Riviin, järjesty!

Joka vuosi kevään lähestyessä sisälläni herää pieni siivousintoilija. Epäjärjestys, kaapeista pursuavat vaatteet ja syksyn jäljiltä sekasortoon joutuneet ”tilpehöörit” saavat oloni levottomaksi. Ei auta muu kuin varata kirpparipöytä, tehdä kaappien jokavuotinen inventaario ja pistää tavarat ojennukseen.

Aloitan makuuhuoneen lipastosta. Koruja, kynsilakkoja, hiuslenkkejä, kuitteja, hakaneuloja, pinnejä, aurinkolasikotelo, kuulokkeet, muutama eksynyt kynä, kauan kadoksissa ollut huulirasva, kolikoita… Lista jatkuu. Apua!

Kaivan hyllyn pohjalta tavaroiden alle vuorautuneet säilytyslokerot ja kippaan niiden sisällön sängylle. Pyyhin pölyt, otan roskapussin ja hankkiudun eroon kaiken maailman lippulappusista ja muista lokerikkoihin kuulumattomista tavaroista. Käyn korut läpi ja laitan ne rasioihinsa. Järjestelen kynsilakat ja asettelen loput tavarat takaisin omille paikoilleen. Huh, ensimmäinen rasti suoritettu.

Jatkan matkaani eteiseen.

Avaan peilikaappimme ovet ja tulen saman tien katumapäälle ajatuksestani siivota koko kaaos. Rekkitanko on ahdettu tupaten täyteen takkeja, joita on mahdotonta kaivaa ulos tiputtamatta samalla kymmentä muuta nuttua siinä sivussa. Alaosa on täynnä kenkiä, villasukkia ja on sinne näköjään muutama pipokin eksynyt. Otan järeämmät aseet eli muovilaatikot käyttöön ja lajittelen harvemmin käytettävät vaatteet niihin. Näppärä, vaaterekkiin sijoitettava lokerikko imaisee sisäänsä päivittäin käyttämäni huivit, hanskat ja pikkulaukut. Loput vaatteista lajittelen kahteen säkkiin; kierrätykseen ja kirpputorille.

Mikäli kaipaat lisää inspiraatiota pienelle kevätsiivoukselle, katso täältä sisustusarkkitehti Marko Paanasen vinkit säilytyksen järjestämiseen.

Muutaman tunnin rehkimisen jälkeen olen aivan puhki. On kuitenkin myönnettävä, että järjestyksessä olevat vaatteet ja tavarat saavat minut hymyilemään vielä monta päivää.