Uniikkia pintaa kotiin kalkki- ja hartsipinnoitteilla

Tutumpien maalien ja tapettien lisäksi kodin sisä- ja ulkopintoihin on saatavilla monenmoista pinnoitetta kalkki- ja liitumaaleista koristepinnoitteisiin sekä erilaisiin hartseihin ja mikrosementteihin. Kävin tutustumassa pinnoitustuotteisiin turkulaisessa Belle Artissa, joka maahantuo italialaisia, liuotteettomia ja hengittäviä pinnoitemateriaaleja.

Aitoa luonnonkalkkia on käytetty pinnoitemateriaalina jo vuosituhansia. Hengittävyyden ja vesihöyryn läpäisevyyden ansiosta kalkkipinta ei kupruile tai halkeile, vaan pinnan alla oleva mahdollinen kosteus pääsee haihtumaan. Erivahvuisilla ja -värisillä kalkkipinnoitteilla saadaan aikaan yksilöllinen ja elävä pinta, jota voidaan työstää haluttuun lopputulokseen erilaisilla asennustekniikoilla.

Näyttäviä ja saumattomia pintoja niin kuiviin kuin kosteisiin tiloihin saadaan aikaan hartsilla, jota voidaan sävyttää NCS- ja RAL-värikarttojen mukaan. Hartsi on pinnoitteena antibakteerinen, antistaattinen ja likaa hylkivä materiaali, joka kestää elämää ja on helppo puhdistaa. Pinnan kiiltoaste on valittavissa täysmatasta täyskiiltävään ja hartsin joukkoon on mahdollista lisätä myös kimalteita tai kimallepulvereita. Teolliseen käyttöön tarkoitetut hartsipinnoitteet ovat suunniteltu kestämään kovaakin kulutusta, kemikaaleja ja mekaanista rasitusta.

Uskoisitko, että tämä viiniläikkä on toteutettu hartsilla?

Fresco-tekniikalla käsinpainetut Affreschin valokuvatapetit olivat itsellenikin jotain ihan uutta. Valmiita kuvia on satoja, mutta tapetin voi teettää haluamansa kokoiseksi myös omasta kuvasta. Kuvat painetaan kuitupohjaiselle, erittäin kestävälle ja joustavalle yhden millimetrin paksuiselle pohjalle. Näillä tapeteilla voi seinien lisäksi päällystää myös katon ja suojapinnoitettuna jopa lattian.