Katse tulevaisuuteen – vuoden 2019 sisustustrendit

Kalenterin vuosiluku vaihtuu kohta uuteen, mutta sisustuksen isot trendit lainaavat inspiraationsa menneistä vuosikymmenistä. 20-luvun glamourilla höystetty klassismi syvine jalokivenvärisine sametteineen jatkaa minimalistisen mustavalkoisen väripaletin syrjäyttämistä.

Tikkurila valitsi vuoden väriksi persikkaisen Flamingon K319.

Viimeistele vintagella

Leikkisyys ja elämänilo kuvaavat hyvin suuntaa, mihin sisustus on menossa. Yksilölliset valinnat korostuvat ja vintagekalusteet ja -valaisimet kuuluvat yhä useamman sisustajan hankintoihin. Kalusteiden muodoissa nähdään sekä kaarevia, orgaanisia muotoja että art deco- tyylisuunnalle tyypillistä geometristä muotokieltä. Humoristisia, jopa kitsch-henkisiä yksityiskohtia näkyy sisustusgurujen kodeissa jo länsinaapurissamme Ruotsissa – jää nähtäväksi, lämpeneekö varovainen suomalainenkin näihin.

Palmunlehtiä seinäpinnoilla

Muraalimaiset, maalaukselliset ja isokuvioiset tapetit ovat pintamateriaalien nouseva trendi, jossa nähdään värien ilotulitusta. Yksittäisten tehosteseinien sijaan tapettia laitetaan nyt kaikille seinille ja rohkein tapetoi myös katon, joko seinien pariksi tai pelkästään. Erilaisilla seinäpintojen puupaneloinneilla saadaan tilaan rytmiä ja näyttävyyttä. Klassisen tyylisuunnan edustaja voi tehostaa maalattuja seiniä osittaisella kasetti- ja rintapaneloinneilla, kun taas modernimman tyylin edustaja rimoittaa tiikkirimalla koko seinän.

Muraalitapetteja Photowallin tyyliin.

Syviä jalokivisävyjä tai haaleaa pastellia

Meitä johdattavat uuden vuoden väritrendeihin okran, pronssin, terrakotan ja smaragdinvihreän syvät sävyt sekä maanläheiset, neutraalit ruskeat – mutta myös leikkisät Miami Beachin art deco-rakennuksista lainatut vaaleat pastellit, kuten raikas vesimelonin punainen tai vaaleansininen. Värejä yhdistellään myös entistä ennakkoluulottomammin. Kylmät harmaat loistavat poissaolollaan ja ne korvataan lämpimään taittavilla greigen tai beigen sävyillä.

Vaikuttava vastaväripari: punainen ja vihreä.

Inspiroidu luonnonmateriaaleista

Luonnonmateriaalit näyttelevät suurta osaa sisustuksessa. Marmori jatkaa edelleen suosiotaan, mutta vaalean Carrara-marmorin sijaan nyt näkyy enemmän ruskean sävyistä ja vihreää kiveä. Terrazzoa nähdään niin keittiötasoissa kuin kylpyhuoneissakin. Puunsävyistä käyvät lähes kaikki aina vaalennetusta tammesta keskiruskeaan tiikkiin sekä tummaan pähkinään. Vuoden 2019 nousijana näen lasin käytön lisääntymisen myös huonekaluissa.

Tiikkiset alakaapit yhdistettynä kivitasoon Nordiska Kökin keittiössä.