Sisustussuunnittelijat vinkkaavat: kesän 2023 pihasisustamisen trendit terassille ja parvekkeelle

Kaupallinen yhteistyö: Vepsäläinen
Kaupallinen yhteistyö: Vepsäläinen

Mikä on nyt ajankohtaista pihan tai parvekkeen sisustamisessa? Huonekaluliike Vepsäläisen sisustussuunnittelijat Reeta Merenhelmi ja Olga Laitinen jakavat vinkkinsä viihtyisän ja trendikkään kesäkeitaan luomiseen.

Tutustu Vepsäläisen puutarhakalustevalikoimaan

Enää pienelläkään pihalla ei käydä vain kesäisin grillaamassa ja syömässä. Terasseista, puutarhoista ja kompakteista parvekkeista on tullut viihtyisiä sisätilojen jatkeita. Myös kalustevalikoima on laajentunut, ja pihaa on mahdollista sisustaa juuri omaan tyyliin sopivaksi.

1. Kanna kalusteita sisältä ulos

Vitran puutarhakalusteita.
Vitran valikoimissa on runsaasti kalusteita, jotka sopivat sekä sisälle että ulos.

Kodinomaisuus ja mukavuus – siinä avainsanat kesän 2023 pihasisustamiseen. Ulko- ja sisätilojen ero hälvenee, sillä erilaisissa katetuissa ja lämmitetyissä ulkotiloissa vietetään aikaa ympäri vuoden yhä enemmän.

Ulkokalusteet eivät näytä enää pelkästään ulkokalusteilta, vaan toimivat missä tahansa tilassa. Etenkin pienessä kodissa on kätevää, että ruokapöydäntuoleja voi helposti siirrellä paikasta toiseen.

Poutasään kesäjuhlia varten voi kantaa melkein minkä vain huonekalun muutamaksi tunniksi ulos nurmikolle. Materiaaleista puu ja betoni imevät helposti maasta kosteutta itseensä, joten näiden alle kannattaa laittaa varmuuden vuoksi jotain suojaa, esimerkiksi matto tai kiertää kelmua pöytien jalkojen alaosiin. Muovi- ja metallikalusteet kestävät hyvin päivänkin kostealla nurmikolla.

Vinkki! Matoilla saa helposti luotua parvekkeelle tai terassille lämmintä, kotoisaa tunnelmaa. Vepsäläisen valikoimasta löydät paitsi sisä- myös ulkotiloihin sopivia mattoja.

2. Ulkokalusteiden lyhyt materiaalioppi

Brafabin terassikalusteita.
Kokoa pihalle pitkä juhlapöytä erilaisista tuoleista ja pöydistä. Brafabin terassikalusteet kestävät sään vaihtelua.

Rottinki hurmaa edelleen. Yhdistä sitä johonkin vähän eripariseen: kasaa rottinkituolit metallisen pöydän ympärille tai ripusta rottinkinen riippukeinu pelkistetylle terassille.

Helppohoitoisuutta hakevalle teräs on luja ykkösmateriaali. Esimerkiksi jauhemaalatut teräskalusteet kestävät vaativiakin sääolosuhteita ja säilyttävät vuodesta toiseen muotonsa ja ulkonäkönsä. Ne eivät myöskään välttämättä tarvitse erillisiä varastointitiloja; ne voi huoletta jättää talveksi lasitetulle terassille tai parvekkeelle.

Puulajeista tiikki puolestaan tunnetaan öljyisenä ja lujana jalopuuna, joka myös kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Lähes huoltovapaita kalusteita etsivälle suosittelemme teräksen ja alumiinin lisäksi muovia. Yleensä pelkkä pyyhintä tai suihkuttelu riittää poistamaan pinnalle kertyneen lian tai siitepölyn.

Vinkki! Me Vepsäläisellä haluamme, että kalusteesi kestävät kesästä toiseen ja että olet tyytyväinen valitsemiisi tuotteisiin. Siksi saat meiltä parveke- ja ulkokalusteiden oston yhteydessä hoito-ohjeet ja voit hankkia samalla oikeat hoitotuotteet.

