Uusi ilme mökille pienellä budjetilla – 5 vinkkiä

Nainen nauttimassa kahvia mökin terassin portailla.

Aiotko tänä kesänä uudistaa mökkisi ilmeen? Lue tämä ennen kuin säntäät suin päin maalikauppaan.

1. Pitäydy pintaremontissa

Jos haluat remontoida mökin pienellä budjetilla, pitäydy pintaremontissa. Rakenteisiin kajotessa rahaa kuluu, ja samalla kalliiden yllätysten mahdollisuudet kasvavat.

Mökin pintaremontti voi pitää sisällään esimerkiksi

  • pintojen, kuten seinien, ovien ja/tai katon maalaamisen
  • lattian hiomisen ja lakkaamisen/maalaamisen tai uuden lattian asentamisen
  • lattialistojen asentamisen
  • kaapistojen vaihtamisen
  • väliovien vaihtamisen.

2. Suunnittele huolella

Remontoidessa suunnitelmallisuus on tärkeää, mutta erityisen oleellista se on, jos budjetissa ei ole liikkumavaraa. Kun suunnittelet mökkiremontin huolella, vältyt monelta kalliilta ’yllätykseltä’.

Laske sekä realistinen budjetti että se, mitä budjetilla on tarkoitus tehdä. Päätä suunnitteluvaiheessa, teetkö pientä remonttia moniin tiloihin vai remontoitko jonkin osan, kuten keittiön tai saunan, kokonaisvaltaisemmin. Pienelläkin budjetilla on mahdollista tehdä näyttävää jälkeä erityisesti, jos keskittyy yhden tilan remontointiin.

Lue myös: Ammattijärjestäjä Laura Holmström: Asunnon järjestäminen on hyvä aloittaa kalsareista

3. Panosta materiaaleihin

Jos haluat saada uutta ilmettä mökille pienellä budjetilla, mutta pitkäksi aikaa, satsaa laadukkaisiin materiaaleihin. Näin remonttisi tulos kestää aikaa, etkä joudu muutaman vuoden kuluttua jälleen remonttihommiin.

Talvikylmä mökki vaatii erilaisia materiaaleja kuin tila, jota pidetään lämpimänä. Varaa siis aikaa materiaalien valitsemiseen. Hyödynnä materiaalivalinnoissa ammattitaitoisten myyjien tai suunnittelijoiden osaamista.

Lue myös: Pihan ja puutarhan kesä 2023

4. Hyödynnä käytettyä

Käy ennen remontin aloittamista läpi, mitä materiaaleja ja välineitä tarvitset, jotta vältyt kalliilta hätäostoksilta. Suunnitelmallisuus maksaa tässäkin itsensä takaisin.

Remontointiin tarvittavia materiaaleja ja välineitä on mahdollista ostaa käytettynä Tori.fi:stä. Suosimalla kierrätettyä voit tehdä todellisen ekoteon ja samalla säästää pitkän pennin.

Jos et löydä tarvitsemaasi Torista, selvitä, voitko lainata tarvittavia työkaluja tutuilta tai kirjastosta.

5. Uutta ilmettä sisustamalla

Jos kaipaat mökille raikkaampaa ilmettä, mutta remontointi ei tule kysymykseen, mieti voitko uudistaa mökkiäsi sisustamalla.

Kokeile, miten tekstiilien, kuten verhojen, päiväpeittojen, koristetyynyjen, mattojen ja pöytäliinojen vaihtaminen vaikuttaa mökin ilmeeseen.

Joskus yksittäisen huonekalun hiominen ja lakkaaminen tai maalaaminen voi saada aikaan ison muutoksen. Kokeile myös vaihtaa kalusteiden paikkaa tai suuntaa, ja voit saada lisää tilan tuntua pieneen mökkiin.

Käytettyjä sisustustekstiilejä ja huonekaluja kannattaa etsiä mökkipaikkakunnan Tori.fi-myyjiltä.