Miltä tulevaisuuden pientaloasuminen yhä tiivistyvässä Helsingissä näyttää?

Mellunkylän Herukka.
Kaupallinen yhteistyö: Puukoti Group

Nykyään kodilta kaivataan helppoutta ja arjen täyttävät muutkin kuin kodin askareet. Puutarhan hoidolle ei ole enää aikaa, eikä samalla tavalla tarvetta kuin aiemmin. Kaupungistuminen lisääntyy, mutta onko haave pientaloasumisesta kuitenkaan kadonnut?

Tutkimusten mukaan moni edelleen kaipaa pientalon tunnelmaa ja rauhaa. Helsingin kaupungin tavoitteena on tehokas maankäyttö, joka on ilmastoystävällistä. Tiiviillä rakentamisella pystytään myös takaamaan arjen toimivat ja monipuoliset lähipalvelut.

Helsingin Mellunkylään valmistunut uusi puukortteli onkin oiva esimerkki tulevaisuuden pientaloasumisesta. Alueella on onnistuttu ratkaisemaan nykyajan osin ristiriitaiset asumisen toiveet ja tavoitteet. Townhouse henkisessä puukorttelissa näyttäytyy tulevaisuuden pientaloasumisen parhaat puolet, asunnoissa on tilaa perheen arjen toiminnoille, palvelut ja harrastukset ovat lähellä ja sijainti metron varressa takaa loistavat kulkuyhteydet.

Helsingin Herukan olohuone.

Näiden kaupunkikotien päärakennusmateriaali on ollut ensiluokkainen ja ilmastoystävällinen kotimainen puu. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet Puukodin korkeat laatukriteerit, energiatehokkuus, edulliset asumiskustannukset sekä tietenkin kotien viihtyisyys ja toimivuus. Korttelin asunnot lämpenevät maalämmöllä ja asunnoissa on mukava vesikiertoinen lattialämmitys.

Asuntojen ajattoman tyylikkäästä sisustuksesta on puolestaan vastannut sisustussuunnittelija Maarit Varila. Korkealaatuiset materiaalit ja asunnon rauhallinen sävymaailma on valittu siten, että niistä muodostuu tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus.

Puukortteli koostuu kahdesta townhouse henkisestä taloyhtiöstä, As Oy Helsingin Tyrnistä ja Herukasta ja näiden kaupunkikotien suunnittelun taustalla on ollut Aalto yliopisto. Muuttovalmiissa Puukorttelissa asutaan jo ja vain viimeiset kaksi perheasuntoa odottavat vielä uusia asukkaitaan.

Helsingin Herukan vaalea olohuone.

Näissä viiden huoneen asunnoissa (102m2) on tilaa isomman perheen tarpeille ja etätyölle. Arjen sujuvuuden takaavat lämmin varasto, autopaikka asunnon edustalla ja kodin kaksi kylpyhuonetta. Asunnoissa on isot omat saunat, vilvoitteluparvekkeet sekä hulppean isot vaatehuoneet. Kaikkien asuntojen keittiöissä on nykyaikaiset ja tyylikkäät integroidut kodinkoneet, kalusteuuni sekä induktiokeittotaso. Varustelutasosta huolimatta näiden 102 m2, 5hk+s asuntojen hinta on vain 370 000 €. Ne ovatkin Helsingin edullisimpia uusia asuntoja.

Tutustu näihin viimeisiin vapaisiin kaupunkikoteihin ja tervetuloa ihastumaan tulevaisuuden pientaloasumiseen Mellunkylässä.