3. Muhkeat muodot ja heleät värit ovat kesän 2023 pihasisustamisen ykkösjuttu

Fatboy pihakaluste.
Värejä, kiitos! Fatboy on tunnettu suosituista pihakalusteista, jotka suunnitellaan pilke silmäkulmassa.

Ulkokalusteiden väritystä ovat pitkään hallinneet musta, harmaa ja puun sävyt, mutta nyt rinnalle ovat kirineet muotiväri ruskea ja murretut vihreän sävyt. Etenkin metallirunkoisissa kalusteissa nähdään tänä vuonna entistä enemmän värivalikoimaa. Myös ulkokäyttöön tarkoitetuissa sisustustuotteissa, kuten valaisimissa ja tekstiileissä on runsaasti värivaihtoehtoja. Kuoseista kesän kunkku on raita, joka tuo mukavasti mieleen pehmustetut rantatuolit ja tuulessa huojuvat aurinkovarjot.

Muodoissa muhkeus on tullut takaisin sohviin, vaikkakin etenkin pienillä terasseilla ja parvekkeilla sirous toimii yhä. Isoilla terasseilla ja pihoilla ihastuttavat upottavan suuret kulmasohvat tai sohvan ja lepotuolin ryhmät.

Vinkki! Kaipaatko apua terassin tai parvekkeen sisustamiseen? Mittaa tila ja piipahda Vepsäläisellä – asiantuntevat myyjämme ja sisustussuunnittelijamme palvelevat jokaisessa myymälässä 18 paikkakunnalla. Saat suositun sisustussuunnittelupalvelumme veloituksetta, kun hankit tuotteita tietyllä summalla. Tutustu sisustussuunnittelupalveluumme!

4. Lomalla kotona – tuo lomamatkan tunnelma kotipihalle

Houen Click -aurinkotuolit.
Houen Click-aurinkotuoli ja -keinu sekä Eyelet-sivupöytä kuuluvat Vepsäläisen asiakkaiden suosikkeihin.

Hanki kotiin lomafiilistä sommittelemalla Välimeren-matkoilta tuttuja suurikokoisia betoniruukkuja omalle pihalle tai parvekkeelle. Yhdistä ne siroihin metallisiin bistrokalusteisiin ja viimeistele värikkäillä tekstiileillä, kuten turkoosilla ja korallilla.

Isommalle pihalle voi luoda rennon oleskeluryhmän kulmasohvan, daybedien ja nojatuolien avulla. Keskelle voidaan sijoittaa tulipesä tai ympäristöystävällinen bioetanolitakka iltojen tunnelmointiin. Kesäkeitaan luominen lähtee asenteesta, satoi tai paistoi! Pihan trendikkäin asuste on tänä kesänä kannettava ja ladattava valaisin.​​​

Vinkki! Vepsäläiseltä saat kaikille yli 100 euron verkkokauppaostoksille ilmaisen kotiinkuljetuksen. Kysy lisää kuljetuspalvelustamme myös myymälöistämme. Tuomme kaiken kokoiset ostokset kotiisi valitsemanasi ajankohtana.

5. Kaikki irti pienistä ja suurista parvekkeista

Karup Designin futontuoli.
Avoin parveke ja huoli kesä­sateista? Karup Designin avattavat futontuolit on helppo nostaa parvekkeelle poutapäivinä.

Pienen parvekkeen kalusteista suosituimpia ovat taitettavat tuolit ja pöydät. Pitkulaiselle parvekkeelle sopii käyttötarkoituksesta riippuen muutama isompi kaluste kuten riipputuoli, aurinkotuoli tai nojatuoli.

Kaksikerroksisen rivi- tai omakotitalon yläkerran parveke kannattaa ehdottomasti valjastaa käyttöön. Mikäli parveke sijaitsee esimerkiksi makuuhuoneen yhteydessä, rauhoita se hiljaiselle tekemiselle, kuten kirjan lukemiselle, kahvitteluun, välipalan nauttimiseen, meditointiin, neulomiseen tai päiväunille. Sopivia kalusteita ovat riipputuoli, keinu tai leveämpi nojatuoli. Näkösuojaa saat sulkemalla parvekkeen verhoilla, erilaisilla tilanjakajilla tai sermeillä. Keittiön yhteydessä olevaa parveketta voi kätevästi käyttää aamiaispaikkana ja tuoda sinne pienen parvekepöydän sekä tuolit.

