Top3-listat: Tässä ovat jokaisen maakunnan pääkaupungin keskustan tämän hetken kalleimmat asunnot

Pariskunta ihailemassa myytävää asuntoa sen edessä.

Keskusta-alueiden suosio asuinpaikkana on kuluvan vuoden aikana elpynyt. Alta löytyvät listat Suomen jokaisen maakunnan pääkaupungin kolmesta kalleimmasta keskusta-alueen asunnosta. Listoille on huomioitu tällä hetkellä myynnissä ja asumiskunnossa olevat asunnot. Listauksessa ovat mukana 19 maakunnan pääkaupungit sekä Espoo ja Vantaa. Keskusta-asumisen isoimmat hinnat ovat Länsi-Suomessa kalliimpia kuin Itä-Suomessa.

Keskusta-alueiden suosio asuinpaikkana on kuluvan vuoden aikana elpynyt. Muuttoliike on muuttanut suuntaansa pahimmista koronavuosista, jolloin Suomessa hakeuduttiin aktiivisesti poispäin kaupunkien keskustoista.

Alta löytyvät listat Suomen jokaisen maakunnan pääkaupungin kolmesta kalleimmasta nyt kaupan olevasta keskusta-alueen asunnosta. Mukana listauksessa ovat: Helsinki, Turku, Lahti, Hämeenlinna, Tampere, Kouvola, Lappeenranta, Pori, Vaasa, Seinäjoki, Jyväskylä, Mikkeli, Kuopio, Joensuu, Kajaani, Kokkola, Oulu, Rovaniemi ja Maarianhamina. Lisäksi mukana ovat huomattavan suuren kokonsa vuoksi myös Espoo ja Vantaa. Listoille on huomioitu vain asumiskunnossa olevat asunnot.

– Länsi-Suomen suurimpien kaupunkien arvokkaimmat keskusta-asunnot ovat tällä hetkellä kautta linjan hintavampia kuin itäsuomalaisten maakuntakeskusten vastaavat. Kun suurin kiinnostus on koronakriisin jälkeen kääntynyt taas keskusta-alueille, useissa kaupungeissa keskustat määrittävät asuntokaupan hintatasoa, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen kommentoi.

Kaupunkien väliset eroavaisuudet ovat miljoonia euroja

Listauksen kallein kohde löytyy odotetusti Helsingistä, jossa Yrjönkadulla sijaitsevan 324-neliöisen asunnon hintapyyntö on 4,2 miljoonaa euroa. Espoon kallein kohde on Suvisaaristossa sijaitseva 402 neliön omakotitalo, jonka hinta on 3,85 miljoonaa euroa. Vantaan kallein kohde on omakotitalo Lapinniityssä. Siitä pyydetään 2,28 miljoonaa euroa.

Pääkaupunkiseudun hintaluokkaan ylletään tällä hetkellä myös Turussa. Aurajoen rannalla sijaitsevasta 286 neliön rivitalosta pyydetään 2,85 miljoonaa euroa. Hinnat saattavat nousta korkeiksi muuallakin länsirannikolla. Oulussa kalleimmasta kohteesta pyydetään 832 500 euroa, Porissa 737 000 euroa ja Vaasassa 544 000 euroa. Rovaniemelläkin myynnissä on 760 000 euron hintainen kohde.

Alle 300 000 eurolla kalliin keskusta-asunnon saa Kajaanissa, Kokkolassa, Kouvolassa ja Mikkelissä. Maarianhaminassa myytäviä keskustakohteita on juuri nyt vain neljä, mutta niistä kalleimman, vuonna 2016 valmistuneen puuhuvilan hintapyyntö on 685 000 euroa.

Maakuntakeskusten keskusta-alueiden kalleimmat asunnot

Listoilla ei ole keskeneräisiä uudiskohteita, vaan ainoastaan asumiskunnossa olevia asuntoja.

Helsinki, keskusta

Espoo

Vantaa

Tampere, keskusta

Oulu, keskusta

Turku, keskusta

Lahti, keskusta

Hämeenlinna, keskusta

Kouvola, keskusta

Lappeenranta, keskusta

Pori, keskusta

Vaasa, keskusta

Seinäjoki, keskusta

Jyväskylä, keskusta

Mikkeli, keskusta

Kuopio, keskusta

Joensuu, keskusta

Kajaani, keskusta

Kokkola, keskusta

Rovaniemi, keskusta

Maarianhamina