Näiltä Tampereen asuinalueilta kannattaa nyt ostaa koti

Nainen kantamassa muuttolaatikkoa.

Kysyimme Nordean Tampereen toimipaikan johtajalta Jani Koivuselta, miltä Tampereen eri asuinalueiden hintakehitys näyttää.

Nordean Tampereen toimipaikan johtaja Jani Koivunen kertoo, että asuinalueen hintakehitykseen vaikuttaa kaupungin vetovoima, mutta myös asuntojen hinta-laatusuhde.

– Asuinalueilla, joita kehitetään ja joilla on enemmän uudisrakentamista myös olemassa olevien asuntojen hinnat nousevat, Koivunen kertoo. Tampereelta kodin ostamista suunnittelevan kannattaakin suunnata katseensa kohti kehittyviä asuinalueita, mikäli toiveissa siintää asunnon arvonnousu.

Kehittyvien asuinalueiden hinnat nousevat

Tampere on pitkään ollut muuttovoittoinen kaupunki. Kun tulijoita on paljon, joskus voi käydä niin, ettei asuntojen tuotanto pysy kehityksen perässä. – Viimeisen muutaman vuoden aikana asuntotuotantoa on ollut riittävästi, jopa hieman yli tarpeen, mikä on näkynyt laskevina hintoina, Koivunen kertoo. – Nyt rakentaminen on hidastunut voimakkaasti, ja mikäli väestönkasvu pysyy jatkossakin vauhdikkaana, silloin rakentaminen tulee jäämään jälkeen väestökehityksestä, mikä johtaa asuntojen arvon nousuun.

Tampere tunnetaan myös kehittyvänä kaupunkina, jossa katseet on suunnattu tiukasti eteenpäin. Sekä palvelut että liikenneyhteydet paranevat vinhaa vauhtia. – Kaupungin kehittämisellä, niin palveluiden kuin liikenneyhteyksien osalta, on selvä vetovoimaa parantava vaikutus, joka nostaa alueen suosiota ja siten myös hintoja, Koivunen kertoo. – Tämä näkyy esimerkiksi ratikkalinjan kehittämisen myötä asuntojen hintojen nousuna Lentävänniemen, Hervannan, Kissanmaan ja Kalevan alueilla.

Selaa Tampereen myytäviä asuntoja

Erityisen lupaavalta vaikuttaa Kalevan hintakehitys 

Kaunista ilmakuvaa Tampereesta.

Kymmenen vuoden aikajänteellä Tampereen asuinalueista arvokkain saattaa olla Kaleva. – Kalevalla on monta tekijää puolellaan isona alueena, jolla on paljon uudisrakentamista. Ratikkalinja tukee alueen kehitystä, ja lisäksi jos Hakametsän alue ja Kauppi kehittyvät vielä suuriksi uudiskohdealueiksi, niin Kaleva hyötyy samalla siitäkin suuresti sijainnillaan, Koivunen kertoo.

Koivusen mukaan nykyisen arvonsa todennäköisesti säilyttävät Kalevan lisäksi keskusta, Tampella ja Tammela. – Kaikilla näillä kaupunginosilla on hyvä sijainti, ne ovat raitiotien varrella ja niissä on viihtyisiä puistoalueita. Ne ovat kehittyviä alueita, joilta löytyy sekä uutta että vanhaa rakennuskantaa.

Tutustu Tampereen Kalevan myytävien asuntojen tarjontaan

Tampereen lähialueista etenkin Pirkkalan hintakehitys vahvaa

Tampereen lähialueista Pirkkala vetää Koivusen mukaan erityisen hyvin. –  Pirkkalassa asuntojen hinnat ovat pysyneet yllättävän korkeina. Alue on kehittynyt todella kovaa vauhtia viimeisen kymmenen vuoden aikana ja asuntojen hintakehitys on ollut vahvaa, Koivunen sanoo. – Lisäksi kaavailtu raitiotie Härmälään, Partolaan ja sitä kautta Pirkkalaan pitänee hintakehityksen korkealla tulevaisuudessakin.

Samalla Koivunen kuitenkin huomauttaa, että laajana kuntana Pirkkalaan mahtuu myös vanhaa asuntokantaa, jonka hintakehitys on ollut maltillisempaa.

Hän kertoo, että Tampereen lähikunnista hinnat ovat nousseet Nokialla, Ylöjärvellä ja Kangasalla, joskin Pirkkalaa hitaammin. – Nämä kolme kaupunkia ovat vaihtoehtoisia asuinalueita maltillisemmalla hintakehityksellä.

Tutustu Pirkkalan asuntotarjontaan