Tee-se-itse kesäkranssi

Anna vanhoille silkkikukille uusi elämä ja hyödynnä niitä pirteän kesäkranssin askartelussa.

Etsin ulko-oveemme pitkään kaunista ovikoristetta, kunnes törmäsin tähän vihreään valmiiksi punottuun pajukranssiin. Kranssi kaipasi mielestäni vähän lisää väriä ja eloa, joten päätin tuunata sen juuri mieleisekseni. Pohjan voi toki tehdä jo alusta alkaen itse, mutta tässä tapauksessa skippasin ensimmäisen vaiheen ja siirryin suoraan koristeluun.

 

 

Kaivoin kaapeista käyttämättä jääneet silkkikukat ja leikkelin niitä sopivan kokoisiksi. Kukkien lisäksi hommaan tarvitaan sakset ja siimaa. Mikäli haluat, voit käyttää koristeina myös nappeja, helmiä tai oikeastaan mitä ikinä mieleesi juolahtaa! Pienempien koristeiden kiinnittämiseen suosittelen kuitenkin käyttämään siiman sijaan kuuma- tai pikaliimaa.

 

 

Pujotin silkkikukat varsineen kranssin sisälle ja sidoin ne sieltä täältä kirkkaalla siimalla. Kun kaikki kukat oli kiinnitetty, leikkasin siimat lyhyiksi ja tein vielä yhden lenkin kranssin kiinnitystä varten.

 

 

Kranssia voi käyttää ovikoristeena, mutta se toimii mainiosti myös kesäisen ruokapöydän katseenvangitsijana. Lisää kranssi-ideoita voit käydä kurkkaamassa Pinterest –taulustani täältä.