9 lapsiperheystävällistä asuinaluetta pk-seudulla

Uuden asuinalueen valinta ei ole helppoa lapsiperheelle: koulujen, harrastusten ja arjen palveluiden tulisi löytyä läheltä. Kokosimme muutaman esimerkin lapsiperheystävällisistä kaupunginosista Helsingin, Vantaan ja Espoon seuduilta. Löytyykö näiden joukosta perheellesi uusi kotipaikka?

Lauttasaari

Lauttasaari on Länsi-Helsingissä sijaitseva merellinen kaupunginosa, josta on vain viisi kilometriä Helsingin keskustaan. Lauttasaari on ihanteellinen asuinpaikka lapsiperheille, sillä alueelta löytyy kaksi koulua sekä suomen- ja englanninkielisiä päiväkoteja. Lauttasaaren liikuntakeskus tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsillekin. Lisäksi arjen tarpeelliset palvelut löytyvät kätevästi kauppakeskus Lauttiksesta, joka sijaitsee Lauttasaaren metroasemalla. Katso Lauttasaaressa myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot.

Myllypuro

Myllypuro on Itä-Helsingissä sijaitseva metsäinen ja kallioinen asuinalue. Myllypuro on väljään rakennettu kaupunginosa, jossa on sekä ylä- että ala-asteet ja ruotsin- ja suomenkieliset päiväkodit. Myllypuron liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset, sillä liikkumaan pääsee esimerkiksi monitoimihalli Liikuntamyllyssä, Arena Center Myllypurossa ja jalkapallohalli Pallomyllyssä. Asukkaiden arkea helpottavat terveysasema, mediakirjasto sekä Myllypuron Ostari. Katsele Myllypuron myynnissä olevia koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Kruununhaka

Kruununhaka kuuluu Helsingin keskustaan ja sitä ympäröivät merialueet. Kruununhaka on omiaan perheelle, joka nauttii kaupunkiasumisesta. Kruununhaasta löytyvät Helsingin yliopiston kampukset, Sibelius-lukio, yläaste sekä päiväkoteja. Kruununhaka tarjoaa loistavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet kaikenikäisille keskeisen sijaintinsa ansiosta. Välimatkat taittuvat kätevästi kävellen tai julkisella liikenteellä. Tutki Kruununhaan myytäviä koteja ja vuokrattavia asuntoja.

 

 

Päiväkumpu

Päiväkumpu on omakotitalovaltainen alue, joka on osa Vantaan Koivukylän suuraluetta. Päiväkummussa on päiväkoti sekä ala-aste. Alueelta löytyy leikkipuistoja, skeittipuisto, koripallokenttä ja uimaranta. Myös lähellä sijaitseva metsä ja Kuusijärven ulkoilukeskus tarjoavat hyvät harrastusmahdollisuudet. Päiväkummun muusta palvelutarjonnasta pitävät huolen neuvola ja kauppa. Tutustu Päiväkummun myynnissä oleviin koteihin ja vuokrattaviin asuntoihin.

Vapaala

Vapaala sijaitsee Länsi-Vantaalla ja on yksi Vantaan vanhimmista omakotitaloalueista. Vapaala muistuttaa edelleen vanhaa huvila-aluetta, vaikka talokanta on uusiutunut. Alueelta löytyy päiväkoti sekä ala-aste. Vapaala on kävelyetäisyyden päässä Myyrmäen kirjastosta, urheilutalosta ja urheilupuistosta. Myös lähin terveysasema sekä ostoskeskus Myyrmanni löytyvät Myyrmäestä. Katsele Vapaalan myynnissä olevia koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Kartanonkoski

Kartanonkoski sijaitsee Vantaan Aviapoliksen suuralueella, joka on rakennettu pääosin 2000-luvulla. Se on ainoa uustraditionalistisin periaattein rakennettu kaupunginosa Suomessa ja siksi poikkeaa ulkonäöltään monista muista lähiöistä. Alueelta löytyvät päiväkoti sekä suomenkielinen yhtenäiskoulu. Kartanonkoskella on hyvät liikuntamahdollisuudet esimerkiksi temppukoulun ja jalkapallon muodossa. Suuret kauppakeskukset Flamingo ja Jumbo sijaitsevat vain kilometrin päässä alueelta. Katso Kartanonkoskella myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot.

 

 

Leppävaara

Leppävaara sijaitsee Itä-Espoossa lähellä Helsingin rajaa. Leppävaarassa on useita päiväkoteja, viisi peruskoulua, lukio, ammattikoulu sekä kahden ammattikorkeakoulun toimipisteet. Alueelta löytyy kattava harrastustarjonta, jota myös lähipaikkakunnat hyödyntävät. Leppävaaraa on kuvailtu kaupungiksi kaupungissa johtuen sen laajasta palvelutarjonnasta. Se on Espoon keskuksista vilkkain ja suurin. Tutki Leppävaaran myytäviä koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Tapiola

Tapiola on Espoon kaakkoisosassa ja se rakennettiin alun perin puutarhakaupungiksi. Tapiola on yksi Espoon suurimmista keskuksista ja se on merkittävin talouden, tieteen ja taiteen keskus. Sieltä löytyy päiväkoteja, peruskouluja ja lukioita. Tapiolassa on hyvät liikuntamahdollisuudet ja siellä voi harrastaa muun muassa kamppailulajeja, telinevoimistelua ja miekkailua. Keskustasta löytyy useita liikkeitä, toimistotiloja sekä terveysasema. Katso Tapiolan myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot.

Lintuvaara

Lintuvaara on Espoon pientalovaltainen kaupunginosa, joka sijaitsee lähellä Leppävaaraa. Lintuvaarasta löytyy sekä päiväkoteja että kolme koulua. Lintuvaarassa voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti esimerkiksi suunnistuksen, tanssin ja cheerleadingin muodossa. Kattavat julkiset ja kaupalliset palvelut löytyvät muutaman minuutin päästä Leppävaarasta. Tutustu Lintuvaaran myytäviin koteihin ja vuokrattaviin asuntoihin.

 

Teksti: toimitus
Kuvat: Getty images