Valloittava vihreä – kevään trendiväri sisustuksessa

Tämän kevään yksi ehdottomista trendiväreistä on valloittava vihreä. Se sopii luonnonläheisyytensä ja rauhoittavuutensa ansiosta kauniisti skandinaaviseen sisustukseen ja eri puulajien kanssa yhdisteltäväksi. Myös pastelliset sävyt toimivat vihreän kanssa kivasti.

Minulla kesti pidemmän aikaa syttyä vihreälle. Ajattelin, että siinä on väri, jota ei meidän kodissa tulla näkemään – olkoon miten trendikäs hyvänsä! Jostain kumman syystä huomioni alkoi kuitenkin pikkuhiljaa kiinnittymään pieniin vihreisiin yksityiskohtiin. Kun olin selannut tarpeeksi monta inspiroivaa sisustuskuvaa ripauksella vihreää maustettuna, alkoi mieleni muuttua.

Vaikka kevät on jo kovaa vauhtia tulossa ja kynttilät alkavat väistyä kukkien tieltä, halusin kotiimme vielä muutaman kauniin kynttilän tunnelmaa luomaan. Broste Copenhagen valmistaa laadukkaita kynttilöitä useissa eri sävyissä. En voinut vastustaa kiusausta kokeilla vihreää väriä edes pikkiriikkisen, joten kotimme eksyi muutamia uusia kynttilöitä, jotka mätsäävät täydellisesti niin toisiinsa kuin hempeän vaaleanpunaisiin tulppaaneihinkin.

Ihastuin Broste Copenhagenin Spring/Summer2015 –kuvastoon, jossa maanläheisillä sävyillä on leikitelty tyylikkään itsevarmasti. Nämä hauskat ”vesiväriseinät” kutkuttavat ihan mielettömästi, joten ennen kuin ryntään maalaamaan olohuoneen valkoisen seinämme, täytyy inspiraatiota purkaa vähän pienemmässä mittakaavassa ja maalata sydämeni kyllyydestä visuaalisten taitojen kurssilla koulussamme.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta vihreän puolestapuhujia?