Helsingin Kampissa sijaitseva 75m² huoneisto sai puhtaat pinnat, asuntoon varta vasten hankitut uudet kalusteet ja asukkaiden toivoman saunan. Vaaleat pinnat on helppo maustaa tehosteväreillä. Tällä kertaa koti puettiin joulunpunaiseksi.

Suunnittelu

Helsingin keskustassa vuonna 1960 valmistuneesta kolmiosta haluttiin muokata toimiva ja valoisa nykyaikainen koti. Lähtökohtana oli, että kaikki pinnat uusitaan ja ylimääräiset väliseinät puretaan. Pariskunnan pitkäaikaisena unelmana oli kaupunkiasunto, jossa olisi sekä sauna että parveke. Asuntoon oli muutama vuosi sitten julkisivuremontin yhteydessä rakennettu parveke. Enää puuttui sauna. Sisustussuunnittelija Anne Heiskanen toteutti toiveet.

 

Keittiö, ruokailu ja olohuone saatiin samaan tilaan purkamalla olohuoneen ja keittiön välinen seinä. Kaapistot sijoitettiin yhdelle seinälle. JSP-keittiöiden mallistosta löytyi sopiva ovimalli, jonka kelon sävy tuo kontrastia muuten vaaleisiin pintoihin.  Kaikki keittiön kaapinovet ovat ilman näkyviä vetimiä, niiden tilalla on joko painomekanismi tai upotetut vetimet. Keittiön yläkaapistojen alapintaan asennetut loistevalaisimet antavat hyvän valon työskentelyyn.

 

Suunnittelun lähtökohtana oli valoisuus ja siksi päädyttiinkin vaaleisiin pintoihin.

 

Myös pyykkihuolto sijoitettiin tähän keittiöseinälle.

 

Lattioihin laitettiin vaalea laminaatti ja seinäpintoihin vaaleita kuviollisia tapetteja.

 

Asunnon hyvä pohjaratkaisu mahdollisti, että sauna saatiin luontevasti liitettyä kylpyhuoneen yhteyteen. Kylpyhuoneen molemmin puolin sijaitsevien makuuhuoneiden vaatehuoneet yhdistämällä saatiin saunalle hyvä tila.

 

Vastaavasti makuuhuoneisiin rakennettiin uudet säilytystilat. Makuuhuoneiden kaapistot uusittiin ja sijoitettiin oviseinälle kehystämään ovea. Makuuhuoneen kaapistoissakaan ei ole näkyviä vetimiä.

 

Kaikki huonekalut on hankittu tähän asuntoon. Ruokapöytä tuoleineen, sohva ja nojatuolit ovat Jakki Kalusteesta Tampereelta.

 

Matala vitriinikaapisto erottaa ruokailutilan oleskelutilasta. Asukkaiden toive valoisuudesta otettiin huomioon myös valaistuksessa. Valokourut katonrajassa kiertävät olohuonetta ja käytävää antaen hyvän epäsuoran valon. Myös himmentimien käyttö antaa paljon eri mahdollisuuksia valistukseen. Vanhat tavarat, kuten talonpoikaistuolit ja vanha puuovi olohuoneen seinällä tuovat tilaan kontrastia ja luonnetta.

 

Eteisen tarpeellinen laskutaso tehtiin kiintokalusteista.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista