Sekaisin kuin seinäkello

Yhdessä on selkeät numerot, toisesta numerot uupuu täysin. Kolmannesta löytyy numeron korvikkeita. Millainen oikein on paras seinäkello?

 

Nykyään tulee kuljettua joka paikassa aina puhelin kädessä. Koko ajan on toki kauhea tarve tarkastella maailman menoja. Erityisesti niitä turhimpia menoja. Jatkuvasti on myös tietoinen siitä, mitä kello milloinkin on. Näkyyhän se siinä puhelimen ylänurkassa.

Itse käytän silti rannekelloa. Se nimittäin näyttää hyvinkin asialliselta ja tyylikkäältä. Harvoin siitä tulee sitä kellon aikaa katsottua, sillä onhan mulla se puhelin kuitenkin kädessä.

Minulla on tässä useampaan otteeseen juolahtanut mieleen uuden seinäkellon hankkiminen. Samalla mielessäni on käynyt ajatus siitä, että mihin minä sitä seinäkelloa muka tarvitsisin. Niinpä, enhän kuitenkaan siitä koskaan kellon aikaa tulisi katsomaan. Vai tulisinko?

Edellisessä asunnossa meillä oli seinäkello. Vaikka se oli hieno kello, se ei vaan koskaan päässyt seinälle asti. Se oli siis korikello, sillä korissa se oli oikein hyvässä tallessa odottamassa omaa paikkaansa. En siis todellakaan tarvitse seinäkelloa, kun en edellisestäkään osannut huolehtia.

Miksi sitten haluan sellaisen? Näyttääkö sellainen rannekellon tapaan asialliselta ja tyylikkäältä? Kyllä itseasiassa näyttää.

Seinä kello on myös aika stereotyyppinen ns. kunnollisen kodin symboli. Seinäkello löytyy hyvin usein seinältä, jos esimerkiksi tarkastellaan kuvia olohuoneista tai keittiöistä.

Stereotypioista piittaamatta, haluan tyylikkään seinäkellon. Seinäkellohan on kuin taulu, joten ihan mikä tahansa ei käy. Vaihtoehtoja on todella monia; löytyy kelloja, joiden tauluissa on todella selkeät numerot, löytyy kelloja, joista numerot uupuu aivan kokonaan, joissain kelloissa taas numerot ovat mahdollisesti vain viivoja. Tässä herääkin hyvä kysymys, millainen kello on paras kello?

Ilman seinäkelloa on tullut eleltyä siis jo jonkin aikaa, joten olen täysin unohtanut miten sen kanssa käyttäydytään. Entä jos ostan numerottoman kellon, totun sen olemassaoloon, mutta en osaakaan lukea kaukaa sen taulua ilman numeroita tai numeroiden korvaajia. Vai onko niillä numeroilla oikeasti mitään merkitystä? Ehkä tärkeintä on vaan se, että kello näyttää hyvältä.

 

Millainen kello sinulta löytyy kotoa? Vai oletko sinäkin pudonnut seinäkellojen rattaista?

 

Seinäkelloajatusteni saattelemana päädyin keräämään verkkokaupoista erilaisia, jollain tapaa silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja ja kokosin niistä kollaasin.

 

Mikä kollaasin seinäkelloista miellyttää eniten sinun silmääsi? Vai meneekö minun mieltymykseni täysin omiesi vierestä?

 

Tuotteet: Anno, Menu, Karlsson, Georg Jensen, Ellos, Anno, Clas Ohlson, BoConcept, BoConcept

Kuvat: valmistajat