Vinkki! Unelmiesi sisustus vain muutamalla kympillä kuussa? Voit valita kaikissa Vepsäläisen myymälöissä maksutavaksi Nousukausirahoituksen*, jolla voit jakaa ostoksesi sinulle sopiviin kuukausieriin täysin korottomasti ja kuluttomasti – jopa 60 kuukauden ajaksi! Lue lisää korottomasta ja kuluttomasta rahoituksesta tai kysy myyjiltämme.

6. Priorisoi toimintojen mukaan ja luo omannäköinen piha

Karup Designin futonpatjat.
Ihanaa vain olla! Karup Designin futonpatjat muuntautuvat hetkessä kesän parhaaksi lekottelupaikaksi.

Suomen säässä kannattaa huomioida muunneltavuus ja monipuolisuus. Monissa kodeissa tilojen tulee olla moneen tarkoitukseen sopivia, ja onneksi kalusteissa onkin nykyään nähtävillä enemmän muunneltavuutta. Esimerkiksi monia kulmasohvien moduuleita voi käyttää myös omana palanaan. Helposti siirrettävät, kevyet ja kestävät alumiinirakenteiset tuolit ovat kysyttyjä.

Grillailu ja kesäkeittiössä kokkailu ovat tämänkin kesän lempipuuhia, joten mukavia ulkotilojen ruokailuryhmiä kysellään paljon. On tärkeää, että ulkopöydän ääressä viihtyy yhtä pitkään kuin sisälläkin: laadukkaat ulkokalusteet eivät huoju ja heilu! Viileitä iltoja varten kannattaa varata istuinpehmusteita ja vilttejä.

Jos haluat löhöillä ja viettää rennosti aikaa, hanki riipputuoli, keinu tai riippumatto. Mikäli ulkotilassa ruokaillaan tai kokkaillaan usein, on hyvä varata tilaa kesäkeittiölle, grillille sekä ruokailuryhmälle. Jos taas ulkona vietetään useimmiten aikaa seurustellen iltapäiväkahvien tai kesäjuomien merkeissä, on paras valinta sohvaryhmä tai suurempi kulmasohva. Suuren pihan voi pilkkoa osiin ryhmittelemällä kalusteet omiksi alueikseen tekemisen mukaan.

Vinkki! Tiesitkö, että jokaisessa Vepsäläisen myymälässä on esillä kattava valikoima puutarha­kalusteita. Lisäksi verkkokaupan laaja valikoima on saatavana 24/7. Tervetuloa ostoksille!

 

*Hankintoja helpottaa Tuohi Mastercard -luotto, jolla maksat ostoksesi tasaerissä jopa 60 kuukauden aikana ilman korkoja ja kuluja. Maksaessasi ostokset Tuohella 1.5.-30.6.2023 välisenä aikana saat ostolle jopa 60 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa tasaerissä. Tätä kutsutaan Nousukausirahoitukseksi. Tuohen muusta käytöstä maksat korot ja kulut sopimusehtojen mukaisesti. Tuohi Mastercard on kansainvälinen maksuaika- ja luottokortti. Todellinen vuosikorko 1 500 euron käytössä olevalle luotolle on 27,1 % ja luottohinta 1 704 euroa, kun nimelliskorko on 3 kuukauden euribor (5/2023) + 14 % ja laskennassa on huomioitu kuukausittainen 5 euron tilinhoitomaksu. Tuohi Mastercard on toistaiseksi voimassa oleva jatkuva luotto, luottoraja 2 000–10 000 euroa. Luoton myöntää Nordea Rahoitus Suomi Oy, Aleksis Kiven katu 9, Helsinki. Lisätiedot tuohi.fi.