Missä asua Turussa? 10 suosittua asuinaluetta ja mikä niissä viehättää!

Mies Turun rannassa

Turku, Aurajoen rannalla kukoistava Suomen Pariisi herättää asukkaissaan ylpeyttä – eikä syyttä!

Turussa on erinomaiset palvelut, hyvät liikenneyhteydet ja laaja kulttuuritarjonta, jotka tekevät siitä helpon ja miellyttävän paikan elää. Lisäksi kaupungin monipuoliset opiskelu- ja työmahdollisuudet houkuttelevat ihmisiä eri puolilta maata asettumaan kaupunkiin asumaan ja rakentamaan omaa elämäänsä. Turku onkin paikka, jossa yhdistyvät ison kaupungin tarjoamat mahdollisuudet sekä idyllinen luonnon kauneus.

Tässä artikkelissa tutustumme muutamiin Turun kiinnostavimpiin asuinalueisiin ja niiden tarjoamiin etuihin.

Turkulainen identiteetti: ainutlaatuinen ja yhteisöllinen

Turkulaisilla on vahva identiteetti, joka pohjautuu kaupungin pitkään historiaan ja kulttuuriperimään. Turku on Suomen vanhin kaupunki, ja sen historia ulottuu aina keskiajalle asti. Kaupunki on ollut merkittävä kauppapaikka ja kulttuurikeskus jo vuosisatojen ajan, mikä on muokannut turkulaisten identiteettiä.

Turkulaiset tunnetaan ystävällisinä ja rentoina ihmisinä, jotka ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen perinteistä. Kaupungissa vallitsee vahva yhteisöllisyyden ja yhteishengen tunne, mikä tekee siitä houkuttelevan paikan asua ja elää, oli se sitten täl tai tois pual jokkee.

Lue myös: Turku ailahtelee isoista kaupungeista eniten. 

1. Keskusta

Turun keskusta on aina liikkeessä. Se on  ainutlaatuinen yhdistelmä kaupallisia palveluita ja kulttuuria, vanhaa ja uutta, uteliaisuutta ja uskallusta. Turun keskusta on kaupungin sydän ja tarjoaa asukkailleen vilkasta kaupunkielämäää sekä monipuoliset palvelut ja nähtävyydet. Aivan kotioven ulkopuolella. Keskustassa sijaitsevat historialliset nähtävyydet, kuten Tuomiokirkko, sekä lukuisat ravintolat, kahvilat ja kaupat. Asuminen keskustassa sopii erityisesti niille, jotka arvostavat kaupungin sykettä ja haluavat olla lähellä tapahtumia.

Tutustu Turun keskustan myytäviin koteihin.

2. Martti

 Martti, ruotsiksi Martinsbacken on kaupunginosa Turussa. Se sijaitsee kaupungin keskusta-alueella, Aurajoen itärannalla, noin puolentoista kilometrin päässä ydinkeskustasta joen suulle päin. Martti on monipuolinen kaupunginosa lähellä keskustaa, joka tarjoaa rauhallisen asuinympäristön ja hyvät palvelut. Alueella on paljon viheralueita ja puistoja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perheille ja luonnonläheisyydestä nauttiville henkilöille. Martista löytyy myös monipuolisia kulttuurikohteita ja tapahtumia.

Tutustu Turun Martti-alueen myytäviin koteihin.

3. Hirvensalo

Hirvensalo on Turun suurin saari, joka tarjoaa rauhallisen asumisympäristön meren läheisyydessä. Alueella on upeat ulkoilumahdollisuudet ja monipuoliset palvelut, kuten kauppoja, kahviloita ja kouluja. Hirvensalo sopii erityisesti luonnonläheisyydestä ja merestä nauttiville asukkaille.

Tutustu Turun Hirvensalon myytäviin koteihin.

4. Uittamo

Uittamo on viehättävä asuinalue Turun länsirannalla, joka tarjoaa upeita merinäkymiä ja luonnonläheistä asumista. Alueella sijaitsee myös Uittamon uimaranta ja ulkoilualue, joka houkuttelee asukkaita nauttimaan merestä ja ulkoilusta ympäri vuoden. Paikalliset pitävät kaupunginosaa hyvänä asuinalueena ja se on turvallinen myös yöaikaan. Uittamo on saanut nimensä alueella sijainneen uimalaitoksen mukaan. Uimalaitos lakkautettiin 1900-luvun puolivälissä, mutta Uittamon Kansanpuistossa sijaitseva tanssiravintola Uittamon Paviljonki jatkava edelleen toimintaansa. 

Tutustu Turun Uittamon myytäviin koteihin.

5. Varissuo

Varissuo on yksi Turun suurimmista lähiöistä, joka tarjoaa monipuolisen asuinympäristön ja hyvät palvelut asukkailleen. Alueella on useita kouluja, päiväkoteja ja kauppoja, sekä hyvät liikenneyhteydet keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Varissuo on suosittu asuinalue etenkin perheiden keskuudessa, ja sieltä löytyy runsaasti erilaisia asumisvaihtoehtoja kerrostaloista omakotitaloihin. Monikansallisella Varissuon alueella puhutaan yli 60 eri kieltä.  Alueen väestöstä 52 prosenttia puhui äidinkielenään jotain muuta kuin suomea vuonna 2019

Tutustu Turun Varissuon myytäviin koteihin.

