenani on omakotitalo, jonka pintamateriaalit talon uudet asukkaat halusivat päivittää vastaamaan paremmin tätä päivää ja omaa sisustustyyliään.

Kaikkia pintoja ei suinkaan lähdetty uusimaan automaattisesti, vaan suunnittelin seinien, kattojen ja listojen uudet sävyt sen mukaan, että hyvässä kunnossa oleva tammiparketti sekä keittiön ja eteisen laattalattia pystyttiin säilyttämään. Aiemmin kuultovalkoiset, mutta jo varsin punertaviksi muuttuneet paneelikatot ja listat maalattiin puhtaanvalkoisiksi. Pelkästään se sai tilassa aikaan melkoisen raikastuksen.

Olohuone

Tammiparketin jo hiukan patinoitunutta lämmintä sävyä lähdettiin taittamaan raikkaammaksi valitsemalla seinille harmaan ja vaaleanvihreän sävyjä. Näin saatiin tilaan myös vastaväriä asukkaiden punertavapuisille kalusteille. Uusi linjakas sohva sekä modernit pöytävalaisimet, uusi kattokruunu ja valkoiset, yksinkertaiset, suorat sivuverhot saivat asukkaiden kauniit tyylihuonekalut ja antiikkimatot nousemaan esiin ihan uudella tavalla. Myös asukkaiden lukuisten taulujen paikkoja mietittiin pitkään ja hartaasti ja nyt taulut nousevat esille upealla tavalla.

Eteinen

Ennen

Keittiö uusittiin remontissa kokonaan, jotta se palvelisi paremmin käyttäjiensä tarpeita.  Uusiksi kaapinoviksi valikoituivat valkoinen, sileä ovi sekä vaakatammiviiluiset alalaatikot vanhan laatan ja tammiparketin pariksi.

Ensi viikolla esittelen asunnon makuu- ja vierashuoneen sekä alakerran man caven muutokset. Jos pidit tästä muutoksesta, stay tuned!