Joulusisustus 2023 – tässä ovat joulun sisustustrendit

Vaalea jouluinen kattaus.

Kokosimme yhteen vuoden 2023 joulutrendit. Poimi suosikkisi ja loihdi unelmiesi joulusisustus.

1. Kattaus tekee kunniaa joulupöydän tarjoiluille

Juhlava kattaus tekee kunniaa joulun herkuille, joten jouluna jos joskus kannattaa nostaa perintöastiat ja perhehopeat pöytään.

Tänä jouluna kattaus saa olla yltäkylläinen ja loistelias. Luo trendikäs ja dramaattinen joulupöytä yhdistämällä joulunpunaiseen tai havunvihreään perinteisen valkoisen sijaan tummanpuhuvia, syviä sävyjä. Lisää reilusti hohtavia metalleja, esimerkiksi kiiltäviä kynttilänjalkoja, tuikkulyhtyjä, katelautasia ja tarjoiluvateja.

Dramaattisen kattauksen ohella toinen iso trendi on maanläheinen joulupöytä. Perinteinen pellavaliina pääsee arvoonsa, kun yhdistät sen pellavaisten lautasliinojen tai voimakaskuvioisten servettien kanssa. Kata pellavan kanssa luonnonmateriaaleista valmistettuja astioita, kuten savikulhoja sekä puisia ja kivisiä tarjottimia. Koristele kattaus kävyillä, kanelitangoilla tai havujen oksilla.

Trendikkään kattauksen pikkurahalla saat, kun shoppailet käytettyä Tori.fissä.

2. Joulusisustus herää loistoonsa valoin

Tunnelmallisia kynttilöitä.

Pimeänä vuodenaikana sisustuksen kulmakivi on tietenkin tunnelmallinen valaistus. Kynttilöistä nyt erityisen trendikkäitä ovat metallinhohtoiset ja toisaalta vekkulin värikkäät pilari-, kierre- ja kuplakynttilät sekä mehiläisvahakynttilät, joita on nyt saatavilla perinteisen keltaisen lisäksi monissa sävyissä. Jo muutama kynttilä riittää tuomaan tunnelmaa, kun ryhmittelet ne näyttäväksi asetelmaksi tarjottimelle.

Aitojen kynttilöiden lisäksi valoa joulusisustukseen tuovat sähkökyntteliköt. Kyntteliköistä trendikkäimmät ovat nyt niin sävyiltään kuin muotokieleltään hyvin hillittyjä. Niinpä ne sopivat upeasti suomalaisten suosimaan skandinaaviseen sisustukseen. (https://asunnot.oikotie.fi/artikkelit/sisustus/tyylit/skandinaavinen-sisustus-kutsuu-luonnonvalon-kotiin/)

Perinteiset paperitähdet ovat saaneet rinnalleen toinen toistaan näyttävämpiä paperikoristeita, kuten kukan muotoisia paperitähtiä. Tuttujen joulun värien lisäksi niissä nähdään herkkiä murrettuja sävyjä ja metallin hohtoa. Paperitähdistä upeimmat ovat niin näyttäviä, että ne voi asettaa joulusisustusta koristamaan vaikka sellaisenaan, ilman valoja.

Lue myös, mitä Marko Paananen kertoo kodin valaistuksesta.

3. Kukat kuuluvat joulusisustukseen 

Nainen pitelemässä joulutähtiä.

Perinteinen amaryllis, hyasintti ja joulutähti tekevät joulun, mutta trendikkääseen joulusisustukseen istuvat erinomaisesti muutkin kukat. Valitse kukkakaupasta joulunpunaisia leikkokukkia tai kokoa maljakkoon kuivakukkia, oksia, varpuja ja talventörröttäjiä.

Koristele maljakkoon tai vatiin kootut kukkasommitelmat kävyillä, jouluvaloilla tai lasipalloilla. Jos haluat joulun tuoksua kotiin, lisää asetelmaan kanelitanko, neilikoita ja kuivattuja sitrusviipaleita.

Upea joulusisustus syntyy ilman eläviä kasvejakin, sillä herkkiä, näyttäviä koristekukkia on nyt saatavilla niin lasisina kuin tekstiilistä valmistettuina kuusenkoristeina.

4. Tekstiilit tuovat sisustukseen väriä ja lämpöä

Jouluinen vihreä kattaus.

Kunnon jouluttaja vaihtaa hyvissä ajoin sänkyyn tonttulakanat ja ikkunoihin jouluverhot. Kutsuvaa tunnelmaa kotiin tuovat myös muhkeat sohvatyynyt ja ihanan lämpimät viltit.

Trendikkäin joulusisustus syntyy ylellisistä materiaaleista, kuten sametista ja silkistä.

Tänä jouluna kodintekstiilien trendikkäimpiä värejä ovat kaarna, okra, karpalonpunainen ja havunvihreä.

5. Joulusisustus viimeistellään koristein

Jouluiset koristeet kuusessa.

Tänä vuonna joulukoristeita on tarjolla joka makuun. Suuri sisustustrendissä nähtävä muutos, viileiden värien väistyminen lämpimien tieltä, näkyy myös joulukoristeissa. Perinteisten hopean ja kullan rinnalle on saatu lämpimiä kuparin ja pastellin sävyjä, ruusukultaa, kermaa ja utuista pinkkiä.

Räväkämpää joulusisustusta kaipaavalle on tarjolla kirkkaan värisiä kuusenkoristeita, esimerkiksi vihreää ja violettia monissa sävyissä.

Joulukoristeissa on nyt muotoa, struktuuria ja graafisia elementtejä. Kuva-aiheet ovat hulluttelevia: perinteisten eläin- ja luontoaiheiden rinnalla nähdään esimerkiksi kenkiä, robotteja, toinen toistaan koristeellisempia leivonnaisia, dinosauruksia, yksisarvisia ja hyönteisiä.

Sekä lasisissa että tekstiilistä valmistetuissa koristeissa toistuvat myös herkät kukka-aiheet, kuten ruusut ja pionit.

Räiskyvien värien rinnalla pintansa pitää vitivalkoinen joulutrendi. Valkoinen joulukoti voi olla yhtä lailla hillityn tyylikäs tai runsas ja pehmoinen.

Uudista kotisi joulusisustus – osta joulukoristeet Tori.fistä.

Joulusisustus 2023 – trendit pähkinänkuoressa

  • Dramaattinen joulusisustus syntyy yhdistelemällä tummiin sävyihin vieläkin tummempia.
  • Leikkisä joulusisustus saa inspiraationsa karamellin väreistä ja hulluttelevista aiheista.
  • Luonnonläheinen joulusisustus rakentuu perinteisistä pellavista ja muista luonnonmateriaaleista.