Päivitä kodin ilme vaaleammaksi tekstiileillä

Olipa muoti sisustuksessa ja väreissä mikä hyvänsä, vaalenee meillä kodin sävyt aina kesää kohti mentäessä. Värikkäät matot ja tekstiilit alkavat valon määrän lisääntyessä ja luonnon värien kirkastuessa vaikuttaa tunkkaisilta ja raskailta.

Koska sää ei viikonloppuna hellinyt puutarhatöistä haaveilevaa kuin kolmen lämpöasteen verran, tartuin toimeen sisällä ja päivitin osan kodin tekstiileistä ja matoista vaaleampiin. Itämainen villamatto siirtyi arkiolohuoneen lattialta vintille ja tilalle laitoin kirpputorilta aikanaan hankitun vaalean lehmäntaljan.

Pidän taljoista mattoina erityisen paljon ja meille onkin kertynyt niitä useampi kappale. Vaikka kaikki taljamme ovat hankittu käytettyinä vintageversioina, kolkuttaa omatunto aika ajoin aitojen taljojen käytöstä. Mutta ne kun vain ovat niin helppoja ja käytännöllisiä eläinperheissä. Tahra kuin tahra lähtee pesemällä, eivätkä ne pölyä tai nukkaannu vuosienkaan käytössä. Vanhin taljamme taitaa olla alun perin 70-luvulta ja on edelleen kuin uusi – harvasta matosta voi sanoa niin.

Makuuhuoneen liinavaatteet meillä ovatkin pääsääntöisesti vaaleat tai valkoiset, mutta päiväpeitoissa saattaa olla kylmänä vuodenaikana väriä. Nyt jätin päiväpeiton kokonaan pois ja annoin petivaatteiden näkyä reilusti. Makuuhuoneemme sijaitsee talon yksityisessä päässä, eikä asiakkaani tai vieraamme tavallisesti eksy tähän päähän taloa, joten epämuodollisempi petaus sallittakoon. Jenkkisängyn tummanharmaa runko sai yllensä uuden valkoisen pellavahelmalakanan ja tuntuu kuin koko sänky olisi keventynyt ilmeeltään hurjasti.

Nyt voi kesä tulla ja ne lämpöasteetkin voisivat pikkuhiljaa kivuta ylemmäs nollarajan tuntumasta. Pihalla odottaa vesiaihe edelleen tekijäänsä ja uutta istutusaluettakin pitäisi päästä hieman tonkimaan. Kuvia pihan edistymisestä seuraa varmasti kunhan miellä on jotain näytettävää!