Pienennä sähkölaskua kulutusvaikutuksella

Kaupallinen yhteistyö: Väre

Lämmityskauden alkaessa monessa taloudessa on hyvä tarkastella omaa sähkösopimusta ja omia energiankulutustottumuksiaan. Uuden aikakauden kulutusvaikutuksellinen sähkösopimus antaa kuluttajalle mahdollisuuden vaikuttaa alentavasti sähkön hintaan omaa sähkön käyttöä optimoimalla.

Tiesitkö, että sähkön hinta määräytyy pörssissä tunneittain ja yksittäisten tuntien hintaerot voivat olla jopa satakertaisia? Sähkön hinnan voimakas vaihtelu kysynnän ja tarjonnan mukaan, tarjoaa yksittäiselle sähkönkäyttäjälle mahdollisuuden hyötyä halvoista tunneista, eli niistä tunneista, kun sähkön kysyntä on hiljaisinta. Tätä kutsutaan kulutusvaikutukseksi.

Kuinka kulutusvaikutus toimii?

Kulutusvaikutuksen huomioivan sähkösopimuksen hinta koostuu kolmesta tekijästä: kiinteästä, sopimuksessa määritellystä energiahinnasta, kiinteästä kuukausimaksusta ja muuttuvasta kulutusvaikutuksesta.

Kulutusvaikutus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon kuluttaja on käyttänyt sähköä vuorokauden edullisimmilla tunneilla ja kuinka paljon kalleimmilla tunneilla. Mitä enemmän sähköä on käytetty vuorokauden halvoilla tunneilla, sitä edullisempaa sähkö on. Energiamaksu vaihtelee siis kuukausittain kulutusvaikutuksen mukaan.

Kulutusvaikutus lasketaan kuukausittain jälkikäteen asiakkaan tuntikohtaisen sähkönkulutuksen ja pörssisähkön tuntihintojen perusteella. Normaalikäytöllä kulutusvaikutus vaihtelee -1,5 ja +1,5 snt/kWh välillä.

Mitä hyötyjä kulutusvaikutuksesta?

Tyypillisesti sähkönkäytön kulutuspiikit ajoittuvat arkiaamuihin ja iltoihin. Erityisesti aamulla kahdeksasta kymmeneen, iltapäivällä neljästä viiteen sekä illalla seitsemästä kahdeksaan. Siirtämällä omaa sähkönkäyttöäsi kulutuspiikeiltä edistät sitä, että sähköä riittää meille kaikille, mutta samalla vaikutat sähkölaskuusi alentavasti.

Jo pienillä teoilla on vaikutus – ajasta pyykki- ja tiskikoneesi aamuyöhön, keitä kahvia kerralla isompi määrä ja käytä termospulloa tai aseta lämminvesivaraaja lämmittämään edullisemmilla tunneilla.

Kun painotat kulutustasi edullisemmille tunneille

  • teet selvää säästöä – saat pienemmän sähkölaskun.
  • luonto kiittää – kun sähkön kysyntäpiikkejä tasataan, tarvitaan vähemmän fossiilista energiantuotantoa.
  • kiinteän energiahinnan vuoksi, et joudu ottamaan pörssisähkön heilahtelun riskiä.

Testaa miten kulutusvaikutus vaikuttaisi sinun sähkölaskuusi!

Vaikuta sähkösi hintaan välkyllä sähkönkäytöllä

Väreen Välkky-sähkön asiakkaana saat kiinteähintaisen sähkösopimuksen turvan, mutta pääset myös alentamaan oman sähkösi hintaa ohjaamalla kulutusta halvemmille tunneille sähkön huipputuntien sijaan. Välkky-sähkö sopii kaikkiin talouksiin koosta riippumatta.

Välkky-sähkön asiakkaana saat käyttöösi markkinoiden parhaaksi energiasovellukseksi arvostellun, monipuolisen Väppi®-sovelluksen. Sovelluksen Välkky-vinkit kertovat sinulle päivittäin kuluvan sekä seuraavan päivän ajankohdat, joille oma sähkön käyttö kannattaa keskittää suurimmat säästöt saavuttaakseen. Voit myös helposti seurata omaa energiankulutustasi tunti-, päivä-, kuukausi- ja vuositasolla ja pääset konkreettisesti seuraamaan kulutusvaikutustasi Pörssisähkösimulaattorin avulla.

Valitse sinulle sopivin Välkky-sopimus