Uudistettu omakotitalo ruskean eri sävyissä

”Ei yhtään valkoista seinää” oli tämän työn lähtökohta. Kattoa lukuun ottamatta valkoinen unohdettiinkin täysin. Kodin pintojen uuteen reseptiin kuuluu paljon pehmeää beesiä, aavistus tummaa ruskeaa ja mausteeksi puuterista vaaleanpunaista, vaaleaa puuta sekä ripaus mustaa.

90-luvulla rakennetussa, erittäin siistipintaisessa ja hyvin pidetyssä omakotitalosta ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta pinnat ja värit eivät vastanneet uuden asukkaan persoonaa ja makua. Niinpä kotiin tehtiin täydellinen pintaremontti ja uusi keittiö, joka on aivan muuta kuin valkoinen.

Keittiön ovimalli on sileä ja mattapintainen, jolloin ilme on suoralinjainen ja moderni. Ruskeanharmaa väri tuo siihen lämpöä. Lisää ilmettä keittiön saatiin perinteisillä lankavetimillä, joiden juju on musta puuosa. Työtasot ovat tummanharmaata, marmorikuvioista kvartsia ja välitila ovien sävyistä mikrosementtiä. Kokonaisuuden viimeistelevät musta hana sekä komposiittiallas.

Ylä- ja alakerran oleskelutilojen seinäväriksi valittiin Tikkurilan pehmeä laastisävy X487 himmeänä. Sävy antaa kauniin taustan asukkaan kalusteille, joissa sekoittuvat modernit klassikot ja edullisemmat huonekalulöydöt. Uusi hankintoja ovat Hakolan nahkainen sohva sekä Artekin musta kattovalaisin. Verhot teetettiin pellavasta ja matto on löytö Ellokselta.

Yläkertaa hallitsee asukkaan jo edelliseen kotiin hankkima iso löhösohva, joka sai nyt uudet päälliset. Myös sohvapöytä sekä rottinkinen kukkataso ovat vanhoja – uutta ovat vain Annon valtava riisipaperivalaisin sekä vaaleanpunainen samettinojatuoli. Ikean rottinkikaappi imaisee sisäänsä valtavan määrän säilytettävää tavaraa ja takkahormin vierestä sille löytyi paikka kuin tehtynä.

Makuuhuoneen tunnelma on levollinen ja pesämäinen. Seinät maalattiin tummalla suklaanruskealla ja lattiaa peittää ylellinen kokolattiamatto. Se tekee huoneeseen hotellimaisen tunnelman ja sille on ihana laskea jalat aamuisin. Pieneen makuuhuoneeseen ei tarvittu isoja yöpöytiä, joten laskutasona toimivat nyt ferm LIVINGin pyöreät, seinäkiinnitteiset pöydät.

Nurkan korkkipintaiseen kaappiin mahtuu asukkaan asustekokoelma laukkuineen, sekä ihanimmat korut. Valon siivilöi pehmeäksi höyhenvalaisin, jonka höyhenet ovat aitoa untuvaa. Niitä ei ole kerätty eläviltä linnuilta, vaan ne ovat elintarviketeollisuuden sivutuote.