Ullanlinnassa sijaitseva huoneisto haluttiin palauttaa jugend talon hengen mukaiseksi. Edellinen remontti oli tehty tyylillä, joka ei mukaillut talon arkkitehtuuria. Uudella asukkaalla oli runsaasti ajatuksia ja ideoita, joista ammattilaiset suunnittelivat uuden ilmeen. Tämä toteutettiin sekoittamalla industrial – ja minimalistista tyyliä.

 

Lähtökohta

Helsingin keskustassa sijaitsevaan 103m² huoneistoon toivottiin paluuta juurille. 1905 valmistuneen jugend -talon julkisivut herättävät kunnioitusta rakennukselle. Sisätilat olivat kuitenkin eri aikakaudella. Huoneisto oli remontoitu vuonna 2008 lattiasta kattoon ”ajattomalla” tyylillä, jossa oli sekoitettu moderneja ja klassisia elementtejä.

Uuden omistajan räväkkä persoona jäi pahasti huoneiston tyylin alle ja asiakkaalla oli toiveissa suuria muutoksia. Ideoita oli niin paljon, että asukas oli nähnyt parhaaksi kääntyä ammattilaisten puoleen.

 

Suunnittelu

Työt aloitettiin käymällä läpi asiakkaan toiveet ja ajatukset. Päädyttiin tyyliin, jossa yhdistellään vanhaa tehdastyyliä ja minimalistisuutta. Näitä kahta tyyliä yhdistämällä pystytään luomaan selkeitä kontrasteja kotiin.

– Asiakkaan toiveet kasattiin ja seuraavassa tapaamisessa esitimme olohuoneen muutoksesta viisi eri vaihtoehtoa, kertoo toimitusjohtaja Aleksi Heiskanen A&A Designista. Toteutamme kaikki suunnittelemamme tilat 3D-mallintaen, jonka avulla asiakas pääsee näkemään tilasta useita havainnekuvia jo ennen toteutusta.

 

Toteutus

Huoneistoon tuotiin paljon rosoisuutta. Vanhaa rappausta poistettiin, jotta alkuperäiset tiilet saatiin esille.

Kattoon laitettiin yli sata vuotta vanhaa kattoparrua, joka oli pelastettu Helsingin keskustassa sijaitsevan kerrostalon purettavasta katosta.

Kun tilaan saatiin ensin tehdastunnelmaa, aloitettiin tilan pehmentäminen moderneilla ja lämpimillä elementeillä. Lisäksi tilaan valittiin kierrätysmateriaaleista valmistettuja huonekaluja asiakkaan toiveiden mukaisesti.

– Kohteen visuaalisen vaativuuden vuoksi koko huoneisto on mallinnettu mittatarkasti, kertoo Heiskanen. Kaikki kohteen toteutuskuvat tulevat 3D-mallista, joiden avulla asiakas itse ohjaa urakoitsijoita toteuttamaan kohdetta. Lisäksi tarkka valaistussuunnitelma on tehty 3D-mallinnuksen avulla.

www.aadesign.fi

 

25.6.2015, toimituksen lisäys:

Tämä juttu on saanut paljon palautetta siitä, että useat lukijat ovat tulkinneet 'Paluun juurille' tarkoittavan asunnon muutosta vastaamaan talon rakennustyyliä eli jugendia. Remontin suunnittelija ja toimittaja ovat kuitenkin tarkoittaneet tällä mm. alkuperäisen tiiliseinän ottamista esille. Pahoittelemme monitulkintaista otsikkoa. Lisätietoa vielä kommenteissa.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista