Ullanlinnassa Helsingin ytimessä Tähtitorninvuoren puiston vieressä toivottaa tervetulleeksi tyylikäs kaupunkikoti.

Tässä kodissa astutaan ovesta sisään suoraan oleskelutilaan, jossa katseen vangitsee Andy Warholin Marilyn Monroe –kuvat. Vaaleat pinnat antavat varmalla maulla valitulle sisustukselle tilaa.

 

Kaarevat linjat omaavat Kartellin kevyet Masters tuolit ovat mustana näyttävä valinta valkoisen ruokapöydän pariksi. Ateljé Lyktanin kookas ja ajaton Bumling -riippuvalaisin on klassikko jo vuodesta 1968 lähtien. Eleetön valkoinen keittiö jää suosiolla taustalle.

 

Pilari keskellä oleskelutilaa sekä vaaleaksi petsatut kaapinovet tuovat yksilöllistä ilmettä tähän asuntoon yhdessä muutamien värikkäiden huonekalujen ja taulujen kanssa.

 

Olohuoneen jatkeena oleva työtila on saanut String-hyllyjen ja Beni Ouarain -maton seuraksi fuksianpunaiset nojatuolit sekä pari vintage-tuolia. Keith Haringin julistetaide mustissa kehyksissä täydentää tyylin.  

 

Makuuhuoneeseen kuljetaan joko työhuoneesta tai oleskelutilan puolelta. Valoisassa huoneessa on riisuttu ja rauhallinen sisustus.

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää Ullanlinnassa myynnissä olevia asuntoja.

 

Luonnonvaloa tulviva koti kuudennessa kerroksessa on remontoitu laadukkaasti muutama vuosi sitten. Vaaleat seinät sekä valkaistu tammiparketti sopivat 70-luvun rakennustyyliin sekä selkeään pohjaan.

Tyylikäs ja ajaton valkoinen avokeittiö on pitkän oleskelutilan toisessa päädyssä. Liesituuletin jää tyylikkäästi mustan laatikon sisään kuin piiloon. Artekin pöytä ja mustat tuolit ovat saaneet seurakseen saman valmistajan turkoosin jakkaran tuomaan väriä. Pöydän päällä on Andbrosin ekologinen aaltopahvista valmistettu riippuvalaisin.

 

Oleskelutilan keskelle sijoittuu ruokailuryhmä, jossa on yhdistelty huolettomasti suuri moderni puupöytä ja vanhat valkoiseksi maalatut tuoli, jotka on päällystetty Marimekon Joonas-kankaalla. Retrohenkinen kattovalaisin valaisee hyvin pitkän pöydän yllä.

Vanhat puulaatikot on pinottu rennosti vierekkäin ja päällekkäin toimien tv- ja laskutasona. Väriä tilaan tuovat nyt kovin trendikkäät viherkasvit sekä värikkäät julisteet sohvan päällä.

 

Työhuone on rauhallisen vaalea, jota on terästetty mustalla. Ikean työtasot ovat saaneet Stringin hyllyt parikseen.

 

Makuuhuoneen päätyseinän sävy on rauhoittavan harmaa. Kultakehyksinen taulu korostuu kauniisti sitä vasten. Sisustukseen saadaan potkua korallinsävyisistä tyynyistä ja elävyyttä Hayn päiväpeitteen pallokuvioista. Vintagetuolilla on Johanna Gullichsenin näyttävät mustavalkoinen tyyny. Kattovalaisimeksi on valittu Tom Dixonin suunnittelema tyylikäs Copper.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalta alueelta myynnissä olevia koteja. 

Kaunis perhekoti sijaitsee Tampereella Hyhkyn kaupunginosassa vaaleassa vuonna 1932 rakennetussa puutalossa.

Pari vuotta sitten toteutetun remontin yhteydessä katto, seinät ja lattia ovat saaneet valkoisen maalipinnan ylleen. Raikkaassa ja valoisassa tilassa paljaaksi jätetty tiiliseinä sekä puiset ja mustat yksityiskohdat tulevat hyvin esille. Ikean veikeä lipasto sopii hyvin Artekin huonekalujen joukkoon.

 

Stringin hyllyköstä on saatu kätevä työpiste keittiön viereen jäävään tilaan. Keltainen työvalaisin ja vanha penkki tuovat sisustukseen väriä ja rosoa.

 

Pelkistetty keittiö muuttuu kauniin persoonalliseksi laastiseinän, laatta-asetelmien ja betonitason myötä. Valkoinen liesituuletin on modernin selkeä ja sopii kevyen mallisena hyvin tilaan kuten myös avohyllyt. Marimekon astiat ja tarjottimet sekä peltipurkit värittävät mukavasti keittiötä.

 

Koti on myynnissä täällä.

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia koteja.

 

Puu-Vallilan ainutlaatuisessa miljöössä on oma nostalginen tunnelmansa. Sieltä löytyy myös pieni koti, joka on muokattu asukkaiden omiin tarpeisiin poistamalla keittiö asunnosta.

Ihastuttava pienen perheen koti on sisustettu vanhan talon henkeä kunnioittaen. Muutamat uudet huonekalut ovat sulassa sovussa vanhojen kalusteiden kanssa. Kaakeliuuni ja lakattu lautalattia tuovat oman lisänsä fiilikseen.

 

Huoneessa yhdistyy oleskelutila, työhuone sekä makuutila. Sekä sohvan että kauniilla pitsipeitolla peitetyn sängyn alta löytyvät säilytyslaatikot. Ikean valkoiset laatikostot ovat oiva ratkaisu säilytykseen.

 

Lastenhuoneessa on matala parvisänky, jonka alle mahtuu hyvin pieni vuode. Pesämäinen tunnelma syntyy pallollisen tapetin avulla. Yläpedillä on hauska talonmallinen seinähyllykkö lempikirjoille. Lattialla on kotoisat räsymatot. Lelut ja vaatteet löytyvät hyllystä ja puukaapista.

 

Pieni eteinen saa syvyyttä ja jännitettä upeasta Cole & Sonin Palm Jungle –tapetista. Muuta ei tarvita.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Vallilassa myynnissä olevia asuntoja.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta.