Oikeankokoista elämää

Kauniisti sisustettu ruokailutila.
Kaupallinen yhteistyö: Solid House

Vaikka asuntomarkkinoilla tapahtuisi mitä, on aika ajoin syytä pysähtyä pohtimaan, asuuko omaan elämäntilanteeseensa sopivasti. Solid House Kiinteistönvälityksen mukaan asunnon vaihtajalla on nyt valikoimaa mistä valita ja markkinatilanne suosii ostajia, joten nyt on hyvä hetki syventyä aiheeseen tarkemmin.

Asuntomarkkina tulee aina heilumaan ja isossa kuvassa oston ajoituksella ei ole niin suurta merkitystä, kuin usein luulemme. Merkitystä on sillä, uskaltaako ottaa askeleen sopivampaan, taloudellisesti ja elämänlaadullisesti järkevään asumiseen.

On turha maksaa ylimääräisistä tyhjistä neliöistä, ahdistua liian pienessä asunnossa tai elää alueella, joka ei enää palvele omaa elämäntilannetta. Kun miettii asumisen kustannuksia ja vaikutuksia elämänlaatuun, on tärkeää punnita molempien kertymää pitkällä aikavälillä. Kannattaa arvioida, kuinka nykyinen asuminen vaikuttaa taloudellisiin tulevaisuuden tavoitteisiin ja mitä muutosta kaipaa lisäämään päivittäistä onnellisuutta. Asunnon vaihtaminen voi olla mahdollisuus, joka vaikuttaa positiivisesti koko elämään.

 

Henkilö skandinaavisessa keittiössä.

Keräsimme listan, jonka avulla voit pohtia nykyisen asumisesi sopivuutta 

  1. Onko asuntosi ihanteellisen kokoinen elämäntilanteeseesi? Maksatko turhaan ylimääräisistä neliöistä tai voisiko elämänlaatusi parantua, jos käytössäsi olisi enemmän tilaa?
  2. Kuinka nykyinen asumisesi vaikuttaa taloudelliseen tasapainoosi ja tulevaisuuden tavoitteisiisi? Voisitko maksaa enemmän lisämukavuudesta tai sopivammasta sijainnista, vai olisiko tarpeen säästää asumiskustannuksissa? Mihin käyttäisit mahdollisesti vapautuvat rahat?
  3. Mistä asioista olisit valmis luopumaan, jotta voisit saada itsellesi sopivamman asunnon? Onko vaihtoehtona harkita isompaa asuntoa eri sijainnilla tai parempaa sijaintia karsituin mukavuuksin?
  4. Mieti aina välirahaa. Asuntoa vaihdettaessa hinnoilla ei ole merkitystä, välirahalla on. Isojen asuntojen hintojen ollessa laskussa, voi isompaan asuntoon vaihtaminen olla nyt edullisempaa kuin aiemmin.

Markkinoilla on nyt paljon valinnanvaraa, joten tutustu ja tutki tarjontaa rauhassa, jotta saat paremman käsityksen alueesi markkinatilanteesta ja hintatasosta.

Muista, että voit aina keskustella asiantuntevan välittäjän kanssa markkinasta, taloudellisista kysymyksistä sekä siitä, kuinka välttää kahden asunnon loukku asuntoa vaihtaessa.

Jos harkitset asunnon vaihtoa, tilaa ilmainen asiantuntijan arviokäynti Solid Houselta

 

Rantahiekkaa ja Solid House.

Unelmia ulkomailla?

Kaikkia ei perinteinen kesämökki enää palvele, vaan suomalaisten halu päästä viettämään aikaa täysin eri maisemiin kasvaa jatkuvasti. Nyt onkin otollinen aika tutkia mahdollisuuksia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Espanjan aurinkorannikko ja Viron kauniit kaupunkimaisemat tarjoavat loistavia vaihtoehtoja uudenlaiseen elämäntyyliin. Kakkoskoti ulkomailla voi tuoda elämääsi uudenlaista rikkautta ja tarjota täydellisen pakopaikan arjesta. Lisäksi tämän hetken markkina tarjoaa poikkeuksellisen tuottoisia sijoitusmahdollisuuksia.

Asunnon osto ulkomailta on turvallista, kun tukena on luotettava, suomea puhuva välittäjä. Solid House on palvellut jo useamman vuoden sekä Virossa että Espanjassa, tehden ostoprosessin asiakkaalle mahdollisimman stressittömäksi ja helpoksi.

Tutustu Espanjan mahdollisuuksiin

Tutustu Viron markkinaan

Solid House on moderni ja innovatiivinen kiinteistönvälitysyritys. Se on toiminut alalla jo vuodesta 2012, vakiinnuttaen asemansa alan asiantuntijana. Solid House toimii yli 80 ammattilaisen ja kahdentoista toimiston voimin pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Virossa sekä Espanjan Aurinkorannikolla.

Lue lisää Solid Housesta ja tutustu palveluihin