Hakusessa perheelle asunto Turusta? 10 parasta asuinaluetta lapsiperheille

Isä ja lapsi kodin pihalla.

Listasimme kymmenen erilaisille lapsiperheille sopivaa asuinaluetta Turusta. Mikä näistä istuu teidän perheenne elämäntyyliin?

Turun keskusta, Martti, Hirvensalo, Uittamo, Varissuo, Suikkila, Pääskyvuori, Nummi, Runosmäki, Portsa – Turusta löytyy asuinalue jokaisen lapsiperheen makuun. Lue, mikä erottaa nämä Turun asuinalueet toisistaan.

Turun keskusta

Turun keskusta kutsuu erityisesti lapsiperheitä, jotka nauttivat laajasta palvelutarjonnasta ja loistavista liikenneyhteyksistä. Historiallisen kaupungin sydämessä riittää tutkittavaa niin suurille kuin pienille, sillä nähtävyydet, ravintolat ja kulttuurielämykset odottavat vain jokusen askelen päässä kotiovelta. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma ja lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Kupittaan liikuntakeskus, Turun Urheilupuisto ja monet muut lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet ovat aina lähettyvillä. Myös kouluun, päiväkotiin ja leikkipuistoon pääsee kävellen kotoa.

Turun keskusta – Oikotien palvelussa on tarjolla runsaasti sekä vuokra- että omistusasuntoja.

Martti

Turun Martti sopii erityisen hyvin lapsiperheille, jotka eivät tykkää asua aivan kaupunkielämän ytimessä, mutta haluavat kuitenkin nauttia keskustan laajoista palveluista lähellä kotia. Martista löytyvät lapsiperheen peruspalvelut, ja Turun Urheilupuisto tarjoaa hienot harrastusmahdollisuudet liikunnalliselle perheelle. Turun keskustan vapaa-ajan tarjonta, kuten lukuisat museot, nuorten taide- ja toimintatalo Vimma ja lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto sijaitsevat vain pienen matkan päässä kotiovelta.

Martti – Oikotien palvelussa on tarjolla mukava määrä sekä vuokra- että omistusasuntoja.

Hirvensalo

Hirvensalo sopii aivan erityisesti luonnon rauhaa arvostavan lapsiperheen asuinpaikaksi. Uimarannat, hiihtokeskus, golfrata, lintutorni ja luonnonsuojelualueet kutsuvat pieniä ja suuria ulkoilemaan. Hirvensalosta löytyy harrastusmahdollisuuksia moneen makuun: alueella on jopa oma urheiluseura sekä nuorisoteatteri. Asuinalueelta löytyvät tietysti myös lapsiperheen peruspalvelut, kuten koulut, päiväkodit ja leikkipaikat. Hirvensalosta on kiinteä tieyhteys mantereelle sekä hyvät julkiset kulkuyhteydet Turun keskustaan.

Hirvensalo – Oikotien palvelussa on tarjolla pääasiassa omistusasuntoja, mutta Hirvensalosta voi löytää myös unelmien vuokra-asunnon.

Lue myös: Lapsiperheen koti – 5 vinkkiä toimivampaan asumiseen

Uittamo

Rauhallinen Uittamon asuinalue kutsuu lapsiperheitä, jotka haluavat nauttia hulppeista merinäkymistä ja luonnosta. Uittamon alueelta löytyvät lapsiperheen tarvitsemat peruspalvelut, ja mainioita ulkoilumahdollisuuksia tarjoaa alueen oma, vehreä kansanpuisto. Kansanpuistossa sijaitsee myös Uittamon maamerkki, tanssilava Uittamon Paviljonki, jossa järjestetään tansseja ja kesäteatteriesityksiä. Uimaranta ja melontakeskus houkuttelevat kaiken ikäisiä perheenjäseniä harrastamaan.

Uittamo – Oikotien palvelussa on tarjolla pääasiassa omistusasuntoja, mutta Uittamosta voi löytää myös unelmien vuokra-asunnon.

Varissuo

Varissuo on yksi Turun suurimmista lähiöistä. Se sopii erityisesti lapsiperheille, jotka arvostavat koulujen ja päiväkotien valikoimaa sekä alueen oman liikekeskuksen palvelutarjontaa. Varissuo on perheiden suosiossa, ja alueella jo odottavat uudet leikkikaverit ovatkin oiva syy valita lapsiperheen asuinalueeksi juuri Varissuo. Varissuon sangen kohtuulliset neliöhinnat voivat mahdollistaa lapsiperheelle asumisen suuremmissa neliöissä, vuotuisen lomamatkan tai vaikka mukavat harrastukset. Harrastusmahdollisuuksia perheille tarjoavat esimerkiksi alueen oma jäähalli ja frisbeegolfrata.

