Sisustustrendit 2024

Maanläheisiä sävyjä olohuoneessa.

Vuonna 2024 minimalismi on muisto vain – nyt saa pelata ja leikkiä niin väreillä kuin kuvioillakin. Saisiko olla iloisen lempeä sekamelska vai lystikäs design-koti kaikilla mausteilla? Tässä ovat kuumimmat sisustustrendit 2024.

1. Maanläheiset sävyt

Sisustustrendit 2024 pyyhkäisevät tieltään valkoiset ja harmaat. Tänä vuonna irrotellaan väreillä!

Vuonna 2024 viileät sävyt tekevät tilaa lämpimille. Trendisisustuksessa hehkuvat murretut punaiset ja vihreät, lämpimät keltaisen ja persikan sävyt, utuiset siniset ja jopa syvät purppurat ja magentat.

Lue myös, mikä Marko Paanasen mielestä on suomalaisten pahin sisustusmoka.

2. Cluttercore – enemmän on enemmän

Sisustustavaroita piirongin päällä.

Sisustustrendit 2024 ilottelevat paitsi runsailla väreillä myös esineiden paljoudella. Todelliseksi sisustustrendiksi on nousemassa tyyli, joka on täydellinen vastakohta monen suomalaisen suosikille skandinaaviselle sisustukselle.

Sosiaalisen median ja sisustuslehtien kuvastoa ovat jo pitkään hallinneet viimeisen päälle järjestyksessä olevat kodit. Nyt cluttercore-sisustustrendi on muuttamassa tätä kuvastoa. Sisustustrendi kutsuu leikkimään kirkkailla väreillä, erikoisilla esineillä, keskenään riitelevillä kuvioilla ja voimakkailla kontrasteilla.

Cluttercore-sisustustrendin ytimessä on ajatus siitä, että esineitä saa olla näkyvillä paljon. Tavaroita kootaan ylenpalttisiksi asetelmiksi esimerkiksi avohyllyille. Tällainen sisustus on hallittu kaaos: ihanasti sekaisin, mutta silti siisti ja viihtyisä.

Trendisisustuksessa ei ole kyse mahdottomasta tavaroiden hamstraamisesta vaan pikemminkin siitä, että sisustaja kuratoi rakkaat, tunteita herättävät ja omaa esteettistä silmää miellyttävät esineet harkituksi kokonaisuudeksi. Tässä sisustustyylissä persoonallisuus on valttia, eikä sisustusta edes ole mahdollista toteuttaa geneerisellä sisustustavaralla. Cluttercore on sisustustrendi, jota ei voi kopioida.

Herättääkö cluttercore jo ajatuksenakin ahdistusta? Jos sisustustrendit 2024 eivät napaa, lue tämä.

3. Avant basic – futuristista retroa

Ruokailuryhmä violetin seinän edessä.

Sisustustrendit 2024 sallivat sisustajan revitellä ja toteuttaa itseään. Pitkään jatkuneelle ja suomalaisten rakastamalle hillityn eleettömälle vaalealle sisustustrendille kyytiä näet antaa myös avant basiciksi nimetty sisustustyyli.

Leikkisässä tyylissä keskiöön nousevat erityisesti 1960- ja 70-lukujen design-huonekalut. Nyt on hyvä hetki pistäytyä vanhempien tai isovanhempien vintillä katsomassa, millaisia aarteita pölyn alta paljastuu. Retrokalusteita kannattaa etsiä myös Tori.fistä.

Avant basic -sisustustrendistä kiinnostavan tekee se, millä tavalla retroa yhdistellään muiden elementtien kanssa. Design-klassikot saavat nimittäin rinnalleen joko nykyaikaisia tai peräti futuristisia huonekaluja. Jo viime vuonna isoksi trendiksi nousseet kaarevat ja pulleat muodot sopivat tähän sisustustyyliin täydellisesti.

Avant basicissa värit ja kuviot saavat olla railakkaita, ja vaikka murretut sävyt ovat nyt kova sana sisustuksessa, avant basic -sisustustyyliin istuvat erinomaisesti myös kirkkaat värit. Niitä voi lisätä sisustukseen esimerkiksi suurten abstraktien maalausten muodossa.

Metallipinnat ovat todella trendikkäitä vuoden 2024 sisustuksessa. Avant basic -kotiin niitä voi ripotella pienesineinä, mutta mieluummin jopa kokonaisina huonekaluina. Eri metalleja yhdistellään nyt sekä keskenään että muunlaisten pintojen kanssa.

Lue myös: Loihdi toimiva loft-sisustus näillä vinkeillä.

4. Taide

Värikäs taulu makuuhuoneessa.

Sisustustrendit 2024 sallivat ilottelun väreillä ja kuvioilla, ja yksi keino saada kotiin kerralla molempia on hankkia taidetta.

Edelläkävijät vaikuttavatkin nyt panostavan näyttäviin taidehankintoihin, ja erityisen trendikkäitä ovat suuret yksittäiset teokset. Sen sijaan pienten taulujen sommittelu ryhmiksi näyttää olevan väistyvä trendi.

Samalla monistettavat sisustustaulut ovat siirtymässä sivuun uniikin taiteen tieltä; kiinnostus ainutkertaista taidetta kohtaan kytkeytyy luontevasti yhteen persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä korostavien sisustustrendien 2024 kanssa.

Sisustustrendit 2024 – kolme poimintaa vuoden 2024 trendeistä

  • Yksilöllisyys – esineet, joilla on tarina.
  • Runsaat värit – yhtäältä maanläheiset, toisaalta kirkkaat.
  • Näyttävät kuviot – esimerkiksi abstrakti taide.