6. Suikkila

Suikkila on idyllinen asuinalue Turun länsiosassa, joka tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän ympäristön asukkailleen. Alueella on vehreitä puistoja ja viheralueita, jotka luovat kauniin ja luonnonläheisen asuinympäristön. Alueen keskellä on 1 500 metrin pituinen mutkainen ja mäkinen kuntorata. Suikkila sopii erityisesti niille, jotka arvostavat rauhallista asumista ja luonnon läheisyyttä, mutta haluavat silti olla lähellä kaupungin palveluita ja mukavuuksia. Alue on saanut nimensä 1800-luvun alusta peräisin olevasta Suikkilan kartanosta, joka sijaitsee Suikkilan ja Mälikkälän välissä lähellä Pläkkikaupunkia ja Länsikeskusta. Kartano on nykyisessä seutukaavassa suojelukohde.

Tutustu Turun Suikkilan myytäviin koteihin.

7. Pääskyvuori

Pääskyvuori on viihtyisä asuinalue Turun itäosassa, jossa sijaitsee myös Pääskyvuoren luonnonsuojelualue, joka tarjoaa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja luonnonläheisen asuinympäristön. Pääskyvuoren alueen ilmettä leimaa jylhä rinne ja sen vanha upea puusto. Pääskyvuori sopii erityisesti niille, jotka arvostavat luonnon rauhaa ja kauniita maisemia, mutta haluavat silti olla lähellä kaupungin keskustaa ja sen palveluita.Palvelut kun ovat Pääskyvuoressa lähellä: alueen keskellä on koulu ja päiväkoti, lyhyen matkan päästä löytyy kauppakeskus sekä suuria päivittäistavarakauppoja.

Tutustu turun Pääskyvuoren myytäviin koteihin.

8. Nummi 

Nummi on rauhallinen ja viihtyisä asuinalue Turun länsipuolella,  joka tarjoaa asukkailleen monipuolisen ympäristön elämiseen. Sen rauhalliset kadut ja viihtyisät puistoalueet luovat ihanteelliset puitteet niin lapsiperheille kuin senioreillekin. Alueen turvallisuus ja rauhallisuus ovat etusijalla, ja monet koulut sekä päiväkodit ovat kävelyetäisyydellä. Leikkipuistot ja viheralueet tarjoavat lapsille tilaa leikkiä ja seikkailla ja alue tunnetaankin vihreydestään ja luonnonläheisyydestään. Alueen puistot ja viheralueet tarjoavat asukkaille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta, esimerkiksi kävelyn, pyöräilyn tai hiihdon merkeissä. Vuodenajasta riippumatta. 

Tutustu Turun Nummi -alueen myytäviin koteihin.

9. Runosmäki

Runosmäki on viihtyisä asuinalue Turun pohjoisosassa, joka tarjoaa rauhallista ja luonnonläheistä asumista. Runosmäki on Turun suurin kaupunginosa, jonka lähiöön kuuluvat vanhan Runosmäen lisäksi Palli, Kiikku ja Aurinkolaakso. Alueella on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja vehreät ympäristöt, jotka houkuttelevat asukkaita nauttimaan luonnosta ja ulkoilusta. Runosmäen luonto on kaunista ja metsäistä. Nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Nunnavuoren kivikko eli Pirunpelto, joka on yksi Turun luonnonsuojelualueista. Lisäksi Mustalampi ja Pomponrahkan suoalue ovat näkemisen arvoisia. Runosmäki sopii erityisesti perheille ja luonnon rauhasta nauttiville asukkaille, jotka arvostavat rauhallista ja viihtyisää asuinympäristöä.

Tutustu Turun Runosmäen myytäviin koteihin.

10. Port Arthur

Port Arthur on tunnelmallinen asuinalue niin ikään Turun itäosassa, joka tarjoaa idyllistä ja kulttuuririkasta asumista. Alueen vanhat puutalot ja kapeat kadut luovat ainutlaatuisen tunnelman, ja alueella on myös paljon kulttuurihistoriallisia kohteita ja nähtävyyksiä. Port Arthur sopii erityisesti niille, jotka arvostavat vanhoja rakennuksia ja kaupungin historiaa sekä haluavat asua viihtyisässä ja persoonallisessa ympäristössä.

Tutustu Turun Port Arthurin myytäviin koteihin.

Monipuolisia elämyksiä ja monikulttuurista asumista

Kokonaisuudessaan Turku tarjoaa monipuolisia asumisvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä ympäri vuoden. 

Tunnettuja kulttuurikohteita ovat muun muassa Turun taidemuseo, Aboa Vetus & Ars Nova -museo sekä Turun Kaupunginteatteri. Kulttuurin ystävät löytävät siis runsaasti tekemistä ja nähtävää kaupungissa asuessaan.

Turku on myös tunnettu opiskelijakaupunki, joka houkuttelee vuosittain tuhansia opiskelijoita eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Kaupungissa toimivat Turun yliopisto ja Åbo Akademi tarjoavat laajan valikoiman opiskelumahdollisuuksia monilla eri aloilla.

Opiskelijaelämä tuo kaupunkiin lisää väriä ja vilkastuttaa paikallista kulttuurielämää. Opiskelijoiden suosimat kahvilat, baarit ja tapahtumat pitävät huolen siitä, että Turussa riittää aina tekemistä ja nähtävää. 

Turulla on myös lukuisia tunnettuja maamerkkejä, jotka ovat osa vanhan kaupungin viehätystä ja vetovoimaa. Aurajoen rantabulevardi tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua kävelylenkillä tai piknikillä joen rannalla. 

Lisäksi Turun saaristo, joka koostuu lukuisista pienistä saarista ja luodoista, tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi.

Jäikö juuri sinun lempialueesi mainitsematta? Löydät sen silti täältä: Tutustu Turun myytäviin koteihin.