Varissuo – Oikotien palvelussa on tarjolla mukava valikoima sekä vuokra- että omistusasuntoja.

Suikkila

Suikkilan asuinalue sijaitsee vain muutaman kilometrin etäisyydellä Turun keskustasta, ja Suikkilassa kaupunkielämä onkin monen mielestä juuri sopivan matkan päässä keskustan sykkeestä. Suikkila sopii erityisen hyvin lapsiperheille, jotka arvostavat rauhallisuutta ja vehreitä virkistysalueita. Muita harrastusmahdollisuuksia alueella tarjoavat esimerkiksi tenniskentät ja kuntorata hiihtolatuineen. Suikkilasta löytyvät myös lapsiperheen peruspalvelut.

Suikkila – Oikotien palvelussa on tarjolla hieman enemmän omistusasuntoja kuin vuokrakoteja.

Lue myös: Harkitsetko myymistä? 5 syytä käyttää kiinteistönvälittäjää asunnon myynnissä

Pääskyvuori

Pääskyvuori sopii asuinalueeksi erityisesti perheille, jotka arvostavat luonnon rauhaa, mutta haluavat kuitenkin asua melko lähellä Turun keskustaa. Pääskyvuoressa perheen tarvitsemat peruspalvelut ovat lähellä. Alueelle muuttavaa perhettä odottavat myös hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja Varissuon liikuntapaikat, kuten ulkokuntosali, jäähalli ja frisbeegolfrata ovat aina lähellä. Ohjattuja harrastuksia lapsille järjestää esimerkiksi Turun Urheiluliitto.

Pääskyvuori – Oikotien palvelussa on tarjolla erityisesti omistusasuntoja, mutta tarjolla on myös mukava valikoima vuokrakoteja. 

Nummi 

Nummi kutsuu perheitä, jotka tykkäävät asua rauhallisella alueella, mutta nauttivat siitä, että Turun keskustan palvelut ovat lähettyvillä; Nummi sijaitsee vain parin kilometrin etäisyydellä keskustasta. Alueelta löytyvät lapsiperheen kaipaamat peruspalvelut ja lisäksi mukavasti harrastusmahdollisuuksia urheilukentästä kylpylään ja hienoista puistoalueista museoon. Myös kaupungin tunnettu maamerkki Posankka sijaitsee Nummen alueella. Nummi rajautuu Aurajokeen, joten asuinalueella viihtyvät myös perheet, jotka arvostavat Turulle ominaista jokimaisemaa.

Nummi – Oikotien palvelussa on tarjolla sekä omistusasuntoja että vuokrakoteja.

Runosmäki

Runosmäen asuinalueella metsäiset ulkoilumaastot ovat niin lähellä, että luontoretkelle ennättää arki-iltanakin. Runosmäki houkuttelee erityisesti perheitä, jotka kaipaavat arkeensa luonnonrauhaa ja erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueelta löytyvät myös lapsiperheen tarvitsemat peruspalvelut, kuten koulut, päiväkodit ja leikkipaikat.

Runosmäki – Oikotien palvelussa on tarjolla mukavasti valinnanvaraa sekä vuokra- että omistusasujille.

Port Arthur

Historiallinen Kakolanmäen alue houkuttelee perheitä, jotka nauttivat esteettisesti tyylikkäästä asuinympäristöstä. Kaupunkikuvallisesti arvokkaalla Port Arthurin alueella silmänruokaa riittää. Portsa sopiikin erityisesti perheille, jotka arvostavat vanhoja rakennuksia ja kaupungin historiaa sekä haluavat asua viihtyisässä ja persoonallisessa ympäristössä. Asukkaiden arjen kruunaavat kahvilat ja laadukkaat ravintolat, upeaksi kunnostettu Kakolanmäen alue kylpylöineen, museoineen ja kahviloineen – sekä tietenkin kyydit Turun omalla funikulaarilla ja kaupunkilautta Förillä.

Port Arthur – Oikotien palvelussa on tarjolla hyvä kattaus sekä vuokra- että omistusasuntoja.