Helppoa ja mutkatonta asuntokauppaa Tampereella

Tampereen alueen kiinteistönvälittäjien yhteistyö Oikotie Asuntojen kanssa on ollut sujuvaa – ja näkyvyyttä on saatu lisää.

– Yhteistyömme Oikotien kanssa on ollut helppoa ja mutkatonta. Erityisen kiitoksen saa Heikki Iiponen. Kun meillä on ollut tarvetta parantaa näkyvyyttä tai on ollut muuten askarruttavia asioita, Heikiltä on saanut vastaukset ja selvitykset nopealla aikataululla, toimitusjohtaja, LKV, LVV, Leo Aalto Glik Oy LKV:stä kiittelee.

Aallon mukaan Tampereella on ilo toimia kiinteistönvälittäjänä. Asuntokauppa on käynyt vilkkaasti ja työskentely on ollut erittäin tehokasta.

– Toivoisin, että Oikotie toisi Tampereen alueen välittäjille kustannustehokkaita tapoja markkinoida myytäviä kohteita, Aalto sanoo.

Myös Tampereen Ratinan Kiinteistömaailman toimitusjohtaja, yrittäjä, kiinteistönvälittäjä, LKV Misa Roito kiittelee sujuvaa yhteistyötä Oikotie Asuntojen kanssa.

– 10 vuoden yrittäjyyteni aikana yhteistyö on sujunut hyvin ja joustavasti. Meille on tarjottu erilaisia markkinointiratkaisuja oma-aloitteisesti ja pyytämiimme ratkaisuesityksiin on löytynyt hyviä ehdotuksia. Oikotien laaja alusta  – muunkin kuin asuntojen näkyvyyden osalta – tuo hyötyä myös meille, Misa Roito sanoo.

Kiinteistömaailma Ratina on yksi suurimpia uudiskohteita myyviä välitysliikkeitä Tampereen alueella. Oikotien avulla se tavoittaa etenkin uudisasuntojen ostajia laajalti ja valtakunnallisesti.

– Tämä näkyy juuri uudiskohteista tulevien yhteydenottojen osalta. Myös vuokraustoimintamme on verrattain suuri Tampereella ja lähikunnissa. Yhteydenottoja vuokra-asunnoista tulee myös Oikotien kautta laajalti, Roito valottaa.

Korona ei ole lannistanut ostaja-asiakkaita

Asuntokauppa on käynyt Tampereella hyvin koronapandemiasta huolimatta ja ostoaktiivisuutta on edelleen vireillä.

– Kokonaismarkkinaa rauhoittaa myyjäasiakkaiden osittainen lamaantuminen eli myyntiin ei tule nyt riittävästi asuntoja. Kauppamäärät ovat jonkin verran laskeneet, mutta myyntiajat sekä hinnat ovat ihan samalla tasolla kuin loppuvuonna 2019 ja alkuvuonna 2020, Roito kertoo.

Roiton mukaan asuntojen kauppamäärät ovat laskeneet osin siksi, että ostajille ei ole riittävästi vaihtoehtoja markkinoilla.

– Hintoihin tulee laskupainetta vasta sitten, jos markkina täyttyy myytävistä asunnoista, mutta nyt näyttää siltä, että markkinoilla on enemmänkin pulaa myytävästä, joten  laskupainetta ei ole näkyvissä.

Tampereella tehdään siis poikkeustilanteessakin asuntokauppoja kaikenlaisista asunnoista  – ja se onkin tärkeää, niin mahdollisimman moni pääsee asuntoasioissaan eteenpäin vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Misa Roitolla on myös muutamia toiveita Oikotie-yhteistyön tulevaisuuden osalta.

– Koska oma ajankäyttö ei riitä tekemään laajoja markkinointisuunnitelmia – eikä kovin pitkälle ajoitettua markkinointikelloa – meille saa edelleen ehdottaa valmiita markkinointipaketteja; hyödyntäen koko laajan, Sanoma-konsernin tarjoaman näkyvyyden, Misa Roito sanoo.