Tilaa ja avaruutta peilien avulla

Suurilla peileillä saa luotua pieneen huoneeseen helposti tilan tuntua. Peilin heijastuma luo illuusion pitkälle jatkuvasta tilasta ja se toimii parhaimmillaan ”ylimääräisen ikkunan” tavoin. Makuuhuoneemme koki pienen, mutta piristävän muutoksen vaihdettuani sängyn yläpuolelle kiinnitetyn peilin jalkopäässä sijaitsevan lipaston päälle.

 

Lipaston takana ollut tyhjä seinä sai uuden ilmeen vaakatasoon sijoitetun peilin ansiosta.

Ikkunasta tulviva luonnonvalo heijastuu peilistä kauniisti seinän toiselle puolelle, mikä valottaa ja avartaa pientä tilaa entisestään. Myös korkea orkidea ja pienet sisustusesineet nousevat muutoksen myötä kauniilla tavalla esille.

 

 

Mikäli haluat saada peilien avulla lisää avaruutta, kokeile niiden sijoittamista mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi sohvan tai ruokapöydän taakse seinälle. Peilit toimivat hyvin myös pitkien ja kapeiden käytävien varrelle sijoitettuna. Kehyksillä on myös iso vaikutus lopputulokseen. Vertaile eri kokoja ja malleja, tai teetätä peili tarpeen vaatiessa mittatilaustyönä juuri haluamaasi tilaan sopivaksi.

 

Keräsin Pinterestiin inspiraatiokansion, jossa peilejä on hyödynnetty eri tavoin niin sisällä kuin ulkonakin. Kurkkaa tästä* hauskat ideat.